Hatodik

9.9K 543 10
                                    


Háromnegyed hat körül járhatott az idő, mikor apuék hazaértek. Szinte már nevetséges volt ahogy végig járták az egész házat hogy lássák, mi tört el, mi nem, felgyulladt-e valahol vagy sem. Nevetve vártam, hogy befejezzék vicceskedésüket majd mivel előtte már minden tanulnivalómmal végeztem ledobtam magam Liyah mellé, a tv elé. Nem terveztem fölmenni a szobámba, telefonomat nyomkodva lustultam újdonsült húgommal. Egészen addig, amíg Matt neve fel nem villant a telefonomon, mivel, hogy elküldött nekem egy vine linket. Nem volt meglepő, Mattel gyakran irkáltunk egymásra random vicces videókkal, képekkel, mondván mekkora poén, és hogy a másiknak ezt látnia kell. De mikor észleltem, hogy a link Shawn profiljáról érkezett, már félni kezdtem. Végül megláttam, hogy legújabb videója nem volt más, mint a reggeli sikoltásom megspékelve azzal, hogy „mekkora paraszt vagy" és Shawn nevetésével.

- Komolyan felraktad? - Nem kellett sok idő, felpattantam, és se szó, se beszéd felrobogtam az emeletre, egészen Shawn szobájáig. Mindenféle előjel nélkül nyitottam be hozzá, aki ágyán fekve hallgatott zenét, és böngészett laptopján valamit. Rám kapta fejét, majd ahogy meglátott, elvigyorodott.

- Ha azt mondod nem vicces, akkor nincs humorérzéked. – közölte – Azt hittem, csak holnapra jut el hozzád.

- Ja, azért nekem is vannak barátaim...

- Nem is kételkedtem. – válaszolt szarkasztikus hanglejtéssel – Bár, azért jó tudni, hogy a barátaid az én videóimat nézik.

Hatalmas öngólt rúgtam magamnak, de akkorát, hogy hirtelen reagálni sem tudtam. Erre igazából valószínűleg nem is volt semmi jó visszaszólásom, meg sem szólaltam. Jót nevetett zavaromon, úgyhogy inkább fogtam magam, és visszasiettem a tv elé kicsit kevésbé nyugodtan, mint tíz perccel azelőtt. Matt valószínűleg nagyon jót szórakozott azon, hogy mindennek elhordtam a srácok, csak mint Leighnek és Justinnak is, mivel mindháromnak egyszerre szidtam őt, de legalább tíz percig. 

Nyolckor eljött az ideje a szokásos családi vacsoránknak, immáron másodszorra. Karen első kérdése volt, hogy hogyan telt a hétvégénk, mire egyből egymásra néztünk.

- Kibírható volt. – válaszoltam végül, mire Shawn arcán halvány mosoly jelent meg egy pillanatra. Nem akartam beköpni – De azért ne csináljunk belőle rendszert, ha lehet.

- Mivel úgy tűnik most már egész jól megvagytok, - vette át a szót apa – nem hiszem, hogy ilyen célból lesz még ilyen. Megnyugodva fújtam ki a benn tartott levegőmet, mert hát ja, már azért tényleg jobb volt közöttünk a hangulat, de nem igazán akartam továbbra sem kettesben maradni Shawnnal. Attól függetlenül, hogy valahogy sikerült együtt elaludnunk, és jó kínosan felkelni még nem éreztem iránta kevesebb megvetést, és ez úgy tűnt nem csak egyoldalú. Persze azért azt is elismertem, hogy határozottan könnyebb volt úgy az az egy nap, hogy nem durvultak el a dolgok.

--------

Hétfőre már mindenki tudta, hogy Shawn és én egy lakásban laktunk, hogy a szüleink élettársak lettek. Ha nem lett volna elég a sok pletyka, hogy egy házba jártunk haza, már csak az internetre felrakott videó is elég volt ahhoz, hogy ez mindenkinek leessen. Apropó videó. Amiatt a francos videó miatt már Matt is úgy köszöntött, hogy ahogy kinyitottam az ajtót, Ő az arcomba kiabált, kiparodizálva ijedtségem. Shawn mellettem nagyon jól szórakozott a jeleneten, én már kevésbé, grimaszolva löktem meg a fiút, és léptem el mellette, a kocsijához.

- Hé. Én ülök elől. – Shawn már nyitotta volna az anyósülés ajtaját, hogy beszálljon, mire észrevette, hogy Cameron már elfoglalta helyét – Mindig én ülök elől.

Bring it Back || Shawn Mendes. /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now