Κεφαλαιο 76.

497 30 4
                                    

Ένα χρόνο μετά...

Ήταν φοβερή τελικά η ιδέα του Άρη να έρθουμε διακοπές στα Χανιά. Δεν είχα ξανά έρθει ποτέ στην Κρήτη. Είναι όντως αυτό που λένε, τα μέρη της είναι μαγικά και πανέμορφα.

Μου ανέφερε πως είχε ξανά έρθει στην Κρήτη για συναυλίες πολλές φορές στο Ηράκλειο και μια φορά στα Χανιά. Δεν είχε κάνει μπάνια στις παραλίες αφού έκατσε δυο μέρες αλλά του άρεσε το κέντρο, το Παλιό Λιμάνι επειδή είπε πως ήταν γραφικό. Όντως, τα στενά έκαναν εντύπωση και τα ντόπια φαγητά ήταν φοβερά.

Είμαστε μόνο 2 μέρες στην νησί και μας έχουν μείνει...άλλες 3; Ναι δυστυχώς, τα ωραία τελειώνουν πάνα γρηγορα. Διαλέξαμε να έρθουμε τον Αύγουστο αλλά όχι τον δεκαπενταύγουστο που γίνετε χαμός από τουρίστες, ζητήσαμε αυτές τις μέρες άδεια.

Μου πρότεινε σήμερα να πάμε σε μια εξωτική παράλια, πολύ μακριά από εδώ αλλά που θα αξίζει τον κόπο. Φυσικά και δέχτηκα μόλις μου έδειξε φωτογραφίες από το Google. Το είπε κάπως σαν... Ελαφονήσι; Ελαφόνησο; Κάπως έτσι... και εχω ενθουσιαστεί επειδή είδα γαλάζια νερά και θυμήθηκα τις παραλίες της Ρόδου. Πήγα στις αρχές του καλοκαιριού και θέλω τόσο πολύ να ξαναπάω... Μπορεί να αγαπάς πολύ τον τόπο σου αλλά το καταλαβαίνεις μόνο όταν φύγεις μακριά.

"Πρέπει να φτάσαμε, μωρό μου..." Είπε και προσπάθησα να διακρινω την θαλασσα απο εδω όση ώρα έψαχνε για πάρκινγκ ο Άρης. Πραγματικά γίνετε χαμός από κόσμο και αμάξια! Είδα στην διαδρομή λίγη θάλασσα αλλά μέσα είχε βράχια και γενικά ήταν άγρια τα νερά, άρα δεν είναι εκεί. Τόση ώρα στο μεταξύ ζαλιστηκα από τις στροφές, δεν εχω συνηθίσει σε τέτοιους δρομους. Και πηρε περισσοτερο ωρα απο οτι νομιζα.

Μόλις βρήκε θέση, έβγαλα την τσάντα θαλάσσης και την πήρα στους ώμους μου. Ο Αρης προσφέρθηκε να την παρει εκεινος αλλα δεν τον άφησα.

Ξεκινήσαμε να περπατάμε ανάμεσα από κάτι -τεράστιους- θάμνους και μεσαίου ύψους δέντρα, περπατώντας πάνω σε κάτι ξύλα ειδικά για την παραλία. Περπατάμε δίπλα δίπλα με τον Άρη ακολουθοντας κάτι μικρές πινακίδες με βελάκια που δείχνει την παραλία.

"Διάβασα πως έχει πάρει και γαλάζια σημαία και πως είναι από της δέκα καλύτερες παραλίες της Ευρώπης ή του κόσμου; Δεν ξερω!" Είπε και αμέσως αντίκρισα την παραλία.

Αναφώνησε και εγώ μαζί του. Είναι φοβερά!

Μια τεράστια παραλία με λευκούς και λεπτούς κοκους άμμου απλώνεται μπροστά μας και μακριά μπορούμε να διακρίνουμε τα γαλάζια νερά που φιλοξενεί η θάλασσα. Οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω της κάνοντας την ακόμα πιο διάφανη.

We are different.Where stories live. Discover now