Part 41.

291 24 5
                                    

Na obrázku sú Theo, Nicolas a Andrew

Od tej hádky sme sa s Williamom poriadne nerozprávali. Prešli dva mesiace a pomaly sa blížil koniec školského roku a my sme si vyhrievali tváre na májovom slnku. Teda "my" znamenalo len ja a Violet, kedže Molly bola zase niekde preč a ja som vedela kde presne. Odvtedy, čo vyšla s pravdou von a priznala si, že Lysandera miluje, ho každý deň prenasledovala a snažila sa mu to dokázať. Lenže syn Luny Scamanderovej mal zjavne oči len pre svoju novú priateľku (ktorá sa, ako sme zistili, volá Mirra) a Mol si nevšímal. A ak si aj všímal, nedal to najavo.

Práve som na Molly myslela, keď prišla k nám a frustrovane si sadla do trávy.

,,Opäť nič?" spýtala som sa.

,,Nie." vzdychla Molly a dala si hlavu do dlaní.
,,Ja už neviem čo mám robiť. Ako ho presvedčiť. Nech robím čokoľvek, ignoruje ma."

,,Neboj Molly, to sa urovná." snažila sa ju povzbudiť Violet.

,,Hm, škoda že to trvá už niekoľko mesiacov." zachmúrila sa Mol.

,,Daj tomu čas! Ani Rokfort nepostavili za deň." žmurkla na ňu Via. Molly sa pousmiala.

,,Ďakujem Violet. Cítim sa lepšie."

,,To som rada Molly. A čo ty Dom?" spýtala sa ma.

Bola som zahlbená vo svojich myšlienkach a tak som ju poriadne nepočúvala.

,,Dom! Haló!" kričala na mňa Via.

,,Čo? Áno! Čo si hovorila?" pýtala som sa.

,,Či si v poriadku. Ale je zjavné, že nie si."

,,Jasné že nie som. S Williamom sa ani poriadne nerozprávame a to už prešiel dlhý čas od tej hádky. Ale nechcem ustúpiť. Nechcem žiť v klamstvách." vyhlásila som.

,,Dobre robíš Dominique, hoci ma mrzí že William je taký idiot, že ti to nechce povedať." povzbudila ma Mol. 

,,Molly! Neurážaj mi priateľa! Ale v niečom máš pravdu. Mohol by mi to už konečne povedať." povzdychla som si a zahľadela sa na horizont.

,,Slnko už zapadá. Pôjdeme?" spýtala som sa báb. Prikývli a spoločne sme sa vybrali naspäť do klubovne. Možno ďalšie dni prinesú väčší úspech v našich životoch ako tento.

••••

Posledný májový deň sme mali ako prvú hodinu Herbológiu. Vzhľadom na to, že v skleníkoch bolo na zadusenie, profesor Longbottom spravil praktickú hodinu, kde sme mali hľadať rastliny po areáli školy podľa zoznamu, ktorý nám dal. To by bolo ešte fajn až na jeden menší detail. Bola som vo dvojici s Theom. A to, že je Dominique Weasleyová vo dvojici s Theom Barnesom nemôže dopadnút inak ako hádkou.

,,Podaj mi ten papier." zavrčal na mňa, keď mu zoznam s rastlinami, ktoré máme nájsť asi po desiaty raz padol na zem. Prvýkrát to bola ešte náhoda. A tie ostatné som začala mať pocit, že to robí naschvál.

,,Nie som tvoja slúžka Barnes. A navyše ak sa nemýlim, chrbtové stavce zatiaľ máš takže sa kľudne môžeš zohnúť po ten papier ty." odvrkla som mu. Theo ma prepálil pohľadom, ale po papier sa zohol.

,,No vidíš ani to nebolelo!" povedala som mu ľadovým hlasom.

,,Hráš sa na múdru?" spýtal sa ma.

,,Ak by si ma čo i len trocha poznal Barnes vedel by si, že ja sa na nič nehrám. To ty si sa celé tie roky na niečo hral." zasyčala som mu.

Wild childWhere stories live. Discover now