Sex

1K 40 0
                                    

( ett par månader framåt nu, innan var det augusti / september och nu utspelar det sig i december )

Stressade människor yr omkring på stan. Skrikande barn i barnvagnar , vuxnar som försöker tysta sina barn ,  pensionärer somg är hand i hand, ungdomar som pratar i telefon eller går skrattandes med sina kompisgäng. Med andra ord, det kryllar av människor på stan och nästan vi alla har något gemensamt ärende nu runt denna tid på året. Nämligen att handla julklappar. Jag förstår inte hur det varje år blir så att alla handlar julklappar exakt samtidigt. Alla handlar i sista minuten och det tar dubbelt så lång tid, om inte mer, att ta sig till en affär än vad det annars brukar ta.

Samtidigt som snön faller ner ifrån den alldeles vita himlen går jag med relativt snabba steg till Sergels torg där jag ska möta upp min kompis Märtha. Vi tänkte julklappshandla tillsammans då det är mycket roligare att vara två än att stressa runt på egen hand.  Väl framme vid plattan står jag vid trappan och kollar ut över Sergels torg, försöker hitta Märtha bland alla stressad människor.

"Beaa" en ljus glad röst hörs en bit ifrån mig och jag vänder mig åt det hållet jag anser att ljudet kom ifrån. Längre bort ser jag Märtha komma gåendes mot mig med raska steg och ett glatt leende. Hennes leende smittar av sig till mig och jag ökar stegen mot henne. Jag har saknat henne så även om det bara var någon vecka sedan vi sist sågs.

"Heeej Märtha" säger jag glatt och drar in henne i en kram som hon glatt besvarar.

Efter att stått och småpratat en stund börjar vi gå runt bland butikerna för att hitta det vi söker efter. I år ska jag och Oscar fira julen med båda våra familjer. Den 24, på julafton , ska vi fira med hans familj och släkt och den 25 ska vi fira med min släkt och familj. Mina föräldrar kommer hem från London den 23 och ska bo hos mammas syster eftersom vi sålt huset vi tidigare hade här i Sverige.

Kylan biter tag i mina fingrar och jag sätter återigen ner de i fickan så gott det går. Jag har lyckats samla ihop mig ett x antal påsar med julklappar i. Dum som jag är glömde jag vantar idag. Det blir en aning jobbigt att ha påsarna hängandes på armen medan jag försöker värma handen i fickan på min tjocka vinterjacka. Men det funkar.

Vi går in på NK och direkt när vi går in i byggnaden slår värmen mot mig. Nöjt tar jag ut händerna ur fickan igen och slappnar av när den sköna värmen omringar mig. Både jag och Märtha tänkte kolla på parfymer till våra killar här inne. Oscar har länge pratat om en parfym han vill ha och jag tänkte passa på att köpa den till honom i julklapp.

"Heej, behöver ni hjälp?"  En man i 30 årsåldern kommer fram till oss och kollar nyfiket på oss. Hans guldiga bricka på hans vänstra bröst visar att han jobbar här.

"Ja, jag undrar vart ni har Calvin Klein parfymerna ? Jag skulle gärna vilja köpa den här" säger jag och visar en bild på mobilen på den parfym som Oscar pratat om. Även om han inte är jätte förtjust i just parfymer så har han blivit väldigt frälst i denna parfym. Jag själv älskar i stort sätt alla killparfymer.

Expediten kollar noga på bilden innan han skiner upp i ett stort leende.

"Åh du har tur, vi har bara en sådan förpackning kvar. Den har sålt som smör i solsken nu i veckan" säger han stolt samtidigt som han börjar gå till några parfym hyllor längre bort. Jag och Märtha går efter honom som om vi var hans svans, ända tills vi kommer fram till avdelningen där de har Calvin Klein parfym. 

Expediten böjer sig ner och låser upp ett utav de svarta underskåpen och tar ut en mörkblå förpackning med Calvin Klein parfymen i. Han reser sig upp och sträcker förpackningen till mig som tacksamt tar emot den.

"Var det bra så? " frågar han nyfiket och kollar mot mig sedan Märtha.

"Jag tänkte köpa en parfym från Hugo boss, jag vet faktiskt inte vad den heter men den är röd " börjar Märtha och försöker förklara vilken parfym hon menar. Men expediten verkar förstå direkt vilken hon menar för bara någon minut senare står vi bland Hugo boss hyllan och Märtha har fått den parfymen hon sökte efter.

Vi tackar expediten innan vi betalar för parfymen och går ut från NK. Ute har mörkret lagt sig som ett täcke över staden och snön faller inte längre ner lika häftigt som innan. Nu singlar några enstaka snöflingor ner frpn den mörkt mörkt blåa himlen som snart kommer vara svart. Marken är fylld av fluffig vit snö som lyser upp staden. Jag älskar snön. Utan den hade vintern varit så tråkig.

Efter att vi strosat runt en stund till bestämmer vi oss för att gå in på närmsta fik, vilket fick bli espresso house.Det är fullt med folk där inne, de flesta ungdomar. Vi går fram till kassan och får förvånansvärt inte stå i kö särskilt länge. Vi bestämde oss för att dela på en kladdkaka och jag  bestämde mig för att ta en tomte latte medan  Märtha beställde en varm choklad. Medan vi väntar på att våra drycker ska bli klara slår vi oss ner vid närmsta lediga bord. Det fick bli ett litet runt bord med en soffa där jag och alla påsar fick va i och en stol mittemot där Märtha sitter.

"Är det något mer du är ute efter eller har du hittat allt?" Frågar jag och tar av mig min stora vinterjacka. Jag kollar mot Märtha som likt mig tar av sin jacka.

" Jag är rätt färdig faktiskt, mamma och jag ska iväg imorgon och handla en julklapp tillsammans som ska vara till pappa och sen har jag väll inprincip alla julklappar klara" svarar hon och tar en bit utav kladdkakan.

Jag nickar som svar medan jag tuggar upp den bit kladdkaka som är i min mun. När jag svalt den fortsätter jag pratat.

" Vad mysigt, vad ska han få av er?" Frågar jag nyfiket.

" Vi ska köpa ett nytt golfsätt till honom, klubbor och golfbag ocksånt" säger hon till svar.

"Åh vad kul, det blir han nog glad för" säger jag och ler. Jag har känt Märtha och hennes familj ända sedan jag började i förskolan. Därför känner jag dem väldigt bra och Jonas, hennes pappa är verkligen ett riktigt golffreak och därför lan jag enkelt dra slutsatsen att han kommer älska presenten.

Jag tar en liten klunk utav den varma latten som tjejen i kassan nyligen kom ut med. Den juliga smaken sprider sig i min mun och jag njuter glatt av smaken. Den var en aning för varm men om bara någon ynka minut kommer dens temperatur vara perfekt. Tomtelatten är verkligen en utav mina favorit kaffe här på espressohosue.

"Så hur är det att bo hos Oscar och hans familj?" Frågar Märtha efter en stunds tystnad. Hon kollar nyfiket mot mig och sörplar lätt på sin varma choklad.

" Det är verkligen jätte mysigt. Jag känner ju hans familj så bra och de är så lätta att prata med så det blir aldrig något stelt eller så. Men jag vet inte, Oscar har varit lite frånvarande på sista tiden. Jag vet inte hur jag ska förklara men han liksom verkar vara så försjunken i sina tankar hela tiden, om du förstår hur jag menar" säger jag fundersamt och tar en klunk utav latten. Märtha nickar medans jag pratar och när jag pratat klart yttrar hon sig.

" Hur menar du då? Verkar han ledsen eller något?" Undrar hon och jag funderar på frågan. Vet knappt själv svaret. Jag har endast märkt att han varit väldigt frånvarande på det sättet att han inte är lika pratglad längre.

" Ja alltså han är inte den pratglada personen som han innan var. Jag vet inte om det är att han har för mycket på gång nu, de är ju i studion jätte mycket och har en massa grejer på gång hela tiden." Säger jag och suckar tungt.
Vi sitter länge inne på espresso house och pratar om detta. Jag vet att Märtha förstår och hon kommer alltid med bra tips. Jag har funderat på detta länge, varför Oscar beter sig som han gör. Det känns faktiskt skönt att prata ut om det med Märtha. Jag kände bara hur jag blev mer och mer instängd i mina tankar när jag inte pratade ut om detta.

••••

GOD JUL PÅ ER!!!!
HOPPS NI FÅR EN GRYM DAG, GODNATT❤️🎅🏼

Ingenting vill bli som förut | o.eDär berättelser lever. Upptäck nu