Firø

4K 172 10
                                    

Neste morgen blir jeg vekket at at Hunter hopper i senga mi. Jeg sukker irritert og ruller elegant ut av dyna, før jeg reiser meg.

"Det er forresten 20 minutter til skolen begynner," sier han. Jeg stirrer sjokkert på ham, og han stopper å hoppe.

"20?!" roper jeg, og ser på klokka på mobilen. Han har rett. Klokken er 08.00 og skolen begynte 08.20. Jeg løper panisk bort til skapet mitt, plukker raskt frem svarte, hullete skinny jeans og en rød rutete skjorte. Jeg drar det raskt på meg. Det er ingen tid til sminke, så jeg ordner håret og løper ned trappa.

Jeg drar med meg et eple og sekken min og går ut døra. Klokka er nå 08.13 og jeg har dårlig tid. Hunter og Will hadde kjørt uten meg, så jeg må sykle. Det tar minst ti minutter å gå, så jeg har ikke god tid, selv om jeg sykler. Jeg pakker ned eplet i sekken min og raser avgårde så fort jeg kan.

Da jeg akkurat har fått en fin flyt i syklingen min, må jeg selvfølgelig kjøre rett i et gjerde. Jeg flyr fremover og deiser i bakken. Jeg er raskt oppe, og ser meg om for å se om noen var rundt der for å se det. Det virker ikke sånn, og jeg klatrer over gjerdet jeg kræsjet i og kommer meg på sykkelen igjen.

Da jeg ankommer skolen er klokka 08.24, og jeg må fortsatt inn i skapet mitt for å finne bøkene. Selvfølgelig ligger skapet mitt så langt unna klasserommet som mulig. Jeg henter bøkene mine, lukker skapet og går mot timen. Jeg skal ha geografi med miss Johnson, den strengeste læreren på skolen. Man kan ikke hoste uten å få anmerkning i timene hennes.

Jeg kommer meg endelig til klasserommet, og går inn døra. Nesten alle ser på meg. Andre kikker bare ned i boka og larer som de følger med på det miss Johnson sier.

"Du er for sen, Grey," sier hun, uten å se opp fra boka.

"Jeg vet, unnskyld," sier jeg sjenert og går for å sette meg. Verken Crystal, Sophia eller Kayla har geografi samtidig som meg, så ingen av dem er der og kunne holdt av plass. Den eneste ledige plassen er bakerst. Ved siden av Colt.

"Gjensitting," sier hun, og ser for første gang opp på meg. Jeg sukker. Den skulle jeg sett komme. Jeg går bak og setter meg ned ved siden av Colt. Han stirrer uttrykksløst på meg.

"Så engelen Ella har fått gjensitting," gliser han. Jeg gir ham et irritert blikk og åpner bøkene mine. "Da ses vi der."

"Har du fått gjensitting allerede?" spør jeg. Det eneste man kan få gjensitting for så tidlig er å komme for sent, og han var vel ikke for sen?

"Nei, men den kommer nok," sier han bare. Jeg himler med øynene og følger heller med i timen.

***

"Blir dere med å shoppe i dag?" spør Kayla på vei bort til kantina.

"Ja!" sier Crystal og Sophia i kor.

"Jeg har gjensitting, men bare gå så kommer jeg når jeg er ferdig," sier jeg og smiler litt.

"Hva? Hvorfor det?" spør Kayla.

"Miss Johnson," sier jeg bare, og alle tre nikker forståelsesfullt. Noen kremter, og jeg ser opp fra maten min. En høy brunette står foran oss. Hun går med en knallrosa kjole, og leppene henne matcher kjolen.

"Hei, Ellie, ikke sant? Jeg er Allison. Vi lurte bare på om du hadde lyst til å sitte der borte med oss?" Hun peker på et bord i midten av kantina. Det sitter en haug med gutter og jenter der. Det ser ut som de fleste guttene er idrettsfolk, og alle jentene går pent kledd. Jeg tipper at det var det "populære bordet".

"Det vil jeg gjerne, men er det plass til vennene mine?" spør jeg smilende til henne.

"Eh, invitasjonen gjaldt ikke dem," sier Allison. Jeg ser rart på henne. "Hør her. Jay, den kjekke fyren der borte, han er en smule forelsket i deg. Ja, hvem av guttene er ikke det?" Hun ler litt. "Uansett, du bør gå og snakke med ham."

MiddlemistOù les histoires vivent. Découvrez maintenant