Bölüm 38

96.9K 4.1K 505
                                    


Evin temizliğini bitiren Yaren rahat bir nefes alıp oturmuştu. Ara sıra baş dönmesi olsada bunu hastalığa veriyordu. Bu sıcakta nasıl üşütmeyi becermişti onu da bilmiyordu. Elinde kumanda boş gözlerle televizyona bakarken aklına sabah kocasıyla olan dialogları gelince kıkırdamadan edemedi genç kadın.

Sabah olanlar

"Bunları giy," diyerek emretti Bedirhan elindeki çorapları karısına uzatarak.

Yüzünü memnuniyetsiz bir şekilde buruşturan Yaren, "Ama ev sıcak zaten.." diye mızmızlandı ama kocası umursamadan, "Yaren giy şunları!" diye tehdit içeren sesiyle uyardı onu.

Üstünü giyen Yaren kocasına bakarak onayını aldıktan sonra yeni topladığı yatağın ucuna oturdu. Daha ne olduğunu anlamadan kocası önünde eğilip hemen çoraplarını giydirdi sonra da dolaptan bulduğu patikleri geçirdi ayaklarına hızlıca. İtiraz etmeye korkan Yaren bu sıcakta böyle duramayacağını bilsede mecburiyetten sadece, "Teşekkür ederim," diyebildi.

Diz çöktüğü yerden karısına bakan Bedirhan, "Etme. İçim rahat şimdi. Sakın çıkarayım deme bak fena olur. Ev sıcak ama yerler soğuk." diyerek uyarısını yapıp ayaklandı işe içi rahat bir şekilde gitmek için.

Bakışlarını ayaklarına çeviren hınzırca sırıtsada kendi kendine omuz silkti. Tabi ki de o çorapları ve patiği çıkartmıştı. Bu sıcakta onlarla duramazdı. Pişerdi. Kocasının kızacağını bilsede o gelmeden ayağına geçirirdi çorapları nasıl olsa. Onu üzmek istemiyordu.

Yanında duran telefonun çalmasıyla boş bulunarak oturduğu yerde sıçrayan Yaren telefonu eline aldı ve ekrana baktı.
Ekranda gördüğü isimle korkuyla yutkundu. Kocası arıyordu. Sanki kocası görecekmiş gibi hemen bacaklarını toplayıp ayaklarını saklayarak oturdu ve derin bir nefes alıp telefonu açarak kulağına götürdü, "Alo," diyerek.

"Yaren o çorapları hemen giy!"

Gözlerini büyüterek itiraz etmek için, "Ama.." demişti ki Yaren sözlerini kocası, "Yaren giy çabuk." diyerek kesti sertçe.

Kocasının sert sesiyle gözleri dolan Yaren titreyen sesiyle, "Sen eve kamera mı taktın?" diye sordu.

"Hayır, karımı iyi tanıyorum.." diyerek gür sesiyle konuştu Bedirhan kendinden taviz vermeden. Karısının üstüne gittiğinin farkındaydı ama bu onun iyiliği içindi. Onun hasta olmasını istemiyordu genç adam.

Gözünden bir damla yaş firar ederek yanağına düştüğünde bu duruma Yaren bile şaşırmıştı. Kendisine ne oluyordu bilmiyordu ama duyguları birbirine girmişti sanki. Normalde kocasının bu tavrına alışık olan kadın bugün ağlayacak duruma gelmişti. Diğer gözünden de akan yaşları tek eliyle sildi ve, "Ama Bedirhan çok sıcak hem valla bak oturuyorum yere bile basmıyorum.." diyerek burnunu çekti. Akan yaşlara eşlik eden hıçkırığıyla kaşlarını çattı kendine.

Duyduğu hıçkırık sesiyle panikleyen Bedirhan, "Siktir sen niye ağlıyorsun?" diye sesini yükseltti.

İç çeken Yaren, "Be-ben bilmiyorum ki.." diyerek yanaklarından akan yaşları sildi.

"Ben kızdım diye mi ağladın?'

"Galiba.." diyerek tekrardan burnunu çekti Yaren. Şu an kendisini, duygularını çözemiyordu bile.

Yaren'imWhere stories live. Discover now