Part 40.

271 22 5
                                    

V jedno marcové popoludnie, keď sa konečne skončila posledná hodina Magických rún, pribehla ku mne a Violet Molly. Vyzerala strašne. Vlasy mala rozcuchané a slzy na krajíčku.

,,Molly! Čo sa stalo?" zvolala som.

,,On... on..." hovorila Mol pomedzi vzlyky. Trpezlivo som čakala, kým sa natoľko ukľudní aby mi mohla odpovedať, keď v tom ma Violet poklepkala po ramene a niekam ukázala. Pozrela som sa daným smerom a zrazu mi bolo všetko jasné.

Okolo nás kráčal Lysander Scamander, pravú ruku mal prehodenú okolo pliec nízkej brunetky pravdepodobne z Bifľomoru. A najviac zarážajúca bola podobnosť danej dievčiny s Molly, ktorá momentálne vyzerala ako na pokraji zrútenia.

,,On to urobil naschvál! Raz som mu povedala, že Triediaci klobúk ma chcel dať do Bifľomoru a nie do Slizolinu. Preto tá Bifľomorčanka! A veď sa pozrite! Vyzerá presne ako ja, len s menšími odlišnosťami! Lysander sa mi chce pomstiť!" nariekala Mol.

,,No tak Molly vzchop sa aspoň na túto chvíľu, nech ťa nevidí zničenú."  zašepkala som jej. Lenže Molly nevyzerala na to, že chce hrdo čeliť podrazu od Lysandera. Teda ak sa to dá nazvať podrazom vzhľadom na to, že ona odmietla jeho.

,,Via pomôž mi." požiadala som svoju druhú kamarátku. Spoločne sme nejako odniesli Molly preč od prítomnosti Lysandera a jeho novej priateľky. Dúfala som, že sa aspoň za nami obzrie. Musel Molly spoznať, veď len pred mesiacom jej vyznal lásku. Lenže Lysander sa neotočil. A akoby vytušil moment že sa naňho dívame a vášnivo pobozkal svoju priateľku na pery. Molly zronene vypískla a odbehla preč.

,,Molly počkaj!" zvolali sme za ňou a rozbehli sa tým istým smerom ako ona.  Dobehli sme ju až blízko klubovne.

,,Molly... Čo sa stalo? Prečo plačeš keď si Lysandera odmietla?" spýtala som sa jej.

,,Poviem vám to v izbe." odvetila mi pošepky. Kedže ja aj Violet sme boli zvedavé, čo je vlastne vo veci nasledovali sme ju do našej izby, kde sme následne zatvorili dvere.

,,Tak rozprávaj. Prečo si tak veľmi plakala, že Lysander si našiel dievča? Nepovedala si snáď, že ho máš rada ako kamaráta?" zaútočila na ňu otázkami Violet.

,,Klamala som." priznala sa Molly.

,,Čože?! Ale... ale prečo?" nechápala som.

,,Lebo... proste ma zaskočil. Zaskočil ma tým že mi vyznal lásku a ja som nevedela čo rýchlo povedať." vysvetľovala.

,,Mohla si povedať že ho miluješ, nie? Aspoň by si sa ušetrila nepríjemností." dohovárala som jej.

,,Nechápeš? Nemohla som! Viete, v tej dobe keď mi vyznal lásku som ho aj vnímala viac menej ako kamaráta... Lenže to sa zmenilo keď som si uvedomila o čo som prišla. Keď som si uvedomila že ho ľúbim. A dnes... dnes som mu to chcela ísť povedať, lebo som konečne nabrala odvahu, a vidíte ako to dopadlo! Našiel si inú..." Molly opäť prepukla v plač.

,,Počkať počkať! Som zmätená! Takže keď ti Lysander vyznal lásku tak si ho vnímala len ako kamaráta ale to sa potom zmenilo a uvedomila si si, že ho ľúbiš a dnes si mu to chcela povedať a uvidela si ho s inou?" spýtala sa Violet pre ujasnenie.

,,Áno..." hlesla Molly.

,,Och Merlin vy dvaja sa k sebe naozaj hodíte. Obaja ste rovnakí tvrdohlaví a nerozhodní blázni! Ešte ste sa ani nedali dokopy a už ste si stihli viackrát ublížiť!" skonštatovala som.

Molly po tvári tiekli slzy a ublížene na mňa pozrela.

,,Ach Mol, ja som to tak nemyslela! No dobre, myslela, ale uznaj! Nie je to pravda?" spýtala som sa jej.

Wild childKde žijí příběhy. Začni objevovat