Negentien

771 55 7
                                    

Zondag

Lizzy's POV:

De volgende morgen word ik om 11 uur wakker. Ik rek me uit en merk op dat ik naakt ben. Het herinnert me aan vannacht met Kaj..Mijn eerste keer, onze eerste keer. Gelukkig is de brandende pijn verdwenen. Ik pak mijn string van de grond en trek hem aan.

Als ik opsta sla ik geschrokken mijn hand voor mijn mond. Er zit een gigantische rode bloedvlek op het lichtblauwe hoeslaken. Shit, hoe kan dit? Hoe komt dit? Paniekerig haal ik mijn handen door mijn haren. Ik kijk naar Kaj die nog in een diepe slaap is. Ik pak een trainingsbroek en een shirt uit mijn tas, trek het vliegensvlug aan en ga naar de woonkamer waar Feline op de bank slaapt met.. Samuel? Ik weet toch haast zeker dat hij me vertelde dat hij een vriendin heeft, ja, Lena heette ze. Ik schud het van me af en buig me over de twee heen. 'Fe.' Fluister ik. Ik schud zacht aan haar schouder. Ze kreunt tegen het kussen. 'Ssssst.' Mompel ik. 'Liz?' 'Kom mee, er is iets gebeurd.' Ze komt overeind en kijkt net zo verbaasd naar Samuel als ik eerder deed. Ze stapt over hem heen en slentert achter me aan. Ik houd de deur voor haar open en wijs naar de vlek op het bed. Ongelovig kijkt ze me aan en ze neemt me mee naar de keuken. 'Moet ik naar de dokter?' Ze begint te lachen. 'Ben je ontmaagd vannacht?' Vraagt ze terwijl ze het koffie apparaat aanzet. Ik knik verlegen. 'Dan is je maagdenvlies stuk gegaan lieve schat, en dan komt er wat bloed vrij. Dat is heel normaal als je voor de eerste keer seks hebt, ik had het ook.' Ik zucht opgelucht. 'Ik dacht dat ik een of andere ziekte had.' Ze zet een kop koffie voor mijn neus en gaat tegenover me zitten. 'Hoe vond je het?' 'Het deed me zoveel pijn, maar het ging wel.' 'Leuk hoor.' Ze knijpt in mijn hand en knipoogt.

'Maar nu iets anders, waarom lag Samuel naast jou?' 'Ja, fuck.' Ze wrijft over haar voorhoofd en neemt een paar slokken van haar koffie. 'Er is niets gebeurd, geloof me. Maar, jij en Kaj waren naar huis vertrokken en Nova zat alleen maar te flikflooien met Dioni, dus ik zou ook naar huis gaan, en toen zag ik hem in z'n eentje bij de toiletten, hij was aan de telefoon met iemand en hij klonk heel erg boos. Toen bleef ik op een afstandje wachten en toen hij zijn telefoon weg deed ben ik naar hem toe gegaan. Wat blijkt, zijn vriendin, Lena ofzo, is vreemd gegaan een tijd geleden en ze is nu zwanger van die jongen.' 'Hoe weet ze dat ze niet gewoon zwanger is van Samuel?' 'Omdat ze nog nooit iets met elkaar gedaan hebben, alleen zoenen.'

'Shit hé, wat heftig! Wat klote voor 'm, en toen?' 'Ja, dat zei ik ook. Hij voelde zich echt fucked up, dus ik heb nog even met hem gezeten en daarna zijn we samen naar hier gegaan en hebben we nog een hele tijd op de bank liggen praten, en toen zijn we gewoon in slaap gevallen.' 'Gaat hij het uitmaken?' 'Ja, hij heeft het meteen uitgemaakt.' 'Hmm.' Ik drink mijn koffie op.

'Zullen we ergens wat gaan eten? Iedereen slaapt toch nog.' Stelt ze dan voor. Op hetzelfde moment komt Kaj in zijn gele hollister trainingsbroek in de keuken. 'Oh, hier ben je.' Hij geeft een aai over mijn haren en gaat bij ons aan tafel zitten. 'Ik was al wakker.' Ik glimlach. Feline schuift een kopje koffie naar hem toe. 'Dankje zusje.'

'Heb je het bed gezien?' Vraag ik zacht. Hij glimlacht. 'Ja, maar dat geeft niks, liefje. Dioni doet het gewoon in de wasmachine.' 'Dioni?' 'Ja? We zijn beste vrienden, ik kan gewoon tegen hem zeggen wat er gebeurd is. Je hoeft je niet te schamen.' Hij drukt een kus op mijn wang. 'Feline en ik gaan even ergens eten.' Ik sta op en schuif mijn stoel aan. 'Is goed, ik regel het wel met Dioni, oké?' 'Oké, tot straks.'

Ik trek normale kleren aan en laat mijn gezicht voor wat het is. Ik doe mijn haar in een staart, pak mijn jas en loop dan achter Feline aan naar buiten. Samen lopen we naar de stad. Even later lopen we een klein zaakje binnen en bestellen een uitgebreid ontbijt.

'Pff, morgen weer school, kan je het geloven?' Zegt ze. 'Ik wil er niet aan denken, deze vakantie bevalt me zo goed.' Zucht ik en ik neem een hap van mijn broodje. 'Mij ook, gelukkig komen we weer met zijn drieën in de klas, dat maakt het iets dragelijker.' 'Inderdaad.' Grijns ik.

'We zouden met zijn drieën op vakantie moeten gaan.' Zegt Feline dan plotseling. 'Hoe kom je daar ineens bij?' 'Ik denk er al een tijdje aan. We zijn zulke goede vriendinnen, het lijkt me heerlijk om een week naar de zon te gaan, bruin worden, lekker eten en stappen..' 'Ik vind het een heel goed idee, eigenlijk.' Zeg ik enthousiast. 'We zeggen het straks gelijk tegen Nova, goed?' 'Heel goed.'

Ik reken af en we lopen weer terug naar het appartement. Eenmaal binnen zitten Samuel en Kaj samen op de bank. 'Hey jongens.' Zeg ik. Feline en Samuel lachen ongemakkelijk naar elkaar. Ik hoor Nova haar lach vanuit de keuken. 'Noof!' Feline roept haar. Ze komt aanlopen in haar roze babygirl trui met een zwarte string. 'Hey meiden!' 'Lizzy en ik hadden een idee.' Zegt Feline dan. 'Vertel!' 'Lijkt het je niet iets om met zijn drieën op vakantie te gaan?' Nova kijkt ons even aan. 'Uh, ja? Wat een goed idee!' Ze klapt enthousiast in haar handen. 'We hebben het er thuis nog wel uitgebreid over, goed?' Zeg ik dan. Beide knikken ze.

'Ik denk dat we zo maar weer moeten gaan, we hebben morgen weer school.' Zeg ik dan. Ik loop naar de logeerkamer en zie Dioni de gang overlopen met het beddengoed in zijn handen. Hij knipoogt naar me. Snel buig ik me over mijn weekendtas heen om hem in te pakken.

'M'n vader staat voor.' Nova pakt haar tas van tafel en geeft Dioni uitgebreid een zoen. Kaj en de rest blijven nog even. Hij slaat zijn armen om me heen. 'Ik zie je morgenavond na hockeytraining, oké?' Ik knik en geef hem een kus. 'Tot morgen.'

_________________________
Hoi liefjes!
Wat fijn dat jullie dit verhaal ook lezen en weer zulke lieve reacties plaatsen! In een van de komende dagen komt ook mijn nieuwe verhaal in samenwerking met marijedees op mijn profiel.

Over dit verhaal; ik ga de komende hoofdstukken met wat meer grote tijdssprongen werken, aangezien de meiden nog op vakantie gaan en ik er natuurlijk naar toe wil werken dat Lizzy op haar wereldreis gaat.

Liefs, Emma

All around the worldDove le storie prendono vita. Scoprilo ora