Chapter 15

1.4K 62 0
                                    

Podignuvši glavu prema gore,  našla se oči u oči sa Niallom koji joj se smiješio od uha do uha sa vedrom iskrom u njegovim prelijepim plavim očima. U tom trenutku koji se činio kao čitava vječnost, svi ostali kao da su nestali. Osjetivši kako joj je sva krv krenula prema licu i kako se počinje crvenjeti, spustila je pogled te prihvatila njegovu ruku. Još uvijek nesvjesna svega oko sebe, našla se kraj pozornice.

-"Ovo je bilo fenomenalno! Nisam znao da možete tako plesati." Kroz osmijeh i divljenje je rekao Harry, na što su ostali dečki potvrdno kimnuli glavom.

-"Hvala vam." Kroz osmjeh je rekla Lucy.

-"To je u biti Haleyina ideja. Čitava ova koreografija." Dodala je Hanna gledajući u nju.

-Osjećajući kako se ponovno počinje rumenjeti, Haley je spustila glavu i osmjehnula se.

-"Nemaš zašto spuštati pogled. Izvrsna si plesačica i trebaš biti ponosna na sebe." Rekao joj je Louis gledajući prema njoj.

-"Hvala vam na lijepim riječima!" Rekla je lagano podižući glavu i gledajući svakog od njih u oči.

-"Aww!" Kratko je izustio Zayn.

Harry se odmah nadovezao: -"Group hug!"

Prije nego se snašla, dečki su se skupili oko nje grleći je.

-"A mi?!" Glasno je uzviknula Lucy.

Haley se okrenula, povukla Hannu i nju smijući se.

Nakon nekoliko trenutaka, stisak je popustio i zagrljaj se prekinuo. Koristeći ovu priliku Haley je duboko udahnula te počela.-"Dečki, hvala vam najljepša što ste došli, stvarno ne znate koliko mi puno to znači.  Hvala vam od srca."

Zatim je krenula od Liama te ga zagrlila, zatim Harryja, Zayna, Louisa i zatim se opet našla oči u oči sa Niallom. Zagrlila ga je i u tom trenutku je osjetila nešto neobično. Želju da je nikada ne prestane grliti. 

Malo je znala da je isto prolazilo njegovom glavom.

Kada je popustila svoj stisak, pogledala ga je te zagrizla usnicu nervozno, a zatim se okrenula prema curama.

-"Vi niste normalne!" Tiho je izustila.

-"Zašto?" Hanna ju je upitala gledajući je u nevjerici.

-"Zato.. zato što ste me uhvatile nespremnu. Znate da ne volim plesat pred bilo kim drugim osim vama." Odgovorila je u jednom dahu.

-"Nisam vidjela da ti je bilo grozno. Dapače, blistala si. Mislim da je vrijeme da se riješiš te nesigurnosti. Prirodno si nadarena za ples." Uz osmijeh joj je rekla Lucy.

Nije joj ništa odgovorila, samo ih je obadvije zagrlila.

-"Hajmo se malo zabavljati." Rekla je Hanna.

-"Samo sam to čekala, čudim se što to ranije nisi rekla." Odgovorila joj je Haley, suzdržavajući smijeh.

-"Hej! Ipak je ovo zabava, a ne karmine, znaš?" Rekla je Hanna uz osmijeh.

-"Doći ću odmah, idem se samo malo osvježiti." Rekla je Haley i krenula unutra.

Hodajući prema vratima, svi su joj čestitala i lagano je tapšali po ramenu, neki su je čak i zagrlili. Smijući se ušla je unutra, te se popela stepenicama. Kada je ušla u svoju sobu, zatvorila je vrata te se naslonila na njih ispuštajući  glasan uzdah. Zatim je krenula prema kupaonici. Stala je ispred ogledala i pogledala se. Popravljajući sjajilo na usnama, gledala je u svoj odraz. Kroz glavu joj je prošao Niallov pogled i osmijeh.  Jednostavno nije mogla shvatiti što je to u njemu ili na njemu tako poznato. Bilo je nešto na njemu što nije mogla pročitati i nije mogla dokučiti zašto njegova blizina tako djeluje na nju.

-"I kakav je osjećaj biti skoro na svakoj naslovnici novina u gradu?" Upitala ga je jedna djevojka sa kojom je pričao.

Gledao je u nju, ali je u biti gledao kroz nju. Misli su mu bile svuda samo ne na ovom razgovoru koji su vodili.

-"Niall?" Mahnula mu je rukom ispred lica i to ga je trgnulo iz razmišljanja.

-"Hm? Oprosti, malo sam se zagledao. Ispričaj me na trenutak." Rekao je i prošao pored nje, ne obazirući se na njen zbunjen pogled.

Jednostavno nije imao volje za ista pitanja koja stalno sluša. Htio je na makar kratko vrijeme biti on, a ne Niall iz One Directiona. Ostavljajući čašu sa pićem na stol pored vrata koja su vodila u kuću, ušao je unutra te se počeo penjati na kat. Znao je već gdje je kupaonica jer je bio tu cijelo popodne.

Nakon što se malo sabrala, izašla je van iz kupaonice, te nakon par koraka i iz sobe. Gledajući u pod, nije ni primjetila da se netko penje stepenicama.

Ubrzo se zabila u nekoga.

Kada je podigla pogled u šoku, vidjela je Nialla, koji se jednom rukom držao za rukohvat, a drugom je uhvatio nju za struk tokom sudara.

Pogledi su im se susreli i onaj čudan osjećaj se vratio.

-"Oh, oprosti! Jesam te ozlijedila?" Upitala ga je Haley spuštajući pogled na njegovu ruku koja je bila oko njenog struka.

-"Ne, ti oprosti. Nisam gledao kamo idem, trebao sam paziti." Odgovorio joj je prateći njen pogled koji je vodio do njegove ruke koja je bila na njenom struku.

U trenutku je maknuo svoju ruku sa njenog struka i počešao se po glavi.

-"Umm, ovaj oprosti. Nisam namjerno, tokom sudara sam vjerojatno.. oprosti još jednom." Rekao joj je.

Srca su im počela ubrzo kucati, a neugodna tišina se nadvila nad njih dvoje. Ne znajući što napraviti, Haley je izustila:-"Ovaj, nema veze, ja sam kriva."

Spustila je pogled, te nervozno grickala donju usnicu.

-"Ovaj, da.. Idem ja sad nazad dolje. Vidimo se." Kratko je rekla te se spustila niz stepenice, ostavljajući jednako zbunjenog Nialla na njihovom vrhu.

Sudbina je bez sumnje uplela svoje prste.

It's you. It's always been you (NH  Ff - Book 1) FinishedWhere stories live. Discover now