Tizenhatodik

6.8K 464 15
                                    

Szóval a karácsonyi, téli franc tudja, hogyan kéne nevezni, szünetem nem folytatódott a legrózsásabban. A veszekedésünk utána reggelen kelletlenül ültem le a lehető legmesszebb tőle. Szerencsémre Aaliyah, báttya mellett foglalt helyet, így biztosítva, hogy véletlenül se tegyünk kárt a másikban. Az egész helyzet, rohadtul el volt cseszve, Shawn rám se nézett, mikor leültem, kapcsolgatott az adók között, gondoltam legújabb taktikájának azt választotta, hogy figyelmen kívül hagy. És emiatt, csak még mérgesebb lettem. Nem volt csoda, hogy Liyah hamar levágta a kettőnk között lévő feszültséget, szinte már késsel lehetett vágni.

Shawn a puszta jelenlétével is felidegesített. Lelki szemeim előtt újra, és újra lejátszódott a veszekedésünk, ahogy elküld a francba.

Újra, és újra.

- El tudnád végre dönteni, hogy mit nézzél? – szóltam hozzá kellően bunkón, mire rám nézett – Negyedszerre mész végig az összes csatornán.

- Ó, sajnálom – mosolygott gúnyosan – nehéz lehet elviselni, ha valaki ennyire nem tudja mit akar.

- Igen, de ne aggódj – válaszoltam összeszűkült szemekkel – elvégre körülötted csak van valaki aki tudja. Majd Ő biztos segít, velem ne törődj, megleszek.

- Biztos vagyok benne hogy fog. – állt föl – Meg, tudod, nekem vannak barátaim. Rossz lehet, hogy téged a legjobb barátod rühell.

- Kibírom. Majd nem nevezem a legjobb barátomnak, és akkor nem kell aggódnom, hogy a barátom rámozdul-e.

Persze, ez a megszólalás töröt lábakon állt, ott megbukott, hogy tisztában voltam vele Shawn a lányokhoz vonzódik, de nem is ez volt a lényeg. Tökéletesen betalált, épp lépett el mellettem, de megtorpant. Tudtam, hogy szemét húzás volt, felhoztam a valószínűleg legrosszabb emléké, de nagyon dühös voltam. Lassan fordult felém, és valószínűleg direkt, csak, hogy lássam, egyáltalán nem rejtette el, mennyire megbántottam. Arcán a megbántottság, düh, és sértettség egyvelege látszott, miközben fölém magasodott, húgára, aki mint sóbálvány ült mozdulatlanul, nem is figyelve, hajolt hozzám száját harapdálva. Valamit nagyon tervezett mondani.

- Milyen jó taktika... - kezdett bele- jó is, hogy előre gondolkodsz, hisz tudod, te anyukáddal nem tudnád megbeszélni a pasi ügyeidet, mint a többi lány.

Egészen addig tudtam tartani a szemkontaktust, de ezek után nem ment tovább, muszáj volt elkapnom a fejem. Fel tudtam volna pofozni, de tényleg, abban a szent pillanatban, már majdnem lendült a karom, azt sem tudom, végül mi állított meg benne. Talán az, hogy épp úgy, mint az előbb én Őt, egy olyan dologgal találtam meg, ami kellően övön aluli volt. És az ilyen támadások sokkal jobban fájnak, egy- egy pofonnál.

Shawn felegyenesedett, folytatta útját, míg én ujjaimat tördelve kerültem Aaliyah tekintetét, aki csak értetlenül meredt rám. Kis ideig próbálkozott, hátha megered a nyelvem, de hamar feladta, és Shawn után indult, gondoltam biztos, hogy Őt fagassa ki- mégis csak, ők a rokonok. Az agyam folyamatosan zakaltol, rajta, rajtam, hogy ezek után vajon megint mindig ez lesz-e. Mikor már nem bírtam tovább, felsiettem a szobámba, hogy valamibe beletemetve magam, eltereljem a gondolataimat.

De Shawn, és az anyukám belemásztak a fejembe.



Ezek után akárhányszor futottunk össze lenn, a konyhában, a nappaliban, akárhol, csak átnéztünk egymáson, és vártuk ki adja fel korábban, ki az, aki nem bírja tovább. Próbáltam egész nap rájönni, hogy fogom kibírni azt a nagy szilveszteri bulit, amit Cameron és Nash a mi házunkban akart megtartani, pár ismerősünkkel. Alapjáraton nem voltam túlságosan bulizós kedvemben, és a tény, hogy még csak azt sem mondhattam nem megyek, tekintve, hogy nálunk tartottuk, nagyon frusztráló volt. Nem tudom, Shawn hogy állt a dolgokhoz, de őszintén hitem, neki sincs ehhez semmi kedve. De már egyikünknek sem volt pofája lemondani.

Nyolc körül járhatott az idő, mikor leindultam vacsorázni, de ahogy leértem az utolsó lépcsőfokra, hallottam, hogy valaki lenyom egy billentyűt a nappaliban álló zongorán, majd mégegyet, és mégegyet. Nem sokkal később pedig meghallottam Shawn hangját. Benéztem, és Shawn tényleg ott volt, és meghallva szomorú hangját, a dalt amit énekelt, a lábaim felmondták a szolgálatot. Levágtam magam a lépcsőre, és hajamba túrva meredtem a semmibe, magam elé, miközben az elmúlt napok eseményei ismét beleférkőztek a fejembe.

  Day after day, I will walk and I will play...  

Még mindig képtelen voltam felfogni, hogy ilyen kevés időnk volt, amit normálisan tudtunk eltölteni. Ami alatt nem martuk egymást folyamatosan, amikor már majdnem olyan volt, mint régen. Pont olyan gyorsan lett vége, mint amilyen gyorsan Shawn csókjával elkezdte. Szinte sírhatnékom támadt, mikor eszembe jutott az összes durva szó, amit a hónapok alatt egymás fejéhez vágtunk, majd mikor ismét lejátszódott magam előtt, ahogy Shawn igent mond annak a lánynak. Persze, én is tudtam, hogy azér valamennyire igaza van, anyukája előtt, még sem mondhatott nemet. De szentül hittem, hogy ki kellett volna találnia valamit. Valamivel ki kellett volna bújnia a válaszadás elől, mondjuk egy „figyelj, majd még beszél róla" vagy egy „tök jó ötlet, majd jelentkezem". Igen, valószínűleg a csaj megutálta volna azok után, hogy nem jelentkezik, mert miért jelentkezett volna, ha velem van, de legalább mi nem veszekedtünk volna.

Elképesztően önzőnek hangzik, de ezt akartam.

 I've given you a decision to make
Things to lose, things to take  

De Shawn azzal jött, hogy nem tudtam mit akarok, és, hogy végre választanom kéne. Igazából pontosan tudtam, mit akarok, és bármibe lefogadtam volna, Ő is tudta. És azt is, hogy az rohadtul nem opció. Nem sajnáltam, hogy próbáltam elérni amit akartam, még, ha ennek az is volt az ára, hogy Shawn idegeire mentem néha a némaságommal, ha erről akart beszélni. Ami valljuk be, nem történt meg sokszor. Sosem állt elém, hogy nem hagy tovább menni, amíg meg nem beszéljük ez az egészet. Szóval, ez az érvelése, egyáltalán nem volt helytálló. Csak annyit ért el, hogy mindketten rohadt dühösek lettünk egymásra

  Day after day, I get angry and I will say 
  That the day is in my sight 

 Nem tudom, Shawn felfogta- e egyáltalán, mit indítottunk el ezzel a veszekedéssel. Nem tudom, Shawn fejében mi játszódott le, de én kellően szarul éreztem magam, és azt, hogy tudtam az én hibám is, próbáltam azzal  leplezni, hogy bemeséltem magamnak, Shawn sokkal inkább volt hibás, mint én.

  Take a look now at what your boy has done
He's walking around like he's number one  

- Komolyan, - Shawn hangjára kaptam fel a fejem, aki immáron teljes valójában áltt velem szemben, kezét mackójának zsebére vágva, fáradt, nemtörődöm arckifejezéssel. Pont ugyanúgy nézett ki, mint az elmúlt öt évben – most már hallgatózol is? Gratulálok.

- Nem hallgatóztam.

- Tök mindegy. – gúnyolódott – Arrébb mennél? Nem szívesen tartózkodom veled egy légtérben jelenleg.

- Örömmel! – pattantam fel, mikor elszakadt a cérna a nyugodtságomat illetően – Remélem a jelenleg nem is változik majd. Kihagynám a további találkáinkat.

- Tudod, komolyan, néha tényleg azt kívánom, bárcsak tudnék olyan pofátlan lenni mint te...

- Ó hidd el, én is irigylem a palástolatlan seggfejséged. Ahhoz már arc kell, hogy ennyire gyökér legyen valaki.

Még csak szólásra se méltatott. Pontosabban valamit mondott volna, de végül még sem tette, összezárta nyíló ajkait, majd kicsit megrázta fejét, mint aki csalódott bennem, és felindult.

Egy ember volt csalódott, és az én voltam. Fogalmam sem volt, hová tűnt az az eleven gyerek, akit ismertem.

-------

Sziasztok!:D

Hu, szóval megint megköszönnék minden megjegyzést, és vote-ot el sem hiszem hogy több, mint 300-at kaptam belőle :D 
Másik ok, amiért írni szeretnék, hogy a sztoriban elhangzott dalt Shawn nemrégiben tényleg elénekelte, amikor szerepelt a The100 című sorozatban. Nem tudom ki nézte már előtte is, de én igen, és szeretem imádom, így mikor megtudtam, hogy benne lesz, hát meghaltam :D Muszáj volt felhasználnom a dalt, amit ha esetleg még nem hallottatok volna, youtubeon megtalálhattok: Shawn Mendes- Add it up (https://www.youtube.com/watch?v=0qSEOj2o2E8)

Remélem nem okoztam csalódást a résszel, és, hogy tetszett nektek!(:

Bring it Back || Shawn Mendes. /BEFEJEZETT/حيث تعيش القصص. اكتشف الآن