Chapter 22

1.3K 53 0
                                    

Spokojna tišina se nadvila nad malu skupinu. Nitko nije ništa govorio, svi su bili u svojim mislima.

Hanna, Lucy i Haley su ležale jedna do druge, pored njih su se poredali dečki. Jedina stvar koja se čula su bili cvrči te tu i tamo pokoji glasan uzdah. Po prvi puta večeras, Haley se osjećala smireno. Gledajući u nebo, uz svoje najbolje prijateljice te najtraženiji bend na svijetu, lagano se uštipila da bi se uvjerila da ne sanja. Kada je osjetila laganu bol koja je dolazila kao reakcija na uštipak, nasmijala se. Lagano je pridigla glavu i okrenula je na lijevo prema Hanni i Lucy koje su gledale u nebo smiješeći se. Zatim je pogledala u desno prema dečkima. Liam i Louis su gledali u nebo, kao i Harry. Pogled joj je pao na Zayna koji je kako se činilo spokojno spavao. A zatim je pogledala u pravcu Nialla, ali se iznenadila kada je shvatila da njega nema. Vraćajući se u prvobitni položaj, razmišljala je gdje bi mogao biti.

….

Večer je bila tako prekrasna. Upijao je svježi zrak i pogled koji je oduzimao dah. Nije se sjećao kada je zadnji put u protekloj godini i pol napravio nešto ovakvo. Samo sjedio sa dečkima i gledao u nebo. Pogledao je na lijevu stranu prema njima. Harry je prekrižio ruke na prsima i zadubljeno gledao u nebo, Zayn je zaspao, Liam i Louis su gledali prema nebu sa iskricama u očima. Tada mu je pogled prešao preko cura. Hanna i Haley su zadivljeno gledale u nebo, a Haley je grickala usnicu i igrala se sa prstima upijajući prizor. Izgledala je tako spokojno.

Iznenada su ga prošli trnci, te se lagano ustao i krenuo unutra. Kada se odmaknuo, pogledao je prema njima, nisu shvatili da je otišao.

Ušavši u kuhinju, ugasio je vanjsko svjetlo tako da je samo niz šarenih lampica osvjetljavao put. Prolazeći kroz kuhinju do hodnika, te penjući se uz stepenice, tražio je prekidač za svjetlo. Kada ga je našao, upalio je svjetlo te pošao prema ormaru koji je bio u hodniku. Otvorio ga je i ugledao ono što je tražio. Deke. Uzeo je 8 deka, zatvorio vrata ormara, ugasio svjetlo te laganim korakom, pazeći da ne padne krenuo dolje. Kada je došao u kuhinju, deke je stavio na šank te je krenuo prema hladnjaku. Otvorio ga je i uzeo po jednu bocu vode za svakoga od njih. Uzimajući ponovno deke, nekako je uspio smjestiti boce vode i polako je krenuo van.  Laganim koracima je došao do njih. Prvo je sve pustio na tlo, te rasporedio jednu deku i jednu bocu vode. Uzimajući jedan po jedan par došao je do svakoga od njih i dao im po jednu deku i bocu vode. Ostao mu je samo Zayn. Njegovu bocu vode je pažljivo stavio pored ležaljke, deku je raširio i lagano ga pokrio. Nije se ni pomaknuo. Zatim je uzeo svoju deku i bocu sa vodom te se vratio na svoje mjesto.

Taman  kada joj se učinilo kao da ga nema dugo i kada ga je htjela ići potražiti, on se pojavio kod Hanne dajući joj deku i bocu vode. Isto to je napravio i sa Lucy. Došao je do nje, dao joj bocu sa vodom i deku. Kada je primala deku od njega, mogla je osjetiti njegove tople prste što je izazvalo još jednu navalu trnaca niz njeno tijelo. Lagano mu se nasmiješila te kimnula glavom ne želeći reći ništa da ne prekine ugodnu tišinu. Zatim je isti ciklus ponovio sa dečkima, osim sa Zaynom. Njegovu bocu vode je ostavio sa strane i tako lagano ga pokrio da nije mogla odoljeti a da se ne nasmiješi na bratski prizor kojemu je svjedočila. Na kraju je uzeo svoju deku i vratio se na svoje mjesto. No, prije nego je legao pogledao je prema njoj i nasmiješio joj se.

Vraćajući pogled prema nebu, nasmijala se. Mogla je čuti zvukove hrkanja. Podigla je pogled i vidjela da su cure zaspale, također i dečki. Jedino su ona i Niall još uvijek bili budni. Pogled joj se zaustavio na njemu. Pokriven, ležao je sa širom otvorenim očima gledajući u nebo, usnama oblikujući riječi dok je pjevao neku samo njemu poznatu pjesmu.

Nakon kratkog vremena, shvatio je da su svi zaspali. Usnama oblikujući riječi pjesme  Brune Marsa „Grenade“ , osjetio je nečiji pogled na sebi, pogled od kojeg su ga prošli trnci. Okrenuo je glavu prema mjestu od kojeg je dolazio pogled, vidi je Haley koja je gledala u njega. Gledali su se neko vrijeme,a zatim se ona nasmiješila i spustila glavu. Od njenog osmijeha se skoro rastopio. Prošao ga je onaj osjećaj da taj osmijeh od nekud zna, ali nije mogao odgonetnuti odakle. Razmišljajući, lagano je utonio u san.

It's you. It's always been you (NH  Ff - Book 1) FinishedWhere stories live. Discover now