Chapter 74

782 43 10
                                    

Otvorivši oči, lagano se protegnula u krevetu. Zijevnuvši, lijeno se ustala iz kreveta. Njena bosa stopala su ostavljala nečujne otiske dok je prilazila prozoru. Lagano je razmaknula zavjese puštajući svjetlosti da ispuni njenu sobu. Trepnuvši nekoliko puta njene  oči su upijale bjelinu. Ulica, prilazi, drveće, krovovi su bili pokriveni bijelim pokrivačem. Njene usne su se razvukle u osmijeh dok je gledala pahuljice kako se vrte u zraku, padajući nečujno na novonastali bijeli pokrivač.

Ostala je stajati nekoliko minuta pored prozora, dok su njene oči upijale prizor ispred sebe.

Oduvijek je voljela snijeg. Pahuljice koje lete zrakom, bjelinu koja bi je dočekala svaki puta kada bi napadao. Voljela je način na koji bi ubio smrad i prljavštinu grada. Voljela je gledati djecu koja su se smijala grudajući se, sanjkajući se, praveći anđele u snijegu.

Osmjehnuvši se još jednom, lagano se okrenula te sjela na krevet uzimajući mobitel sa ormarića. Otključavši ga, nasmijala se Niallovom nasmiješenom licu koje ju je gledalo sa pozadine. Njeni prsti su prelazili po ikonama na pozadini dok nisu našli ikonu za kameru. Uključivši je, prišla je prozoru uslikavši svoju ulicu pod snježnim pokrivačem.

Postavivši sliku na twitter njeni prsti su počeli pisati.

Onaj osjećaj kada se probudiš i ugledaš ovaj prizor. #SNIJEG

Zaključavši mobitel, bacila ga je na krevet, te je utonuo u pokrivač. Rukama je lagano prošla kroz kosu, prije nego se zaputila prema ormaru. Otvorivši ga, ruke je stavila na bokove dok su njene oči skenirale odjeću koja je visjela na vješalicama. Njene usne su bile skupljene, dok je rukom lagano izvadila zelene traperice te bijelu pulover sa crnim zvijezdama.

Sjedeći na sjedalu do prozora, gledao je u ogromne bijele oblake koji su bili ispod njega.

Haley nije vidio tjedan dana otkako je otišao kući za Božić, ali danas, danas se vraća. Nije mogao dočekati da je vidi. Falile su mu njene oči, njezin smijeh, način na koji bi mahala rukama kada bi mu nešto objašnjavala, način na koji bi podignula obrve kada bi se začudila ili provjeravala da je ono što je čula bilo točno,  boja koju bi njeni obrazi poprimili kada joj da neki kompliment te osmijeh koji bi se stvorio na njenom licu nakon toga, grickanje donje usnice kada je nervozna ili kada ne zna što da kaže, način na koji bi se nasmijala tokom poljupca. Falio mu je miris njene kose koja je uvijek mirisala na voće, njezin nježni cvjetni parfem, način na koji ga je grlila. Ali, najviše od svega mu je falio osjećaj koji se javljao duboko u njegovom trbuhu svaki puta kada je bila s njim.  Kako je vrijeme prolazilo, sve više je shvaćao da je zaljubljen u nju.  Zaljubljen način na koji je pričala, hodala, u njene oči, njen osmijeh, njene zagrljaje, poljupce. Svaki puta kada bi bio u njenoj blizini srce bi mu počelo nekontrolirano udarati.

Naslonivši glavu na prozor, zatvorio je oči dok su se njegove usne razvukle u osmijeh.

Uzevši veliku crnu torbu iz ormara stavila ju je na krevet. Došavši do stolića za šminkanje uzela je maskaru, olovku za oči te parfem stavljajući ih u torbu. Okrenuvši se oko svoje osi, ugledala je novčanik te punjač na radnom stolu. Podignuvši ih spremila ih je u torbu, zatvorivši je zatim.

Duboko udahnuvši, sjela je na krevet uzimajući mobitel u ruke. Otključavši ga, ušla je u album. Prstom je lagano prelazila preko ekrana, dok nije našla ono što je tražila. Kliknuvši na sliku, kutovi njenih usana su se razvukli u osmijeh dok su njene oči prelazile preko slike. Niallove ruke oko njenog vrata, njegova glava na njenom ramenu dok je njegov pogled fiksiran na nju, a njen na kameru. Oboje su se smijali.

Napokon je došlo njihovih 5 minuta. Napokon će moći uživati u njegovom društvu, njegovim dodirima, poljupcima, zagrljajima, smijehu. Nije mogla dočekati da ponovno vidi njegove oči boje dubokog oceana, da čuje njegov zarazni smijeh, osjeti njegov miris, osjeti toplinu njegovih usana na svojima, osjeti njegove čvrste ruke oko svoga struka.  No, najviše od svega, najviše je čekala leptiriće u trbuhu koji bi se javili svaki puta kada je bila s njim, trnce koji bi prošli njenim tijelo svaki puta kada bi je poljubio.  On je bio prva osoba na koju bi pomislila kada bi otvorila oči, osoba koja je cijeli dan zaokupljala njene misli te zadnja osoba na koju bi pomislila prije nego bi uvečer zatvorila oči. Činjenica je bila da je bila ludo i nepovratno zaljubljena u njega. Nasmijavši se, zaključala je mobitel prije nego se ustala te stala pred ogledalo.

It's you. It's always been you (NH  Ff - Book 1) FinishedWhere stories live. Discover now