BONUS - Kam to naša Molly mizne

414 40 9
                                    

Na obrázku je Molly

,,Molly!" ozval sa výkrik niekde v dave študentov. Menovaná sa ospravedlňujúco pozrela na svoju blonďavú sesternicu a odbehla preč. Ponáhľala sa za niekým, kto bol v posledných dňoch dôvodom jej ignorancie voči kamarátkam. Najprv Molly iba žiarlila na to, že ako jediná je z ich trojice nezadaná no potom... potom jedného pekného dňa stretla jeho.

,,Tu som!" skríkla naňho, keď ho zbadala v dave. On sa usmial a rýchlo k nej podišiel. Lysander Scamader si prehrabol svoje blond vlasy a ponúkol hnedovláske ruku.

,,Ideme?" spýtal sa. Mol prikývla na znak súhlasu a chytila Lysandera za ruku. Pomalým nenápadným krokom mierili na miesto, kde budú mať pokoj od začudovaných pohľadov ich spolužiakov. Na Astronomickú vežu. Niežeby cítili nejakú potrebu schovávať sa. To nie. No správa, že sa Slizolinčanka kamaráti s chalanom z Chrabromilu by na škole spôsobila obrovskú vlnu nepochopenia zo strany ich spolužiakov. Preto sa Lysander a Molly zatiaľ rozhodli stretávať len tajne. Sčasti preto, aby zabránili klebetám ale aj kvôli tomu, že obaja sa neradi vystavovali pozornosti ľudí.

,,Tak ako? Už si to Dominique a Violet povedala?" bola prvá otázka Lysandera smerujúca na Molly.

,,Ešte nie..." zamrmlala.

,,Prečo?"

,,A ty si to Lorcanovi a Jackovi povedal?" zaútočila protiotázkou. Lysander zahanbene sklopil zrak.

,,No vidíš!" zvolala Mol.

,,Prečo to musí byť také ťažké?" vzdychol syn Luny Scamanderovej a vložil si hlavu do dlaní. ,,Prečo sa naše fakulty musia tak nenávidieť?"

,,Prečo je Victoire zlá na Dominique? Prečo vtáky dôkazu lietať a my nie? Prečo na svete existuje niečo také ako nenávisť? Na tieto otázky sa nedá presne odpovedať. Naše fakulty sú znepriatelené už oddávna... A hoci je to teraz trocha lepšie, stále medzi nimi panuje nevraživosť." dokončila Molly svoj monológ.

,,Kiežby sme boli obaja niekde inde..."

,,Múdry klobúk mi navrhoval Bifľomor." zašepkala takmer nečujne Molly. ,,Vravel, že tam by som mala všetko jednoduché a veľa priateľov... No keď som videla Domin smutný výraz pri pohľade na Victoire... nemohla som ju tam nechať samú. A navyše ma už nebavili pravidlá a príkazy mojich rodičov, v ktorých sa Lucy úplne vyžíva. Klobúk zachytil moje myšlienky a po krátkom váhaní ma poslal do Slizolinu."

Lysander potichu sedel a vstrebával nové informácie.

,,Vieš, ešte som to nikomu nepovedala." uškrnula sa Molly.

,,Takže mám tu česť byť prvý, kto o tebe vie pravdu?" zasmial sa.

Mol sa pridala k jeho veselému smiechu.

,,Áno, to máš. Ďakujem že tu pre mňa si. Vždy mi dokážeš úžasne zdvihnúť náladu." usmiala sa a silno ho objala. Lysander jej objatie opätoval. Chvílu tak zotrvali, kým sa neozval neúprosný zvonček.

,,Musím ísť! Tak zajtra o tomto čase opäť tu?" spýtala sa Molly.

,,Samozrejme kráska." povedal Lysander. Mol sa jemne začervenala a odbehla na hodinu.

Lysander osamel. Zdvihol sa zo zeme a pomalým krokom prešiel k zábradliu na veži. Narozdiel od Molly mal teraz voľnú hodinu.
Zahľadel sa na modrú oblohu a opäť si predstavil tvár hnedovlásky, ktorá mu už poriadne dlho nedala spávať.

,,Raz budeš moja Molly Weasleyová. To ti sľubujem." povedal doprázdna.

Tadá :D
Priznajte sa, kto tipoval niečo takéto? :D
Čo teda poviete na dôvod, prečo sa Molly vyhýba Dominique a Violet? Myslíte, žeby to tie dve nepochopili? Názory do komentárov ^^
A ešte ma zaujíma, čo poviete na Lysadera Scamandera? Ja osobne som si ho hneď obľúbila :D
Ďalšia časť (teraz už normálna) bude nabudúci piatok :) dovtedy všetko dobré :D

Wild childDove le storie prendono vita. Scoprilo ora