Één

1.1K 51 5
                                    

Vrijdag

Lizzy's POV:

'Papa, alsjeblieft!' 'Nee, Lizzy, het gaat niet gebeuren!' Ik gooi mijn bestek neer en sta op van mijn stoel. Mijn vork klettert tegen het bord. 'Lizzy, toe nou!' De vriendin van mijn vader kijkt me smekend aan. 'Nee! Ik mag hier ook nooit iets!' 'Doe normaal Liz, je bent 16. Logisch dat je niet naar de andere kant van de wereld mag.' 'Annemay, bemoei je er niet mee.' Reageert mijn vader kalm. 'Lizzy, ga nou zitten. Boos zijn lost niks op.' 'Ik kan toch bij oom Friso en tante Hannah logeren!' 'Je gaat niet, punt uit.' Ik kijk mijn vader nog eens woedend aan en stamp de keuken uit.

18.47 - Lizzy: Noodgeval! Bij wie kan ik schuilen?
18.50 - Nova: Is het weer zo ver?
18.51 - Feline: De achterdeur is los

Thank god! Wat moest ik toch zonder mijn vriendinnen. Ik pak mijn jas van de kapstok en glip het appartement uit. Mijn vader roept me nog, maar hij weet waarschijnlijk wel waar ik naartoe zal gaan.

'Hey Lizzy.' Ik voel hoe mijn wangen vuurrood worden, waarom heb ik dat toch altijd! 'Hey Kaj.' 'Feline zit op haar kamer.' Ik knik kort en glip snel langs hem heen. Slechte move Lizzy! Ik hang mijn jas aan de kapstok en doe mijn schoenen uit. 'Feline!' Roep ik als ik op de overloop sta. 'Ja!' Ik open de deur naar haar slaapkamer. Ze zit aan haar bureau, achter haar laptop. Ik laat me op haar bed vallen. 'What's up? Laat me raden, je mag nog steeds niet in je eentje naar Australië.' Ze draait zich naar me toe. 'Dat is niet grappig Fe! Ik moet en zal er heen gaan..' 'Lizzy, ik denk echt niet dat je je moeder daar zal vinden..' 'Nee, daarom wil ik haar zoeken! Ik zal overal heenreizen waar nodig is.' 'Lizzy..'

Een lange tijd blijft het stil. Ik denk er aan hoe het zou zijn als ik mijn eigen moeder weer zou vinden. Hoe ziet ze er uit? Hoe ziet haar geliefde er uit? Waar zou ze wonen, en zou ze nog meer kinderen hebben?

Er wordt op de deur geklopt. 'Ja?' Kaj stapt Feline haar kamer in. Snel ga ik rechtop zitten en ik kijk naar mijn sokken. 'Ik heb thee voor jullie.' Hij zet de 2 bekers op het nachtkastje. 'Dankje.' Hij glimlacht en gaat weer terug naar beneden. 'Jezus Liz, je bent echt smoorverliefd op hem hé.' 'Niet waar!' Feline begint te lachen. 'Lieg vooral nog een keer.' 'Oké, oké, ja! Maar vergeet het.' 'Hoezo? Misschien maak je wel een kans.' 'Ik? De verlegen, 16 jarige Lizzy die nog maar een keer in haar leven gezoend heeft en ook nog eens ontzettend lelijk is maakt kans? I don't think so!' 'Kaj is ook geen vrouwenverslinder, en je bent hartstikke knap.' 'Het is gewoon gênant!'

'Hey, krijg je ook een uitnodiging voor Nova haar feest?' 'Duh.' Grijns ik. 'Komende zaterdag, oh nee, ik moet werken.' Kreun ik. Ik werk zo veel als ik kan in mijn vrije tijd bij de Albert Heijn in de buurt. 'Tot?' 'Sluitingstijd.' 'Nou, dan haal ik je daar gewoon op en dan gaan we.' 'You're the best.' Zeg ik lachend. 'Kom, we gaan naar beneden. Ik denk dat je zo weer naar huis moet gaan, het is 9 uur.' Ik knik en met tegenzin loop ik achter Feline aan naar beneden. Kaj zit op de bank. 'Hey, zijn jullie ook uitgenodigd voor het feest van Nova?' 'Tuurlijk, ze is onze beste vriendin. Jij ook dan?' Hij knikt triomfantelijk. Ik vloek in mezelf.

'Ik uh, ga naar huis.' Ik zwaai ongemakkelijk. 'Tot snel!' Als ik mijn schoenen en jas weer aangetrokken heb geef ik Feline een knuffel. 'Nou, zie je snel weer.' 'Ja, we WhatsAppen nog!' 'Doei Fe!' 'Doei Liz!' Ik zwaai naar haar en steek dan de straat over.

Thuis aangekomen probeer ik zo stil mogelijk mijn slaapkamer in te glippen. 'Lizzy.' Shit. Mijn vader en Luna zitten op de bank. 'Waar ben je geweest?' 'Gewoon, bij Feline.' 'Gewoon? Jij vindt het gewoon om zomaar weg te gaan omdat je je zin niet krijgt? Zet het uit je hoofd Lizzy, je gaat niet naar Australië. En, je hebt huisarrest.'

All around the worldWhere stories live. Discover now