Tri

4K 175 41
                                    

Sophia, Crystal og Kayla blir med meg hjem. Vi sitter på rommet mitt og prater. De lærer meg alt jeg trengte å vite om skolen, de som går der og bare generelt om byen og hvor som er de beste stedene å dra.

Døra, som ikke er helt lukket, går opp, men ingen står i åpningen. Jeg kikker på gulvet og får se at det var Arya som hadde dyttet den opp. Hun løper inn, hopper opp på senga mi og slikker hendene mine.

"Hei, Arya," smiler jeg og kløf henne bak øret, der hun liker det.

"Du har en valp!" hviner Crystal. Jeg ler av reaksjonen hennes.

"Ja, vi fikk henne rett før vi flyttet, så hun er helt ny," sier jeg. Arya legger seg på ryggen ved siden av meg, og jeg klørhenne på magen.

"Kan vi gå tur med henne?!" Utbryter Kayla. Sophia og Crystal nikker.

"Klart," sier jeg og trekker på skuldrene. Vi går ned og tar på oss skoene våre. Jeg knipser båndet til Arya på halsbåndet hennes, og vi går.

Vi drar til en park kun fem minutter fra der jeg bor. Den er ganske stor. Den har flere store gressområder, en vakker blomsterhage, en lekepark og en kiosk. Det er det perfekte stedet å slappe av. Vi setter oss på hver vår huske i lekeparken, og vugger frem og tilbake. Det er en deilig dag. Sola skinner og det er nesten ikke skyer.

"Vil noen ha is?" spør jeg og drar opp en 10 dollarseddel fra lomma.

"Ja!" roper alle tre på en gang. Kayla og Crystal vil ha jordbær, imens jeg og Sophia vil ha sjokolade.

"Jeg går og kjøper," sier jeg. Jeg og Arya går til kiosken.

På en benk nesten rett ved kiosken sitter en ensom Colt. Han stirrer lenge på meg da jeg går forbi. Arya bråstoppee, og knurrer etter ham. "Arya," sier jeg og drar lett i båndet. Hun rikker seg ikke. Hun prøver å løpe bort til Colt. Hun knurrer og bjeffer og hopper. "Kutt ut!" sier jeg til henne. Før jeg vet ordet av det har hun vridd seg ut av halsbåndet og er på vei i full fart mot Colt.

"Arya!" roper jeg og løper etter henne. Hun hopper opp på benken og snuser han i lomma.

"Få den fillebikkja vekk fra meg!" roper han sint. Jeg kunne sverget på at jeg hørte panikk i stemmen hans.

"Er du redd for hunder?" sier jeg med et smil. Arya dytter i lomma hans med snuten sin.

"Nei," sier han kjapt, og løfter henne nølende opp. På veien drar hun med seg en pose med noe hvitt pulver. Jeg gisper. Colt napper den til seg og  stapper den ned i baklomma. Jeg tar tak i Arya og fester halsbåndet på henne, litt strammere denne gangen.

"Hunden din er en narkohund," sier han. Jeg rynker brynene mine.

"Nei," sier jeg bestemt. Hvem er han til å si at hunden min er en narkohund? "Det er hun ikke."

"Ikke vær så naiv. Noen i din familie er en nark," sier han. Jeg ser fornærmet på ham.

"Hvis du må vite det er faren min regnskapsfører og moren min er psykolog. Ingen av dem er en "nark" eller hva du nå enn kalte det," sier jeg bestemt.

"Ingen hunder er fødte narkosnusere. Noen har trent den hunden," sier han. Jeg himler bare med øynene og går fra ham.

Jeg kjøper isene og går tilbake til jentene.

"Hvorfor tok det så lang tid?" spør Crystal.

"Det var lang kø," lyr jeg. Jeg gidder ikke fortelle dem om det. De ville bare bedt meg holde meg langt unna ham eller noe. Jeg gir dem alle hver sin is og vi spiser dem imens vi snakker og ler.

***

Jentene blir ikke med hjem igjen. De har lekser, og dessuten begynner det å bli litt sent. Jeg og Arya går hjem alene. Døra er låst, så jeg drar frem nøkkelen vi har liggende under en blomsterpotte og låser opp. Så legger jeg nøkkelen på plass igjen.

Jeg slipper Arya løs i huset, låser døra og går opp trappa. Jeg hater å være hjemme alene uten å låse døra. Jeg går inn på rommet mitt og kaster meg i senga. Jeg smiler for meg selv. Ingenting er bedre enn å kaste seg ned i senga etter en tur. Jeg drar til meg pcen min og går inn på netflix. Etter å ha vurdert lenge hva jeg skal se på, bestemmer jeg meg for å se Frozen. Det er en av mine favorittfilmer. Det er noe ved den som bare gir meg en magisk følelse.

Jeg har akkurat trykket på play da noe treffer vinduet mitt. Jeg ser opp fra skjermen. Colt sitter i vinduet sitt og sparker på mitt. Jeg sukker og går bort til ham og åpner vinduet.

"Hva?" spør jeg grettent. Han smiler.

"God kveld, Ella," sier han. Jeg himler med øynene.

"Jeg heter ikke Ella," sier jeg surt.

"Samma det, hva gjør du?" spør han.

"Jeg skal se en film, så jeg har faktisk ikke tid til dette," sier jeg, og viser tydelig at han irriterer meg.

"Flott! Flytt deg litt," sier han og vifter med armene. Jeg flytter meg fornærmet til siden. Plutselig er han i rommet mitt. Jeg hopper litt bakover.

"Hvordan?" spør jeg og ser ut vinduet. Det er alt for langt til å hoppe, er det ikke?

"Prøv å skaffe deg atletiske ferdigheter," sier Colt overlegent. Jeg snøfter.

"Morsomt at du skulle nevne det. I går løp jeg fra en gjeng utrente gutter i skogen. De løp ikke hundre meter før de ga seg," sier jeg og smiler til ham.

"Pass deg før jeg ombestemmer meg om det å la deg leve," mumler han sint.

"Hvs gjør du her? Jeg sa jo at jeg var opptatt," sier jeg og legger armene i kors.

Han setter seg i senga mi. "Jeg kom for å se film, vel," sier han som om det var åpenbart.

"Nei! Kom deg ut!" sier jeg sint. Jeg vil være alene, ikke med en kvalm kriminell.

"Prøv å tvinge meg, Ella," sier han og legger hendene bak hodet. Han ligger på puta mi. Den puta jeg hadde tenkt å ligge på. Jeg snøfter irritert og setter meg ved siden av ham i senga, og skrur på filmen.

***

"Det var 90 bortkastede minutter av livet mitt," sier Colt da filmen er ferdig. Jeg ser overrasket på ham.

"Bortkastede?" spør jeg dramatisk. Han disset favorittfilmen min. Å forsøke å drepe meg er en ting, men å disse Frozen er en annen. "Kom deg ut!" skriker jeg og dytter ham ut av senga. Jeg drar ham opp på bena og dytter ham mot vinduet. "Stikk," sier jeg. Colt ler.

"Tror du virkelig at du kan bruke vold og makt mot meg?" spør han. Jeg nikker.

"Gå nå," sier jeg sint. Han ler igjen.

"Du er søt når du er sint, Ella." Det var dråpen. Jeg tar tak i puta mi og slår den hardt i ham.

"Kom... Deg... Ut!!!" skriker jeg imens jeg slår ham.

"Greit, greit! Ro deg ned," sier han, før han hopper over til sitt eget hus. Jeg forstår fortsatt ikke hvordan han gjør det. Jeg sukker irritert og kaster meg ned i senga. Jeg lukker øynene og lar meg selv falle i søvn.

MiddlemistWhere stories live. Discover now