Bölüm 53

71.8K 2.9K 273
                                    


Arkadaşının sözlerini anlamayan Bedirhan kaşlarını çatarak onun açtığı kapıdan, elinden tuttuğu karısıyla içeri girdi. Neler olduğunu anlamıyordu. Emir normalde asla böyle bir şey yapmazdı. Yaren'de abisinin sözlerinden tek kelime bile anlamamıştı. İçerideki kadın kimdi ki abisi bu kadar korkuyordu? Ayakkabılarını çıkartıp ayakkabılığa koyan Yaren üzerindeki paltosunu ve atkısını da çıkartıp astı ve hemen abisine dönerek, "Ne oluyor abi?" diye sordu fısıldayarak.

Derin bir iç çeken Emir kapıyı kapatarak, "Daha ne olsun Yaren kem gözlü Hayriye geldi misafirliğe. Dua edin de evi başımıza yıkmadan gitsin.." diye fısıldadı.

Duyduklarıyla kaşları hayretle havalanan Yaren, "Kem gözlü mü?" diye şaşırarak sordu.

Başını olumlu anlamda sallayan Emir, "Evet. Filiz'i rahatsız diye son anda kurtarıp odasına yolladık da ucuz yırttı ama Allah senin yardımcın olsun. Dedim gidin diye ama dinlemediniz. Evi de az hazarla kurtardık şu ana kadar sadece bir vazoyu kaybettik.." dedi ve ekledi, "Yani durum o kadar da kötü değil bizim için," diye.

Yaren duyduklarıyla zorla yutkundu. İnanası gelmiyordu ama abisinin ciddi yüz ifadesi de kendisini korkutuyordu. Bir ümit artık abisinin abartığını ya da şaka yaptığını düşündü. Sonuçta bir insan ne kadar kem gözlü olabilirdi?

Bedirhan hayretle, "Şaka yapıyorsun?" dedi tek kaşını kaldırarak ama Emir ciddi bir ifadeyle, "Yok lan kadın ünlü mahallede hiç mi duymadın? Gören hayalet görmüş gibi kaçıyor, yolunu değiştiriyor. Bugün de piyango bize çıktı. En son bizim aşağı mahalledeki Dilek teyzenin evine gitmiş. Bunlar da yeni televizyon almış, daha bu güle güle kullanın diyemeden yep yeni televizyon patlamış. Allahtan kimseye bir şey olmamış siz düşünün artık ne kadar tehlikeli. Gerçi birazdan görürsünüz.." deyip salona geçti.

Abisinin arkasından şaşkınca bakan Yaren kocasının kolunu tutup, "Bedirhan korkuyorum.." diyebildi yutkunarak.

Karısının böyle bir şey için üzülüyor olmasına kaşlarını çatan Bedirhan, "Ben yanındayım güzelim korkma hem bu mal kesin abartıyordur.." diyerek karısının elini tutup başının üstüne ufak bir öpücük bırakarak salona doğru yürüdü peşinden gelen karısıyla beraber.

İçeride gördükleri hafif balık etli yaşlı kadına uzaylı görmüş gibi bakan Yanmaz çifti çok yaklaşmadan selamlaşıp hemen ikili koltuğa geçtiler. Yüzünde samimi bir gülümsemeyle bakıyordu kadın. Bedirhan gözlerini kısarak baştan aşağı süzdü kadını. Normal olmayan bir şey aradı ama bulamadı. Normal yaşlı bir kadındı işte arkadaşı kesin abartıyordu. Gözleri kadını izleyen karısına kayınca hafifçe yaklaşarak, "Uzaylı görmüş gibi bakma Yaren.." diye fısıldadı.

Kocasının sesini duyan Yaren hemen bakışlarını kaçırdı. Sehpanın üzerindeki çay bardakları ve ikramlar kadının bayadır burada olduğunu gösterirken, yaşlı kadın gülümseyerek baktığı çifte, "Nasılsın Yaren kızım iyi misin?" diye sordu.

"İyiyim sağ olun siz nasılsınız?"

Eliyle başındaki başörtüsünü düzelten kadın gülümseyerek, "İyiyim kızım ne olsun işte geçinip gidiyoruz. Kusura bakma sana da bir türlü gelemedim ama aklımda geleceğim.." deyince, gözlerini irice açan Demir hemen, "Bedirhan sen pastaneye eleman aldın mı?" diye sordu konuyu değiştirmek için. Çünkü biliyordu ki bu kadın onların evine gider ve Yaren'in başına bir şey getirirse Bedirhan onu yaşatmazdı.

Yaren'imTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon