Bölüm 15

140K 5.3K 394
                                    


Dün olanlardan sonra kendini çok durgun hissediyordu Bedirhan. Neden kızın dedikleri zoruna gitmişti bilmiyordu çünkü her şey ortadaydı, ne kız onu seviyordu ne de o kızı. Bu adlandıramadığı duyguları da yok edecekti. Sadece kıza alışmıştı bu nedenle onları hissediyordu, o kadar.

Damat oluyordu Bedirhan. Etrafındaki insanlar buna sevinse de o bir türlü sevinemiyordu. Yaren onu sevmeyecek biriyle ömür boyu durabilir miydi? Sanmıyordu.. O da her kadın gibi terk ederdi biliyordu. Ve bildikleri canını yakıyordu.

Genç adam sabah Filiz'in ısrarla çaldırdığı telefonla kalkmıştı. Filiz kız isteyecekleri için çok heyecanlıydı. İçi kıpır kıpırdı. Hem Bedirhan abisi, hem de Yaren için çok mutluydu. Erkenden Emir'i ve kocasını alıp Bedirhan abisinin evine gelmişti son hazırlıkları kontrol edip tamamlamak için.

Takım elbisesini Filiz'in ısrarıyla erkenden gitmişti Bedirhan. Kadının oradan oraya koşturmasıyla ayak altından çıkmak için salon da Emir ve Demir ile oturuyordu. Filiz'in bu haline baktıkça onun da içini garip bir heyecan sarmıştı. Bir kaç saat sonra nişanlı bir adam olacaktı. Evliliğe giden yoldaki ilk adımı atacaktı. Bir kadını sahiplenerek soy adını verecekti. Asla olmayacağını düşündüğü evlilik işi Ahmet babası yüzünden oluyordu. Evlenecekti. İçinde yerine oturmayan tüm hislerle yüzünü buruşturdu. Korkuyordu. En önemlisi güvenmiyordu.

"İyi oldu bu evlilik," dedi Demir arkadaşının asık suratına bakıp.

Boş bakışlarını arkadaşına çeviren Bedirhan, "Benden başka herkes öyle düşünüyor.." dedi düşünceli bir şekilde.

Emir arkadaşına baktı ve, "Aklın yolu bir de ondan.." dedi.

Sinirlenen Bedirhan öfkeyle, "Ağzına tükürtme Emir ben de akıl yok mu?" dedi. Herkesin onun korkularını bilmelerine rağmen böyle düşünmeleri delirtiyordu adamı. Onun yanında durup arka çıkacaklarına evlen diyorlardı.

Arkadaşının kendisini tamamen yanlış anlamasıyla, "Yanlış anlıyorsun Bedirhan," dedi Emir ciddi bir ses tonuyla ve devam etti, "Senin ve o kızın iyiliği için söylüyoruz herhalde. Kızın bu durumda olmasında senin de payın var şimdi. Neler diyorlar haberin var mı? Tabi sen erkeksin sana bir bok olmaz ama o kız duysa kahrolur. Dün birine dalmamak için zor tuttum kendimi. Evlenme tamam kızı da Nihat gibi bir pezevenk alsın. Görmedin mi nasıl bakıyordu kıza.." diye. Uzun konuşmuştu Emir ama biraz da arkadaşının sinirlerini hoplatmak için bilinçli konuşmuştu. İşe yaramasını içten dileyerek bekledi arkadaşının tepkisini.

Kaşlarını çatan Bedirhan, "Nihat ne alaka lan, evleneceğim işte." dedi sinirli bir şekilde. Aklına Nihat gelince nasıl bakıştıklarını hatırladı. Zorla yutkundu. Dişlerini sıkıp derin nefes alıp verdi sakinleşmek için.

Demir gür sesiyle, "O kadar konuştu bir tek onu mu anladın?" dedi gözlerini devirerek. O da Bedirhan'da ki değişikliklerin farkındaydı. Yaren'le ilgili konu açıldı mı dikkatle dinliyordu ve başka bir adamın ismini duyunca farkında olmadan sinirleniyordu. Ateş bacayı sarıyordu ama arkadaşı farkında değildi.

"Nihat'ı boşver kız çok güzel sen olmasan bile başkası ister.Ellere mi gelin gitsin?" dedi Emir bıyık altı gülerken. Abartıyordu farkındaydı ama arkadaşı da ilk defa tattığı duygularla gerizekalı olup çıkmıştı. Gönlü sevdiceğini seçmişti ama arkadaşı inkar etmekle uğraşıyordu içinde biliyordu.

Emir'in dedikleriyle Bedirhan yüzüne soğuk su yemiş gibi irkildi, yutkunarak, "Tamam sus." dedi. Yaren başkasıyla düşünmek mi.. Yok düşünmek bile iyi gelmediyse, yok yok olmaz. İçeri elinde bir buket kırmızı gülle giren Filiz'i gören Bedirhan o saçma düşüncelerden kurtuldu.

Yaren'imHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin