Part 43.

264 29 9
                                    

,,Myslím, že je čas aby si sa dozvedela celú pravdu."

••••

William ma zaviedol do jednej prázdnej triedy hneď na prízemí. Nebránila som sa. Nemalo by to zmysel a navyše som konečne chcela počuť pravdu. Pravdu, ktorú mi tak dlho zatajoval.

,,No, počúvam." povedala som mu a sadla si na lavicu. Chlapec predo mnou vyzeral, akoby zvádzal so sebou vnútorný boj. Nakoniec hlboko vydýchol a začal rozprávať.

,,Akonáhle si vybehla z Troch metiel, môj spolužiak Peter, ten čo ti to povedal, ma okamžite našiel a vysvetlil mi čo sa stalo. Hneď som bežal za tebou Domi. Ja... všetko čo ti Peter povedal je pravda. William je moje druhé meno. V skutočnosti sa volám Matias William Reyes a som študentom Bystrohlavu." nachvíľu zmĺkol.

,,Ale... ale prečo si mi hneď nepovedal pravdu?! Celý ten čas odvtedy čo sme spolu mali školský trest si mi klamal!" nechápala som a bolo mi opäť do plaču. William hneď ako si to všimol tak ma chcel objať ale zabránila som mu v tom.

,,Nepribližuj sa ku mne. Len... len mi to prosím vysvetli." žiadala som ho. William si povzdychol, ale vyhovel mi.

,,To, že som ti klamal bolo súčasť plánu. Ak by to bolo tak ako to malo byť, vôbec sme nemali viesť tento rozhovor. Vlastne by sme sa mali poznať len tak zbežne. Lenže do plánu prišlo niečo, s čím sme nepočítali."

,,Aký plán? A kto s tým ešte nepočítal?" pýtala som sa ho.

,,Ja a Victoire sme s tým nepočítali. A ten plán... bol to jej nápad. Sme kamaráti už od môjho prvého ročníka. Dá sa povedať, že mi pomohla prelúskať sa nástrahami prvého ročníka, keďže ako muklorodený som o takých veciach ako Rokfort a všetko k tomu nemal ani páru. Odvtedy sme priatelia a na začiatku školského roka prišla ku mne so žiadosťou týkajúcou sa veci, ktorá ju už dlho trápila. Týkalo sa to jej sestry, Dominique Weasleyovej, teda teba." odmlčal sa.

,,A ďalej?" posúrila som ho.

,,Tá žiadosť... chcela po mne takmer neuskutočniteľnú vec. Mal som vás dve udobriť, napomôcť k tomu aby ste sa k sebe zase správali ako sestry. Súhlasil som. Chcel som jej vynahradiť tie roky, čo ona pomáhala mne. Tak sme vymysleli plán. Ja som sa k tebe mal votrieť pod mojím druhým menom a dopomôcť k tomu, aby si opäť bola sama sebou. Lebo to si v tej dobe nebola Dominique. Sama sebou si až teraz, pomaly na konci školského roka. Aspoň jedna časť plánu sa vydarila," vzdychol si, ,,Mal som ťa aj presvedčiť k tomu, aby si odpustila svojej sestre. Plán bol dokonalo premyslený, lenže nepočítal s jednou vecou. Všetko sa zrútilo ako domček z karát, keď som ťa prvýkrát zbadal. Počarovala si mi Dominique. Hoci som si to zozačiatku nechcel priznať, zamiloval som sa do teba. A zrazu som už nechcel byť súčasťou Victoireinho plánu."

Pomaly som vstrebávala všetko čo mi povedal. Takže... takže William ma mal len donútiť k tomu aby som sa uzmierila s Victoire? Celý ten čas na mňa všetko hral?

,,Neverím ti." zašepkala som, ,,Neverím že si sa do mňa zamiloval! Keby to tak bolo, povieš mi pravdu hneď!"

,,Ja... bál som sa! Akoby som sa zmenil na dve osoby. Ako William som trávil čas s tebou, otvorene som sa s tebou zhováral a dvoril ti. A ako Matias som bol len Bystrohlavčan v úzadí. Dá sa povedať, že som ťa kvázi sledoval. Bol som tam, keď ťa Theo pozval do Rokvillu. Bol som tam, keď si sa ponosovala na všetkých Bystrohlavčanov a keď si vravela, že ich nenávidíš. To ma len utvrdilo v tom, že ti nemôžem povedať kto naozaj som. Nechcel som, aby si ma nenávidela. A stále to nechcem."

Wild childWhere stories live. Discover now