Fem

936 32 14
                                    

"Ska jag lägga ut denna....?" Frågar jag Oscar glatt samtidigt som jag visar en bild på han och mig där vi på bilden står framför spegeln. Han står bakom mig, med sina armar virade kring mina höfter och sin haka vilandes på min axel. Jag tar bilden och mobilen är en aning för mitt ansikte. "... eller denna?" Tillägger jag och bläddrar till den andra bilden som jag tog igår på restaurangen. Bilden är på Oscar när han skrattar åt sitt egna skämt och lyckligtvis hann jag ta en bild på honom i den stunden.

"Ush inte denna iallafall, ta den andra där syns inte jag lika mycket" suckar Oscar och jag får en negativ känsla utav hans ord. Inte att han sa något elakt, något som sårar mig. Utan för att han lät så missnöjd när han pratar om sig själv. Han har aldrig brytt sig särskilt mycket om sitt utseende. Inte kommenterat det högt iallafall.

"Oscar sluta, du är super vacker på denna" säger jag ärligt och synar bilden noggrannare. Jag har ändrat bildens färg till svartvit då jag tycker den får mer effekt på det sättet. Oscars lyckliga leende på bilden får mig att le. Han är så fin.

"Skojar du? Ser du hur fet jag ser ut i den vinkeln? Och mitt smile ? Det ser ut som ett troll ler" säger han upprört men ändå med en gnutta skratt i orden. Vilket gör det svårt för mig att avgöra om han var oseriös eller inte.

Oförstående drar jag ihop mina ögonbryn, något jag alltid gör när jag är förvirrad. Jag förstår inte varför han säger som han gör. Han möter min blick och ler snett men jag höjer endast på ögonbrynen då jag inte förstår någonting just nu. Jag förstår inte om han yttrade det med sarkasm eller om han faktiskt menar det han säger.

" Jag hoppas inte du var seriös när du sa det?" Säger jag frågandes med allvar i rösten. Vill visa han att detta inte är något att skoja om ifall han nu skulle göra det vilket jag inte tror han gör.

Oscar suckar tungt och skakar på huvudet. Han mumlar något som jag inte hör och drar upp sin mobil ur fickan på hans jeans. "Vad sa du?" Frågar jag och kollar mot Oscar. Men eftersom hans fokus ligger på hans mobil får jag inte ögonkontakt med honom. "Det var inget" mumlar han igen, denna gången högre då jag kan urskilja orden han säger.

Suckandes låser jag upp min telefon. Orkar inte svara honom då jag ändå inte har något vettigt att säga. Jag går in på instagramappen men lägger inte ut någon utav bilderna. Just nu kändes det inte lika bra när stämningen mellan oss blev såhär. Jag undrar verkligen vad som rör sig inne i hans huvud, han har aldrig blivit såhär upprörd över något sol har med hans utseende att göra. Det måste vara något mer som tynger han. Något jag inte vet om, kanske har de för mycket på jobbet nu? Han kanske är stressad? Tankarna flyger omkring i huvudet på mig och gör mig med ens mer förvirrad.

"Förlåt hjärtat, menade inte att bli så upprörd" mumlar Oscar nervöst, denna gången med mer lugn i rösten. Jag kollar upp från mobilen och mina ögon möter hans blåa. Han ger mig ett leende och jag ger ifrån mig en suck. Jag ser att det är något som tynger han, även om han försöker dölja det.

" Är det något Oscar?" Frågar jag oroligt. Jag vill inte att han ska hålla något inom sig som gör att han kan må dåligt. Han behöver inte berätta allt för mig, det är inte det jag menar. Men jag vill inte att han ska hålla tunga grejer som gör att han mår dåligt inom sig.

"Nej, vadå?" Frågar han och drar ihop ögonbrynen som han alltid gör i situationer där han är osäker eller inte förstår.  En tyst suck lämnar min mun och  jag bryter ögonkontakten och kollar ut genom fönstret bakom Oscar. Funderar på hur jag ska formulera mig så att han förstår, så han inte tar illa upp. Jag andas in och möter hans blick igen som nu endast ser förvirrad ut. Han är väldigt gullig när han ser sådär förvirrad ut.

" Det bara känns som något tynger dig" får jag osäkert fram. Är rädd för att han ska ta det som något negativt. Jag vet att han inte gillar att prata om saker som tynger honom och som gör att han mår dåligt. Det har aldrig varit hans starka sida att prata öppet om sådant. Men hans blick visar att han inte tar illa upp. Han ser lika avslappnad ut som innan.

"Inget tynger mig, det har bara varit mycket på senaste tiden med jobbet" säger han ärligt och jag nickar som svar. Är glad att han berättar som det är. 

Vi fortsätter att sitta så i soffan, bara prata om allt möjligt. Jag inser nu hur mycket jag saknat att bara sitta såhär och prata med honom. Oavsett vad vi pratar om är det lika roligt att höra vad han tänker eller tycker. Vi kan prata om djupa grejer till saker som ekorrar. Men han har svårt att prata om sina djupa saker, utan pratar vi om djupa grejer är det oftast saker som rör oss båda eller mig. Han förstår mig alltid och jag kan alltid prata ut hos honom för han har sånna bra tips och råd till mig.

Klockan rinner iväg och innan vi vet ordet av det kommer Mia hem med två plastkassar innehållande matprodukter. Det kändes nyss som vi satt och åt hennes pannkaksfrukost i köket men det var flera timmar sedan. Tiden går verkligen fort när jag pratar med Oscar. Med honom har jag aldrig tråkigt.

••••

Alltså kan ni fatta att det är julafton på lördag??

December har gått sjukt fort tycker jag. Tyvärr har vi ingen snö där jag bor, har ni det??

Ingenting vill bli som förut | o.eHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin