Dostanu!

1.3K 67 1
                                    

Lila: ,,C-co?" zeptala jsem se vyplašeně, ,,proč?"

 ,,Našli nás. Musíme pryč. Chtějí ji. Klidně tě zabije pokud nedostane to co chce!"

 Polkla jsem a vzpomněla na to, co se stalo.

 ,,Rychle si zabalte nejdůležitější věci. A makejte!" vykřikl najednou Sam. Už jsem slyšela podivné mužské hlasy, které se z venku nezastavitelně ozývaly. Bylo jich tam nejméně padesát! 

,,Fajn! Nic si nebalte, zdrhejte!!"

 Kluci se někam rozutekli! Jenom já a Matty jsme zůstali stát na jednom místě jako přikovaní. Matty mě chytl za ruku a společně jsme běželi do sklepa. Jestli se má v plánu podhrabat.. no nevím.

,,Kam," řekla jsem udýchaně a chtěla pokračovat ve své krátké větě, kterou jsem si jako jedinou  v tom spěchu mohla dovolit, ale nebyla žádná možnost aby mě slyšel. Pořád jsme běželi hlouběji a hlouběji do sklepa. Nikdy jsem si nevšimla, že by mohl být tak rozsáhlý! Nechápu jak odsud mohu slyšet otevřít hlavní dveře! To ale nebylo jediné co jsem zaslechla. Hlasy cizích lidí se přibližovaly. Už mě zase všechno bolelo a já myslela že ze stresu omdlím. 

Přiběhli jsme před nějaké dveře za kterými jsem si všimla denního světla, které mě zpod dveří lehce oslňovalo.

 ,,Pojď!" rozkázal Matty nedočkavě a já do nich s přistrčením do zad vešla. Byla jsem venku.. jak je to možné? No.. to teď řešit nebudu. Můžou být blízko! Podívala jsem se za sebe! Ale po Mattym ani památky! Vběhla jsem vyděšeně zpátky do dveří, ale ani nikde poblíž se nezdržoval. Panika v mé hlavě stále narůstala! Chvíli jsem se pokoušela běžet nazpět, nehledě o tom, že jsem si sotva pamatovala cestu tam. Všude samé odbočky a změny směrů. Lekla jsem se těch chlapských hlasů, které se ze sklepa ozvěnou ozývaly až ke mně a já jim běžela přímo naproti! Radši jsem se otočila a mazala zase pryč odsuď! 

,,Kde jsi sakra," zamumlala jsem si potichu, i když bych to tu nejradši zakřičela na celý sklep. Třeba by mě uslyšel. Začala jsem utíkat co nejrychleji od toho domu a cestou se rozhlížela po Mattym. Nevím kam se vypařil.. snad se mu nic nestalo. On určitě ví co dělá. Myslela jsem si uboze.

Uslyšela jsem za sebou střelbu z pistolí! Neměla jsem dost odvahy zakřičet! Okamžitě jsem se schovala za jeden široký strom, který tam zrovna rostl. Měla jsem štěstí. Srdce mi bilo jako o závod a já už jen čekala kdy mi vyskočí z hrudi. Přišla jsem si jako v nějakém akčním filmu, na které jsem se ráda dívala jako malá. Vykoukla jsem z poza stromu a uviděla nějaký lidi v černém. Jedno z toho byla dívka.. holka.. žena. Bylo mi hned jasné kdo se za touto osobou skrývá.. TYNS. 

Dýchala jsem tak potichu, že snad skoro vůbec. Jediné co mohlo být přes můj ztlumený dech slyšet bylo moje nezastavitelně rychle bušící srdce. Uslyšela jsem ten její příšerně sexy hlas! 

,,Princezno. Kde jsi? Já si tě najdu.. budeš mojee.." 

Znělo to jako z nějakého hororu! No.. ona sama je jeden velkej horor. Kdybych byla na holky, asi bych po ní jela. Ale na to teď opravdu nemám čas. Ráda bych našla Mattyho. Hledala jsem ho očima všude možně! 

,,Ji nedostaneš!" rozezněl se najednou známý sametový hlas.

 Tady je! Co? Proč se jí postavil do cesty?! Co blbne? Ona se na něj jen hloupě usmála.

 ,,Kde je. Vím, že jí máš někde schovanou.. tu chuděru."

 Nevěděla jsem jestli vylézt. Pochybuji, že Matty ví kde se schovávám, a že alespoň z části tuší o mém sledování situace z dálky. Pořád jsem ani nedutala. Jen poslouchala jejich rozhovor. 

,,Nevím kde je. Utekla mi." odpověděl přísně.

,,Opravdu? Vsadila bych se že je někde blízko. Cítím ji." řekla jako nějakej pes Alík. Matty se rozhlédl okolo a já se srdcem v krku se ještě více schovala za můj záchranný strom. Neměla jsem možnost někam utéct, protože by si mě okamžitě všimli a začali do mě střílet. A to právě teď nemám zapotřebí. Ráda bych ještě nějakej ten pátek přežila.

 ,,I kdyby tu někde byla.. nevylezla by jen tak." dodal popravdě. Jejich rozhovor pokračoval.

 ,,Hm.. jen tak možná ne, ale.. uvidíme jak jí na tobě záleží. Na mafiánovi kterej obyčejný malý ušmudlaný holčičce zničil život. Bude chtít abys přežil? Já si to moc nemyslím." okouzlovala ho svým něžným hláskem, který by podle mě nemohl ublížit ani mouše. 

 Mattyho vyděšený výraz mluvil za vše. Neměl nejmenší ponětí, kde se právě teď nacházím. Tyns na něj namířila pistolí! Ona se snad zbláznila!

 ,,Okamžitě vylez ty děvko, jinak ho zastřelím! A ty víš že bych toho byla schopná. On je mi k ničemu. Chci tebe! Chci tě! Takže dělej! Nic se nemusí nikomu stát." 

A ona jako byla někde u policie či co?  Bála jsem se.. ale o Mattyho víc. Nabila si pistoli a rozhlížela se jako surikata po okolí.

,,A co když tu opravdu není?!" zazoufal. 

,,Tak tě na místě odprásknu."

 Matty hlasitě polkl. Nevydržela jsem to.. ani jsem nevěděla co jiného bych mohla dělat.. musela jsem. Nenechala bych ho zemřít. Na to ho moc miluju. Takže i přesto, že možná přijdu o svůj hloupý život, jsem se postavila největší mafiánce v historii lidstva.

 ,,T - Tady jsem," řekla jsem za stromem a pomalu vylezla. Ona po mně střelila! Ta svině! Naštěstí se netrefila, protože jsem zaskočila hned zpátky za strom! Moje srdce má šok čím dál tím větší.

 ,,Uteč!!!" zakřičel Matty hlasitě a já se jako na povel hned rozutekla co nejdál od toho střílejícího blázna. Stříleli po mně snad úplně všichni! Jak je možné, že se netrefují? Po chvíli jsem ucítila jak mě někdo chytil za ruku a běží rychleji i se mnou pryč! 

,,Tohle byla jenom výstraha! Rozumíš?! Já tě dostanu Lilo! Dostanu!!"

Live? Or die? [OPRAVUJE SE]Kde žijí příběhy. Začni objevovat