Tweeënzeventig

537 38 6
                                    

Dinsdag, Frankrijk, Parijs

Lizzy's POV:

'Lizzy?' 'Hmmm?' Stampend komt Kaj de kamer in waar ik uitgebreid op mijn buik over het hele bed lig. 'Ah, stil alsjeblieft.' Kreun ik. 'Sorry.' Kaj stommelt wat en valt dan met een harde klap op de grond. Ik kijk op en zie hem gestrekt op zijn buik liggen. Als ik hem aankijk schiet ik in de lach. 'Fucking champagnefles.' Mompelt hij als hij op staat. 'Sorry.' Lach ik. 'We zijn zo fucked up.' Hij knikt grijzend. Ik ga rechtop zitten en kijk naar de grond. Overal ligt de kleding die we gisteren gedragen hebben, ondergoed, flessen champagne en zelfs glazen.

'Hoe is dit ooit gebeurd? Wat een ravage.' Ik kijk hoofdschuddend toe. 'Dit was jouw idee.' Kaj ploft naast me en gaat onder de dekens liggen. 'Wil je soms zeggen dat het een slecht idee was?' Grijnzend buig ik over hem heen. Hij plukt aan zijn shirt die ik draag. 'Het ging wel.' Plaagt hij me. 'Niet voor herhaling vatbaar dus?' 'Zeker wel. Ik maak er liever een dagelijks ding van.' Hij brengt mijn gezicht dichterbij het zijne en zoent me op mijn lippen. Gretig trek ik zijn boxer van zijn heupen. 'We zijn echt nog dronken.' Fluister ik lachend tegen zijn lippen. 'Laten we er nog even van genieten voor de kater komt.'

'Kaj..' Jammer ik terwijl ik de wc-bril vasthoudt. Enkele seconden later tilt iemand mijn lange haren op. Met een zuur gezicht geef ik over. Hij houdt me een glas water voor die ik snel leeg drink. Vervolgens draait hij de kraan van de douche open en ik trek het shirt over mijn hoofd.

'Ik kan niet meer.' Zucht ik als ik tegen Kaj aan sta onder de warme douche. 'Het hoort er bij schatje.' Grijnst hij. 'Ik ga de komende tijd echt niet meer drinken!' Antwoord ik waarschuwend. 'We zullen zien hoe lang je dat volhoudt. Ik geef het een week.' Ik antwoord niet en leg mijn hoofd op zijn borst terwijl hij mijn haren wast.

'Drink op.' Kaj zet een glas sinaasappelsap voor mijn neus en gaat dan tegenover me zitten. Langzaam neem ik een paar slokken en met tegenzin neem ik een hap van mijn broodje. Als Kaj over Robert en Katherine begint klaart mijn humeur op. 'Weten ze dat we morgen aankomen?' Ik knik. 'Ik heb ze onze vluchtgegevens gemaild en ze halen ons op van het vliegveld. Ik heb zoveel zin om ze weer te zien.' 'Ik ben erg benieuwd.' Kaj legt zijn hand over de mijne op tafel. 'Het wordt echt geweldig.' Zucht ik dromerig. 'Als we dit aankunnen, dan kunnen we alles aan.' Grijnst Kaj. Ik knik lachend en eet mijn ontbijt op.

Als we uitgecheckt zijn en onze koffers opgeborgen hebben nemen we de taxi naar het centrum waar we de rest van de middag wandelen, rondkijken, winkelen en wat eten. Als Kaj zijn telefoon 5 uur aan geeft besluiten we terug te gaan naar het hotel om onze koffers op te halen. Even later zitten we in de taxi naar het vliegveld, eindelijk gaan we echt naar Australië.

'Heb je ooit wel zo lang in een vliegtuig gezeten?' Vraag ik als we voor de gate van ons vliegtuig wachten. 'Ik gok van niet. Maar ik heb jou, daar vermaak ik me wel mee.' 'Succes ermee, ik slaap alleen.' Grinnik ik. 'Zelfs daarmee kan ik me vermaken.'

Het is 8 uur als we eindelijk in de lucht zitten. Ik zoek een comfortabele positie om in te zitten en leun tegen Kaj aan. 'Filmpje kijken?' Vraagt hij me. Ik knik en laat hem een film uit kiezen. Nog geen half uur later sukkel ik weg en val ik in een diepe slaap.

'Eindelijk, we zijn er.' Als we 20 uur later weer met beide benen op de grond staan op het vliegveld van Australië rek ik mezelf uitgebreid uit. Ik heb het grote deel van de reis geslapen, maar Kaj niet. Hij ziet er vermoeid uit. Ik pak zijn hand en we lopen naar de bagageband. Het duurt een eeuwigheid voor onze koffers eindelijk aankomen. Als we alles hebben duwt Kaj het karretje vooruit richting de Arrivals.

'Lizzy, over here!' Als ik Robert zijn vertrouwde gezicht in de menigte zie trek ik Kaj aan zijn arm mee die kant op. 'Oh, dear!' Katherine omhelst me als eerst. 'I'm so happy to see you.' Vertel ik haar. 'Oh, me too honey! How are you?' 'I'm totally fine. Hey Robert.' 'Hello love, you look amazing!' Lachend geef ik hem een kus op zijn wang. 'Oh, this is my boyfriend, Kaj.' Zeg ik dan. Enthousiast begroeten ze hem. 'Are you guys coming with us?' 'Sure.'

'I missed this place!' Lach ik als we in mijn oude, tijdelijke appartementje sta. 'You can stay as long as you want to. Now, come with me.' Katherine sleept ons de trap af naar hun eigen woning. Kaj en ik gaan aan tafel zitten en Robert zet een pizza voor onze neus. 'Don't be shy and eat as much as you want to.' Ze gaan bij ons aan tafel zitten en vertellen honderduit over de afgelopen tijd waarin ik in Nederland was.

'You look so happy, Liz.' Merkt Katherine op als we het eten op hebben. 'I am.' Zeg ik glimlachend. 'I'm really happy to be here, with him and with you guys.' 'We're glad to hear that, you look pretty tired, get some sleep, we'll see eachother tomorrow.' 'Thank you, have a good night.' Kaj en ik gaan samen naar boven. We slepen onze koffers mee naar het kleine slaapkamertje en pakken ze snel uit. Daarna doe ik de gordijnen dicht en draai ik de deur op slot. 'Zullen we gaan slapen? Volgens mij ben je gesloopt.' Merk ik op. 'Mijn energie is redelijk op ja.' Kaj glimlacht en kleedt zich uit tot zijn boxer. Daarna gaat hij in het bed liggen en kijkt hij toe hoe ik mijn outfit verwissel voor mijn pyjama.

Ik nestel me tegen hem aan en snuif zijn vertrouwde geur op. 'We zijn er eindelijk.' Zegt hij zacht. 'Uhu, nu begint het.' In stilte staren we voor ons uit. Kaj kriebelt door mijn haar en ik gaap. 'Ik hou van je.' Zeg ik lief. 'Ik ook van jou, lieffie.' Hij heeft me een kus op mijn voorhoofd. Als ik even later op kijk heeft Kaj zijn ogen gesloten en is hij in een diepe slaap. Ik geef hem zacht een kus op zijn wang. 'Ik hou, zo veel van je.'

All around the worldWhere stories live. Discover now