*Hayaller*

44.5K 2.6K 217
                                    

OY VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM BEN SÖZÜMÜ TUTTUM VE ERKENCECİK YAYINLADIM YB. SİZDE BANA EMEĞİMİN KARŞILIĞI OLAN OY VE VOTELERİ BENDEN EKSİK ETMEYİN LÜTFEN.

ÖNEMLİ

BEN ÖYLE SÜSLÜ PÜSLÜ LAFLARI SEVMEM. BANA GELEN GÜZEL MESAJLAR İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM. YAZIM HATALARIM FALAN VARSA SİZ BENİM ÖĞRETMENİM OLUN VE DOĞRUSUNU SÖYLEYİN BANA. BU BÖLÜMDE BİR DİZİDE GÖRDÜĞÜM SAHNEYİ BİRAZ KURGULADIM. SAHNE DERKEN RÜZGAR'IN SÜRPRİZİ BİR DİZİDE GÖRMÜŞTÜM O KADAR. BENDE BAYA GELİŞTİRDİM VE KURGULAYARAK YAZDIM. HEPİNİZİ SEVİYORUM PİSKOPAT ARKADAŞLARIM...


Geldiğimiz yere baktım. Bir göl kenarına benziyordu. Çevredeki direk gibi şeylere beyaz balonlar asılmıştı. Yollarda beyaz güller vardı. Kısaca yine her şey bembeyazdı. Hayranca etrafı izlerken bir şey daha fark ettim. Her bir balonun üstünde kırmızı bir kart vardı. Sırayla ilk balondan başladım. ilk açtığım balonda yazan yazı şuydu:

'' Benim gibi Piskopat (Psikopat) birini tanımaya hazır mısın Şirine?''

O duymasa da :

-Hazırım Gargamel.

Dedim. Gülümseyerek sıradaki balona geçtim.

***

''Seni görmesem de eminim çok çirkin oldun.''

Bunun amacı neydi? Ama yinede yüzümde aptalca bir sırıtış belirdi. Diğer bir balonu açtım:

''Bugünün tarihini bir yere yaz. Hayatımda ikinci kez böyle bir sürpriz yapıyorum çünkü.''

İkinci mi? Birinciyi kime yapmıştı ki? Sıra ile diğer balonları açtım.

''Kadın milleti değil misiniz? İlkini kime yapmış diye düşündüğünü biliyorum''

'' Niye yüzünde aptal bir sırıtış oluştu ki? Doğru bunu yazarken bende de oluştu o aptal sırıtıştan ama olsun. Senin sırıtışın dünyalara bedel.''

'' Amacım mı ne? Seni güldürmek. Sen gülünce çiçeklerde gülüyor.''

Cidden amacı neydi bunun? Ve en önemlisi de benim içimden söylediklerimi nereden biliyor?

''Hadi sona yaklaşıyoruz Şirine. Aslında sana şirine kostümü giydirmek istedim ama oda başka bir güne artık.''

''Tamam bende Gargamel kostümü giyeceğim.''

Son bir balon ve zarf kalmıştı. Onu da elime alıp açtım:

''Bugünü ve seni asla unutmayacağım Şirine. Hadi gel bana doğru. O beyaz gülleri takip ederek''

O zarfı da elime sıkıştırdım ve beyaz gülleri takip ederek gölün kenarına doğru geldim. Bir masa vardı. Üstünde yine ve yine beyaz güller ve meyve suyu vardı. Güldüm. Niye meyve suyu diye söylenirken bir ses bana cevap verdi:

-Çünkü Şirineler sadece meyve suyu içer Şirine.

Arkamı döndüğümde Rüzgar etraftaki tek farklı renk olan lacivert bir gömlek ve beyaz keten bir pantolon ile bana bakıyordu. Ona gülümsedim. Oda bana gülümsedi. İlk kez onun bu kadar sıcak gülümsediğini gördüm. Yavaş adımlarla yanıma geldi ve sandalyeyi çekip oturmamı sağladı. Ben oturunca oda karşıma oturdu ve meyve suyu koydu bardaklara. Uzun bir sessizlik ile suyu izledik. Sonunda dayanamadım ve:

-İlki kimdi?

-Bende ne zaman sorcaksın diyordum.

-Cevap bu değil.

-Buraya beni tanımaya gelmedin mi?

-Eee?

-Sabret Şirine. Biraz sonra her şeyi öğrenen belkide hayatımdaki tek kişi olacaksın.

-Peki sabredelim bakalım.

-Aferin sana Şirinem.

-Şirinem derken?

-Hadi gel benimle.

Elini bana uzattı. Bende ayağa kalktım ve gölün kenarındaki kayığa bindik. Kayıkda da beyaz güller vardı. Ben bir köşeye oturdum. Hemen yanımda renkli kağıtlar ve beyaz bir kalem vardı. Ona bunlar ne der gibi bakınca:

-Bugün tek renkli olan şey o kağıtlar ve kağıtlara yazdığımız hayallerimiz olsun istedim.

-Yani?

-Her şeyi öğrenmeden önce yanımızdaki kağıtlara gelecekte ikimizle ilgili hayallerini yaz. Bende yazacağım. Sonrada gemi yap ve suya koy. Belki bir gün sahibine ulaşırlar ve hayallerimiz gerçek olur.

Ona gülümsedim. Bunu ben bir dizide görmüştüm. Yani bu kayıktaki hayal fikrini. Ordan esinlenmiş demek ki? Anlaşılan bir ortak yönümüz var. ikimizde aynı diziyi izlemiştik. O bir kağıt alınca bende aldım ve hayallerimi yazmaya başladım.

^^ Böyle sabah uyandığım şey benim alarmım değil de senin öpücüklerin olsa. Veya senin günaydın mesajların olsa. ^^

Diğer bir kağıda geçerken o kağıdı da gemi gibi yaptım ve suya koydum dikkatlice.

^^ Seninle sinemaya gitsek. Ama benim zorumla romantik bir filme gitsek. Ben ağlasam sende bana söylensen. Sonra sana trip atsam. Ya bizim sonumuz kötü biterse desem ve sende bana sarılsan. Saçımı öpsen ve ben senin o kokunu içime çeksem.^^

Bir kağıdı daha gemi yapıp suya koydum. Ve Rüzgar'a baktım bana gülümseyerek oda yazıyordu. Ne yazdığını aslında deli gibi merak ediyordum ama zordu öğrenmem.

Rüzgar'ın Ağzından:

Her şey hazırdı. Doğukan onu almaya gitmişti. Bende onu bekliyordum. Geldiğinde gizlice onu izledim. Gerçekten bir elbise bir insana bu kadar mı yakışır. Yine parlatıcı sürmüştü. Onu uyarmıştım. Bedelini ödesin bakalım. Her bir balondaki zarfı açtıktan sonra yüzü gülüyordu. Yavaşça masaya geldi söylenmeye başlamıştı.

***

Şimdi kayıkta ikimizde hayallerimizi yazıyorduk. Bunu bir dizide görmüştüm. Daha doğrusu Dünya, izlemiş ve bana fikir olarak söylemişti. Bende ilk kağıdı aldım ve yazmaya başladım onunla olan ilk hayalimi:

^^ Bana her şeyi unutturmuş ve beni ben olarak sevdiğini görmek istiyorum. Bana o şekilde sarılmanı. Zor bir hayal değil dimi şirine. Beni ben olarak sevsen.^^

^^Sabahları beni uyandıran hizmetçi yerine sen olsan. Hem de öperek. Sonra bende seni öpsem. Kahkahalarla uyansak.^^

^^En çok istediğim bir hayalimde senin o triplerini görmek. Güneşin doğuşunu seninle izlemek ve sonrada birbirimize asla bırakamayacak gibi sarılarak uyumak istiyorum Şirine.^^

Bana nolduğunu inanın bende bilmiyorum. Ama ben galiba ona aşık olmuştum. Sonunda zorda olsa bunu kendime itiraf ettim. Ona baktım. İkinci kağıdını gemi yaptı. Elimdeki kağıdı gemi yerine uçak yaptım. Ona bakarak:

-Uçaklar daha hızlı gider diye biliyorum. Bu uçak bir an önce gitsin de hayalim kabul olsun.

Dedim. Yüzündeki gülümsemeyi dünyalara değişmezdim. Masum ve komik bir gülümsemeydi. Oda benim gibi elindeki kağıdı uçak yaptı ve attı. Bende gülmeye başladım. kayık yavaş yavaş hareket ederken biz hala hayallerimizi yazıyorduk. Son bir kağıdı daha aldım ve yazdım:

^^Bugün hiç bitmese^^

Yazdım. Belki bu bir dilek gibi olmuştu ama oda belki hayallerim gibi gerçekleşecekti. Nerden bilebilirim ki?

OY VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUMMM

Piskopat Geliyorum Demez (KİTAP OLDU)Where stories live. Discover now