Κεφαλαιο 68.

467 36 7
                                    

"Καλημέρα!" Ακούω την φωνή της μητέρας μου από το ακουστικό.

"Καλημέρα μαμά!" Ανταποδίδω. "Τι κανεις;" συνεχίζω. Έχουμε να μιλήσουμε αρκετές μέρες... 3-4; Είναι πολλές για μια μάνα και κόρη με τόση δεμένη σχέση.

"Μια χαρά αγάπη μου, εσυ;" μου έχει λείψει και την φαντάζομαι μπροστά μου, να την αγκαλιάζω.

"Μια χαρά!" Έχω να την δω 3 με 4 μήνες. Τελευταία φορά ήταν όταν πήγα διακοπές στην Ρόδο τον Αύγουστο. Αχ, ειλικρινά μου έχει λείψει και το νησί και η οικογένεια και οι φίλοι μου. Μου έχει λείψει και το καλοκαιρι, ο ζεστός καιρός και γενικά... Όλα όσα περιλαμβάνει η λέξη καλοκαίρι. Είναι Χριστούγεννα τωρα, μου αρέσει αυτή η γιορτή αλλά ποτέ δεν τρελαινομουν για τον καιρό. Μισώ το κρύο, αγαπώ την ζέστη. Έτσι είμαι...

"Χαίρομαι μωρό μου. Πως πάει η δουλεια;"

"Αχ. Άστα να πάνε. Κούραση, αλλά εντάξει. Μου αρεσει."

"Δηλαδη;"

"Όπως σου έχω πει γυρνάμε το video clip για το νέο μου τραγούδι και περνάμε ώρες στο στούντιο για την ηχογράφηση. Είναι και τα live, όπου ανοίγω τις συναυλίες των Onirama εδώ στο μαγαζί στην Αθηνα. Τα ξέρεις." Φλυαρω και η μητέρα μου φαντάζομαι με ακούει με κατανόηση.

"Α ναι ξερω. Με τον Αρη πως τα πατε;" χαμογελώ.

"Τέλεια. Μια χαρά δηλαδή.. Χαλαρά, όλα καλά." Σκέφτομαι τον Αρη τώρα. Θα έχει ξυπνησει; Εχθές αργά το βράδυ γύρισε από την Πάτρα που είχαν συναυλία με το συγκρότημα και δεν προλάβαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Επίσης μεθαύριο το μεσημέρι ή το πρωί φεύγει για Τρίκαλα, για την καθορισμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία. Στις διακοπές των Χριστουγέννων, πάντα τριγυρνάνε από διάφορες πόλεις κάνοντας συναυλίες. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ την κούραση του, όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον καταλαβαίνω το διάλειμμα που πήρε με τα παιδιά πριν 1 χρόνο.

"Αα εντάξει. Μας έχεις λείψει." Και εμένα μου έχουν λείψει και το ξέρει. Αφού τα ίδια λέμε σε καθε τηλέφωνο... και μιλάμε συνέχεια.

"Και εμένα.. Πως ειναι ο μπαμπάς και τα αδέρφια μου;" ρωτάω από ενδιαφέρον και τις φέρνω σιγά σιγά στην μνήμη μου. Έχουμε να μιλήσουμε με τα αδέρφια μου αρκετό καιρό, πρέπει να τους τηλεφωνήσω.

"Η Μαριλένα είναι στα καλύτερα της. Τα πάει πολύ καλά με τον Μάνο και όπως το βλέπουμε μαλλον θα πανε για γαμο.. Ο Αντώνης χώρισε πάλι πριν μια-δυο βδομάδες... Να τους πάρεις τηλέφωνο να στα πούνε. Έχετε χαθεί."

We are different.Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora