Chapter 76

724 41 6
                                    

Sjedeći za stolom pred velikim ogledalom, njeni prsti su lagano prelazili preko crvenih kožnih korica rokovnika kojeg je dobila od Lucy. Osmijeh je krasio njene usne. Lagano ga spustivši na stol, njeni prsti su uhvatili malu crnu kutijicu, pažljivo skidajući njen poklopac otkrivajući njen sadržaj. Kažiprstom i palcem je pažljivo izvadila srebrne naušnice u obliku srca sa crvenim kristalićima. Laganim pokretom ruke je uzela jednu prislonivši je na uho. Nasmijala se prije nego ih je vratila u kutijicu, zatvarajući je. Stavivši je na rokovnik, lagano se ustala. Njen pogled je lutao prostorijom, prije nego se zaustavio na stalku sa odjećom za nastup. Napravivši nekoliko koraka, rukom je prelazila preko zaštitnih vreća na kojima su stajale naljepnice sa imenima. Amy je nadmašila samu sebe ovaj puta.  Nasmijavši se, mahnula je glavom izlazeći iz prostorije. Popevši se niz dvije manje stepenice, našla se na pozornici. Došavši na njenu sredinu, ruke je stavila na bokove, gledajući u klub koji je sada bio prazan,a za nekoliko dana će biti pun. Za nekoliko dana će biti na istoj ovoj pozornici, na istom ovom mjestu i plesati. Zatvorivši oči, duboko je udahnula i izdahnula, prije nego ih je polako otvorila. Proba je završila prije sat vremena, no ona je ostala. Jim joj je ostavio ključeve. Približivši se rubu pozornice, podignula je mobitel. Namrštivši se lagano, vratila ga je na njegovo mjesto te je sišla za pozornice. Njeni koraci su odjekivali po mramornom podu, a nekoliko trenutaka kasnije nalazila se na gornjem katu. Njen pogled je nekoliko trenutaka ostao zakovan na separeima u kojima će za nekoliko dana sjediti sa Niallom i ostalima. Nasmiješivši se, krenula je prema maloj prostoriji  za DJ-a. Ušavši u nju, primjetila je da je DJ bio tu. Upalivši laptop, namjestila je playlistu, prije nego je upalila zvučnike u cijelom klubu. Namjestivši glasnoću, izašla je iz prostorije, a ubrzo se spustila niz stepenice.

Našavši se na pozornici, duboko je udahnula prije nego je počela plesati.

Izašavši iz auta, ruke je stavio u džepove svijetloplavih, ispranih traperica dok mu je osmijeh krasio lice. Njegov pogled je neko vrijeme lutao po poznatoj zgradi, prije nego je došao do vrata lagano ih otvorivši. Zatvorivši ih, začuo je glazbu koja je ispunila prazan klub i odbijala se od njegovih zidova. Nasmiješio se, prije nego se laganim korakom spustio niz stepenice. Zastavši na njihovom dnu, jednom rukom se naslonio na rukohvat dok je drugu držao u džepu. Njegove plave oči su bile fiksirane ravno ispred njega, na pozornicu na kojoj je njena figura bila vidljiva. Njene crne tajice, te crna majica sa tankim bretelama su isticale njene obline. Smeđa kosa je bila podignuta u visoki rep koji je sa svakim njenim pokretom letio malo na desnu, malo na lijevu stranu. Kutovi njegovih usana su se razvukli u osmijeh, prije nego je napravio nekoliko koraka naprijed, približavajući joj se. Sada ih je dijelilo tek nekoliko metara. Njegove ruke su bile u džepovima, a njegove oči su upijale svaki pokret koji je radila. Bila je potpuno fokusirana na ono što je radila. Kada je pjesma završila, izvadio je ruke iz džepova prije nego ih je spojio u glasan pljesak. Njene oči su pogledale prema njemu, dok su joj se usne lagano širile u osmijeh. Nekoliko trenutaka su gledali jedno u drugu smiješeći se, prije nego je ona sišla sa pozornice, te se laganim korakom uputila prema njemu.

Njene ruke su našle svoj put te su se ovile oko njegovog vrata, a nekoliko trenutaka kasnije, njihove usne su bile spojene.

-"Što radiš tu?" Nasmiješila se, lagano se okrenuvši na peti.

-"Ptičica mi je rekla da si ostala vježbati, pa sam te odlučio posjetiti." Nasmijao se, hodajući za njom.

-"Ptičica kažeš? Da nije toj ptičici ime Lucy?" Podignuvši obrvu, otvorila je bocu sa vodom te je primakla svojim usnama.

-"Možda, možda." Namignuvši joj, nasmijao se skidajući jaknu.

-"Drago mi je da si došao." Namignuvši mu, bacila je ocu vode na svoju torbu te se popela na pozornicu.

-"I meni." Nasmijao se, promatrajući je.

It's you. It's always been you (NH  Ff - Book 1) FinishedWhere stories live. Discover now