107.Bölüm Part 2'den Bir Kesit...

234 10 6
                                    

Benim sevgili okuyucularım :)
Bölümün tamamını geçiremediğim
için geçirebildiğim kadarını paylaşıyorum. Bölümün tamamı hafta içinde gelecek. Herkese iyi okumalar ;)

☆○

Sailor Moon Son Bir Sezon 107.Bölüm Part 2'den Bir Kesit...

Reika olanları dinlemiş olsa da kavga meselesini hala merak ediyordu. Tam olarak anlatılmamış, geçiştirilmişti. Sonra bunun hesabını sorardı. Şimdi hazırlanmalıydı. Aynadaki haline bakarken güldü. Elleriyle beyaz kimonoya dokunup "Çok güzel" derken Kızlar "Neden 2 tane?" diye sorduğunda "Adet öyleymiş." dedi kısaca genç kız. "Biri beyaz biri kırmızı..." diye de eklemeyi unutmamıştı.

"Peki o kafandakini gerçekten takacak mısın?" diye gözüyle kafasını işaret etti Usagi.

"Evet." dedi gülerek Reika oda bu adeti komik bulmuştu.

"Peki, gelinlik o ne zaman gjyilecek?" diye sordu bu sefer Minako.

"İlk önce beyaz kimonoyu giyeceğim
ve davetlileri öyle karşılayacağım.
Sonra misafirlere meşhur içkimiz
Saki ikram edilecek. İkram edildikten sonra biraz beklenecek ve bir süre sonra tüm masalara kalp şeklinde mumlar konulacak..." derken kızların sorusuyla susmuştu. "Kalp şeklinde mum mu?"

"Evet, kızlar öyleymiş. Bende biraz araştırdım böyle olurmuş." derken Kızlar "Sonra ne olacak peki?" diye sordular bu seferde.

"Kalp şeklinde mumlar tüm masalara koyulup yakılacak ve sönmesi beklenecek. Söndükten sonra biz
gidip üzerimizi değiştireceğiz. Mumların hepsi söndüğünde geri döneceğiz. Biraz zaman geçince nikah işlemi başlayacak. O zaman ben gelinliğimi giymeye gideceğim.
Sonrası bildiğiniz gibi." derken Usagi "Vay be, dinlerken ben yoruldum. Zor vallahi. Biz iyi ki bunları yapmamışız. Sahi biz neden yapmadık?" diye Rei'ye bakıp sorduğunda Rei gülerek "Valla ben istemedim. Zaten ben her gün o kimonoyu giyiyorum. O yüzden giymek istemedim. Sen neden giymedin bilemem tabii." derken topu Usagi'ye atmıştı.

"Ben... benimki bilmiyorum. Hem aceleye geldi her şey. Sizde söylemediniz hadi siz bilmiyorsunuz
ya anneme ne demeli. O tecrübeli
onun söylemesi gerekmez mi?" diye konuşurken arkasında duyduğu sesle başını çevirdi. Annesi tam karşısındaydı. "Neyi söylememişim?" diye soruyordu annesi. Sonra dayanamayıp "Anne ben neden kimono giymedim?" dedi bir çocuk gibi şikayet ederken. İkoku onun bu haline gülüp "Gerek yoktu çünkü." derken Usagi şaşırıp "Neden?" diye sordu merakla.

"Çünkü Mamoru'nun bir annesi yok."

"Anne! Lütfen ama." diye kızdı Usagi.

"Kız diye söylemedim Usagi bu bir gerçek. Kimono neden iki tane sizce? Çünkü ikisinin de bir anlamı var." derken Kızlar "Öyle mi?" diye merakla sordu.

İkoku gülüp "Tabii ki de öyle kızlar.
Her şeyin bir anlamı olduğu gibi bunlarında kendine özgü bir anlamı var. Beyaz olan, masumiyeti simgeliyor, kırmızı olan ise; aşkı ve tutkuyu...'' derken Kızlar "Vay be." demiş ve sormuştu.

"Sizde bu şekilde mi evlendiniz?"

"Tabii ki de. Bizimki daha klasikti."

Sailor Moon Son 1 SezonHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin