Vierendertig

746 51 21
                                    

Donderdag, Ibiza

Lizzy's POV:

'Oh, jongens, wat heerlijk dat jullie er zijn!' Ik omhels Feline en Nova tegelijk terwijl Kaj Samuel en Dioni enthousiast begroet. 'Kom, de taxi naar de boot staat buiten.' Ik pak een van de koffers aan en loop voor de rest uit naar buiten. De felle zon komt ons tegemoet.

'To Eivissa, right?' 'Yes, please.' Ik ga naast de taxi-chauffeur zitten en staar uit het raam. Kaj en ik zijn samen 10 dagen op Ibiza op het jacht van mijn vader, en de laatste 3 dagen komen Feline, Samuel, Nova en Dioni langs. 'Wauw, het ziet er zo leuk uit hier!' Zegt Nova enthousiast. 'Wacht maar tot dat je de boot ziet.' Grijnst Kaj.

'It's okay, thank you very much.' Ik geef de chauffeur een briefje van 50 en glimlach nog even. 'Thank you lady.' We halen de koffers uit de taxi en lopen door het drukke Ibiza stad, ook wel Eivissa genoemd, naar de boot.

'Is dít je vader zijn boot?' Samuel kijkt verbaasd naar de witte boot. 'Yep! Nou kom, we gaan naar binnen.' Ik pak de sleutels en loop over de uitgelegde plank het achterste gedeelte op. Ik toets de toegangscode in en de schuifdeuren gaan automatisch open.

'Holy shit.' 'Gaaf hé?' Lach ik. 'Ik zal jullie even de slaapkamers wijzen.' Ik loop de ronde trap af naar beneden en baan me een weg door de gang. 'Samuel, Feline, jullie kunnen hier slapen. De bedden heb ik al opgemaakt en je kan je kleren in de kast leggen, de afstandsbediening van de tv ligt in het laatje er onder. Nova en Dioni, jullie kunnen er hier in en voor jullie geldt hetzelfde!' Ik kijk op mijn horloge en zie dat het 8 uur is. 'Hebben jullie al gegeten?' Nova schudt haar hoofd. 'Dan stel ik voor dat we ons even omkleden en daarna hier in de stad wat gaan eten! Kaj en ik wachten boven, kijk gerust rond.'

Ik trek mijn nieuwe witte jumpsuitje aan met mijn bruine sandaaltjes. Ik doe mijn haar in een slordige staart en breng wat make-up aan. Daarna ga ik de trap op naar boven. Ik haal de kussens van het dek en prop ze in het opberghok. Daarna plof ik op de witte bank. 'Ik ben echt nog nooit op zo'n luxe boot geweest, echt heel gaaf!' Feline gaat naast me zitten. 'Hebben jullie het leuk hier?' 'Ja, het is echt geweldig hier.' Ik glimlach. Dan komt de rest ook aanlopen. 'Zullen we gaan?'

'Luxe hoor, dat je vader zo'n jacht heeft. Hoe lang hebben jullie die al?' We zitten buiten bij een schattig restaurant en hebben net ons eten besteld. 'Ik denk nu 3 jaar, maar we verhuren hem het grootste gedeelte van de tijd. Nu toevallig lag hij hier en de nieuwe huurders komen volgende week pas, dus daarom kunnen wij er nu zelf even in.' Leg ik uit. 'Je treft het met zo'n vriendin.' Grijnst Dioni richting Kaj. Ik schud lachend mijn hoofd. 'Hoe was het in Afrika Feline?' 'GEWELDIG! Ik ga sowieso terug volgend jaar, papa en mama vonden het ook helemaal geweldig, je hebt echt iets gemist Kaj.' 'Ik heb alles wat ik nodig heb hier.' Hij kust me op mijn wang. 'Bla bla.' Grijnst Feline.

'Wat is het druk hier, wat een gezelligheid!' Nova kijkt opgewekt om zich heen als we door de stad lopen. 'Zullen we wat gaan drinken op de boot?' Stel ik voor. De rest knikt instemmend en we gaan terug naar de boot. Ik laat ons binnen en zet glazen en verschillende drankjes op tafel. 'Doe alsof je thuis bent!'

'Ik kan niet geloven dat je weg gaat Liz, dit is voorlopig onze laatste vakantie samen.' Zegt Nova een paar uur later. 'Begin er niet over.' Jammert Feline. Ik sla mijn ogen neer en glimlach. Mijn hart breekt als ik naar mijn vriendinnen, vrienden en vriendje kijkt. Ik voel me meer dan schuldig tegenover ze, en het feit dat ik de nodige alcohol op heb helpt ook niet echt. 'We gunnen het je echt.' Zegt Feline dan. Ik probeer te glimlachen. Als Kaj even over mijn knie streelt breek ik. 'Sorry hoor.' Ik sta op en loop het dek op. Ik ga op de rand zitten en leg mijn hoofd op mijn armen. Huilend staar ik over het water. Mijn moeder had ons nooit in de steek moeten laten, dan was dit allemaal niet nodig geweest..

'Lieverd.' Ik schrik op als ik Kaj zijn stem hoor. Hij gaat naast me zitten en ik laat mijn hoofd tegen zijn schouder vallen. 'Ik wil niet meer.' Huil ik. Hij slaat zijn armen om me heen. 'Sssst, stil maar Liz.' 'Ik haat mezelf, ik wil niet meer gaan, ik wil bij jullie blijven.' 'Tuurlijk ga je wel! Gekkie.' Hij streelt door mijn haar. 'Ik snap dat je het lastig vindt om ons achter te laten, maar je wil dit al zo lang. En als je terug komt zijn we er gewoon nog.' 'Het spijt me dat ik ga.' Snik ik. 'Daar hoef je geen sorry voor te zeggen.' Hij veegt de tranen van mijn wangen.

'Zullen we weer naar binnen gaan? Je vriendinnen kunnen je wel gebruiken.' Ik knik. Kaj geeft me een lange kus op mijn lippen. 'Ik ben trots op je.' Hij pakt mijn hand vast en loopt voor me naar binnen. Enigszins ongemakkelijk sta ik achter hem. Als ik Nova en Feline aankijk, kijken ze me met betraande ogen aan. Ik laat Kaj los en ga tussen ze in zitten.

'Jongens, zullen wij even een rondje lopen?' Kaj staat op en Dioni en Samuel volgen. Als ze weg zijn kijk ik mijn vriendinnen een voor een aan. 'Het komt wel goed met jullie.' Zeg ik zacht. 'We kunnen niet zonder jou Liz.' Snikt Feline. 'Tuurlijk wel, het komt echt wel goed. En jullie mogen altijd naar me toe komen.' Ik sla mijn armen om ze heen. 'Ik zal jullie zo missen.' Huil ik. 'Wij jou ook.'

Na een tijdje staat Feline op. Ze haalt haar neus op en veegt de mascara van haar wangen. 'Genoeg gejankt, we zijn op Ibiza.' Nova en ik lachen. Op hetzelfde moment komen Kaj, Samuel en Dioni ook weer terug. 'Zullen we vanavond hier blijven en morgen uit gaan? Het is een lange dag geweest en een heftige avond.' Ik knik. 'Het kan hier ook heel gezellig zijn hoor.' Ik zet de muziek luider en pak mijn drinken.

'Proost, op het mooie leven dat we leven.'

_______________________
Selfmade picture!! Hahaha
Ik ben op dit moment ook op Ibiza and I'm in loooove with it.. Hoe vaak je hier ook komt, het blijft zo leuk! Having a great time with my love ❤️ liefs Emma

All around the worldWhere stories live. Discover now