Hoofdstuk 6 " Latijnse Les "

1.3K 50 9
                                    

Heey, weer een nieuw stukje en ik heb hier toch maar mijn gedeelde nummer 1 bij gezet! In dit hoofdstuk zal veel Latijn voorkomen, ook omdat ik eigenlijk moet leren voor Latijn! Oepsy Daisy :). Nee, dit is mijn manier van leren, so no worries! Je hoeft er geen flikker van te begrijpen, doe ik ook niet (ook al heb ik het al drie jaar) . Het wordt echt een weird ass hoofdstuk, maar dat zijn ze allemaal! Ik ga dit hoofdstuk dus absoluut, nooit, never de nooit niet, maar dan ook echt nooit vertalen, dat doe ik al 3 uur in de week, en op Wattpad denk ik gezellig niet aan school. *Jesus, wat kan dat mens lullen zeg! Kan ze haar kop niet eens houden!* Dat denken jullie vast allemaal, so why not? Zal ik maar eens beginnen met schrijven? Ja? Oke! Ik heb het proefwerk terug en Bitchaaaas! Ik heb een 8.1! LOL, ik heb dus niet geleerd!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aemilia POV:

We zijn net thuis van het afscheid van Aspasia en Phenesine, Adelfe en Eurykleia zijn meegekomen naar mijn huis. Als we op mijn kamer zitten en aan het praten zijn over jongens, komt Luke binnen. "Aemy, je zou ons nog leren" zegt ie. O ja, ik lach en knik. "Ow ja, ik kom zo pap!" zeg ik lachend. Hij kijkt me verbaasd aan en gaat dan weer naar beneden. Ik praat nog kort met de meiden over allerlei dingen en dan volgen ze me naar beneden, waar onze leerlingen zitten. Sh*t, ik ben mijn Latijn boeken vergeten, hihi! Ik ren snel weer naar boven, iedereen beneden verbaasd achterlatend. Als ik weer beneden kom en mijn boek omhoog steek, lijken Calum en Liam het te snappen, maar de rest nog niet. "Dus, gaan we beginnen?" vraag ik lachend om dat niemand het door heeft. Ze knikken en Eurykleia vraagt: "Wat willen jullie leren?". Allemaal denken ze na en na een tijdje zegt Luke: "Wat standaard zinnen!" en Calum "De basics!". Dit wordt lastiger dan ik dacht! Liam wil de basics ook wel leren en Niall alleen de standaard zinnen! De leraressen worden onder verdeelt: Ik en Eurykleia, doen de basics en de standaardzinnen aan Calum en Liam ( omdat wij het het beste begrijpen ) en Phenesine en Adelfe doen de standaardzinnen aan Niall en Luke. We gaan beginnen!

Liam POV:

Ik ga Latijn leren, van een 14 jarig meisje. "We zullen jullie de grammatica uitleggen en dan moeten jullie die maar leren! En dan zullen we wat zinnetjes doen!" Let's Go! Uiteindelijk raak ik helemaal in de war, hoeveel vormen heeft het zelfstandig naamwoord? Wel 10! De nominativus, de genitivus, de dativus, de accusativus en de ablativus. Dan heb je nog 5 groepen, eigenlijk 6. Vrouwelijk, Mannelijk, Onzijdig doch mannelijk, Onzijdig doch onzijdig, Onzijdig doch mannelijk 2 en Onzijdig doch vrouwelijk! Ik heb zo'n medelijden met Aemy en haar vriendinnen. En dan hebben we het nog niet gehad over de bijvoeglijke naamwoorden, de bijwoorden en de ruim 120 vormen van het werkwoord! We hebben wel wat standaard zinnen geleerd zoals: " Meo nomine est Liam" = mijn naam is Liam of "Salve, quem est?"= Hallo, wat is er? Of "Amo meis amicis"= ik houd van mijn vriend(inn)en. Toen begon Calum over de zinnen in het weeshuis en Aemy vertikte die zinnen te vertalen! Eurykleia zei dat ze het toch al wisten en ze gaf ons de vertalingen: Ze zei dat ze bang was voor harde mannen en dat als tha boys niet aardig waren ze terug zou gaan. Voor de lol leerden ze ons nog wat woordjes en vertelden ze wat over de oud Romeinse cultuur.

Niall POV:

De vriendinnen van de dochter van tha boys gaan mij en Luke wat leuke zinnen in het Latijn leren! Ze hebben met mekaar afgesproken dat ze ons verschillende zinnen gingen leren en dat we dan van elkaar moesten leren. Ik wil graag Latijn leren, alleen weet ik niet waarom eigenlijk. Ik weet dat Aemilia meegaat op tour, al weet ze dat zelf niet. Ze is slim genoeg en heeft een vermoeden, maar dat vermoeden hebben tha boys nog niet bevestigt. Ik let weer op de meisjes vooraan de kamer.

*30 minuten later*

De les is afgelopen en we hebben zinnen geleerd zoals: "Quem est tuo nomine?" = wat is jou naam? Of " odio tu, sed amo tu! (A/N dit is een zin van een beroemde Latijnse filosoof, wiens naam ik vergeten benAmor est odie, sed odie est non amor, Odie est mala res. Amor est pulcheri res !''= Ik haat je, maar ik hou van jou! Liefde is haat, maar haat is geen liefde, haat is iets slechts en liefde is iets moois. Ik heb speciaal gevraagd of ze ons een zinnetje wouden leren die we tegen onze fans konden zeggen! Dit is hem geworden: "Amamus vobis, vos estis bonus! Ad vobis clara sumus! Grace! Amamus vobis!"= wij houden van jullie, jullie zijn geweldig! Door jullie zijn wij beroemd, bedankt! Wij houden van jullie!. Als de les is afgelopen, lopen we naar de woonkamer waar de andere jongens zitten. Ik ben in een hypere bui dus besluit ik mijn kennis van Latijn eens te uiten en roep: "Amo Vobis!" . Iedereen behalve Luke, Calum, Liam en de meiden, kijkt me vreemd aan! " Grace, amamus te!" roepen ze. De gezichten van de anderen zijn gewoon onbetaalbaar! Zo verbaasd, dit word een geweldige tour!

Dit was dan de Latijnse les, ik weet niet zeker of alle zinnen grammaticaal kloppen, maar who gives a f*ck? Nobody, right? Misschien mijn Latijn docente, maar als die dit boek leest, is er iets goed mis. Dat mens is net 56 ofzo.... Vraag mij nooit naar leeftijden, ik noem je toch gewoon 42 ;) of 18 dat kan ook! Ik heb besloten om mijn hoofdstukken of te beginnen, of te eindigen of allebei met wat bullshit gelul, kan je nog lachen over mijn kritiek op de maatschappij.

Genoeg gelult!

bye, en tot het volgende hoofdstuk

xoxo LittleMissTempe

Adopted By 5SoS (ft. 1D en 5SoS)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu