Part 29.

331 31 15
                                    

Všetko zapadalo do seba. Andrewov vyhýbavý pohľad, keď som hovorila o vinníkovi Theovho pádu. Neustále zdržovanie sa v mojej prítomnosti. A ten rozhovor medzi mnou a Violet.

,,Ľudia sa menia."

,,Ale nie Andrew Zabini."

Teraz som zhíkla aj ja.

,,Myslíte... Že Andrew môže za Theovu nehodu?" spýtala som sa.

Molly a Via na seba pozreli.

,,Je to možné. Čo presne ti povedal vtedy v klubovni, keď si mu zaspala na pleci?" spýtali sa ma. Preskočila som otázku, ako premerlina vedia, že som mu zaspala na pleci a odpovedala som:

,,Niečo ako o chvíľu bude všetko tak, ako má byť."

V izbe ostalo ticho.

,,Tak načo čakáme! Musíme ísť do Nemocničného krídla." zavelila Molly a ja spolu s Violet sme ju nasledovali von z klubovne.

Do Nemocničného krídla sme dobehli celé zadýchané a bez povolenia madam Pomfreyovej sme vtrhli dnu.

,,Theo! Potrebujeme vedieť, presne na akom mieste si spadol." vyhŕkla naňho Mol a div nie ním netriasla.

,,Slečny Parkerová, Weasleyová a Weasleyová! Môžete mi vysvetliť, prečo narúšate pokoj môjho pacienta?" spýtala sa nás Pomfreyová.

,,Madam, musíme zistiť, na akom mieste Thea zhodili. Závisí od toho spravodlivosť a trest pre vinníka." vysvetlila som jej.

,,A preto musíte robiť taký veľký krik?"

,,Prepáčte." zamrmlali sme.

,,Spadol som na druhom poschodí, vedľa knižnice. Chcel som ísť schodami dole do klubovne a potom sa to stalo." odvetil nám Theo.

,,Ďakujeme." vyhŕkla Violet, schytila nás za ruky a bežali sme na určené miesto. Andrew tam už nemusí byť. A obraz tiež nie.

,,Čo spravíme, ak ho tam už nenájdeme?" vyslovila som svoje obavy nahlas.

,,Budeme si musieť poradiť inak." odvetila mi Molly.

Vybehli sme na schodisko. Práve bolo nadstavené tak, aby sme sa mohli rovno dostať na druhé poschodie. Už sme na ňom stáli a čo najrýchlejšie bežali dolu, keď zrazu spoza rohu vyšiel Andrew. Namieril prútikom na schodisko, na ktorom sme stáli a to sa začalo posúvať úplne opačným smerom.

,,Nie!" skríkla som. Andrew mal pod pazuchou zastrčený rám obrazu. S úškrnom pozrel na nás, provokatívne cmukol a odbehol preč.

,,Merlin!" zavrčala Violet a pevnejšie sa chytila zábradlia. Schody, na ktorých sme stáli sa nekontrolovateľne posúvali a unášali nás neviem kam.

Keď sme sa konečne dokrútili a schodisko zastalo, vybrali sme sa jediným možným smerom. Hore.

,,Vie niektorá z vás na akom poschodí sme?" spýtala sa Via.

,,Asi na siedmom." odvetila som jej a poobzerala sa. Naozaj. Okolo nás prechádzali len samý Bystrohlavčania a Chrabromilčania, ktorí mali klubovne na tomto poschodí.

,,Nemôžem tomu uveriť! Zmeškali sme jedinú možnosť dokázať, že Andrew zhodil Thea zo schodov." vzdychla si Molly a sklamane kopla do steny.

,,Zdá sa, že niekto tu nemá dobrý deň, čo Divožienka?" ozval sa William, ktorý sa znenazdajky objavil pred nami.

,,Čo chceš?! Povedala som ti, aby si mi zmizol z očí!" skríkla som naňho.

,,A taktiež si ma neprávom obvinila z nehody svojho frajera. Ja som nevinný, teda nemám ti prečo zmiznúť z očí. A navyše vám chcem pomôct, Dominique." povedal a jeho pohľad ma prebodával.

Wild childWhere stories live. Discover now