Chapter 11

1.4K 60 0
                                    

Ležeći u krevetu, razmišljala je o današnjem danu. Ostvario joj se san. U glavi je vidjela prelijepe plave oči Nialla i nasmijala se. Stvarno joj je bio sladak i podsjećao ju je na nekoga, no pitanje je još uvijek bilo na koga? Razmišljajući o tome, utonula je u san.

Pjev ptica, sunce koje se probija kroz tmurne oblake iznad Londona i svojim zrakama lagano ulazi kroz prozor njene sobe, to je bio prizor koji je Haley vidjela otvorivši oči. Ustala se i odmah otišla na tuširanje. Čim je osjetila kapi vode na svome licu, nasmiješila se i počela pjevati.  Po jagodicama prstiju koje su bile smežurane, shvatila je da je pod tušem već jako dugo. Ugasila je vodu i jednom rukom uzela ručnik sa vješalice i ogrnula se njime. Zatim je došla do zamagljenog ogledala i prošla dlanom preko njega. Gledala je u svoj odraz neko vrijeme, a zatim se otišla obući. Odlučila se za nešto jednostavno, pa je obukla crvene traperice, crno bijelu majicu sa slikom mačke te crne balerinke. Kada se obukla, laganim koracima je došla do stola za uređivanje i sjela na malu stolicu ispred njega. Uzela je maskaru i stavila je na svoje duge, guste trepavice kako bi ih istaknula, zatim je uzela nježno rozo sjajilo i lagano ga namazala preko usnica. Kosu je samo počešljala i ostavila je puštenu. Laganim pokretom ruke je uzela bočicu sa omiljenim parfemom i poprskala ga po vratu. Zatim se pogledala, nasmijala i ustala. Došla je do mobitela i vidjela da je pola 10. Uzela je torbicu i mobitel te se sjurila niz stepenice. Ulazeći u kuhinju vidjela je kako je njen tata brzo prekinuo poziv čim ju je vidio.

-"Jutro. Kada krećete?" Upitala ga je, uzimajući palačinke.

-"Jutro i tebi. Navečer." Odgovorio joj je.

-"Aha, u redu. Ja idem sa Lucy u šoping, ali doći ću prije nego odete." Rekla mu je uzimajući zalogaj palačinke.

-"Može." Rekao joj je i nastavio piti kavu.

Učinilo joj je se da je nekako čudan, ali nije tome pridavala nikakvu veliku pažnju. Taman kada je stavila zadnji zalogaj u usta, čula je kako netko trubi. Ustala se sa stolice, pokupila svoje stvari i istrčala iz kuhinje. Kada je došla u predvorje, skoro je srušila mamu, ali nije to ni primijetila. Kada je već bila na vratima, okrenula se, pogledala u nju i rekla: -"Oprosti, žuuriimmm! Vidimo se!" I zatvorila vrata.

Njena mama se samo nasmijala i otišla u kuhinju.

-"i?" Upitala je svog muža približavajući mu se.

-"Taman sam završavao razgovor sa Hannom, kada je Haley ušla. Doći će oko 5 popodne da nam pomogne." Rekao je gledajući u nju.

-"Super, samo se nadam da se neće ranije vratiti." Uzvratila je i otišla.

Za to vrijeme, Haley i Lucy su bile u gradu, u prometnoj gužvi.

-"Tell me, tell me, something I don't know, something I don't know. How many inches in a mile, what it takes to make you smile?" Pjevala je Haley.

Lucy ju je gledala, smijala se  i razmišljala o tome kako je ona posebna osoba. Zatim se kolona pomakla nekoliko metara i ponovno stala. Lucy je opet pogledala u Haley koja je još uvijek pjevala i smijala se te joj se odlučila pridružiti, ali sa drugom pjesmom. -"It's the boy you never told „ i like you“, it's the girl you let get away, it's the one you saw that day on a train, but you freaked out and walked away." Haley je gledala u nju, a zatim je shvatila da se kolona pomiče pa je nastavila pjevati. -"It's the plane you wanna catch to Vegas, things you swear you'll do before you die,  it's the city of love that waits for you, but you're damn scared to fly." Zatim su se pogledale i počele smijati. Nitko, pa čak ni one nisu znale čemu se smiju. Zatim je Lucy prestala pjevati i usredotočila se na vožnju, ali je Haley još uvijek pjevala.  Dok je ona pjevala, Lucy je spustila krov.

Haley je pogledala u nju a zatim ispružila ruke i počela mahati u ritmu pjesme koju je pjevala. Stvarno je uživala i to se vidjelo na njoj. Lucy ju je povremeno pogledala i smijala se.

-"E, a šta je sa Hannom? Jesi je zvala?" Upitala ju je Haley spuštajući ruke još uvijek se smijući.

-"Jesam, ona je kod bake i djede na selu." Rekla joj je Lucy skrećući prema trgovačkom.

-"Aha, a šteta." Rekla je Haley  stavljajući sunčane naočale na oči.

Lucy joj nije ništa odgovorila tražeći pogledom prazno parkirno mjesto.

-"Eno jedno!" Povikala je Haley.

-"Vidim, idem!" Rekla joj je Lucy.

-"Požuri, nemoj da se onaj tam parkiraaa!" Haley je opet povikala.

-"Evo, naše je!" Slavodobitno je rekla Lucy, parkirajući se.

Haley se odvezala, ustala, te okrenula prema onom tipu u autu i izbeljila mu se.

-"Ti si luda, Haley Anne Scott!" Rekla joj je Lucy, smijući se i dižući krov.

-"Ja? Nikada, pa ni tada. Valjda me znaš." Rekla je Haley i namignula joj.

-"No, hajmo. Imamo posla!" Rekla je Lucy izlazeći iz auta.

Haley je izašla, promrsila kosu, duboko udahnila i nasmijala se, a zatim pogledala u nju preko auta, namignula joj i rekla: -"Hajmo!"

It's you. It's always been you (NH  Ff - Book 1) FinishedWhere stories live. Discover now