Resentimente

By BiancaBalaban

1.1M 57.9K 20.1K

Fata sensibilă se schimbă ușor, ușor, devenind mai puternică ca oricând. Băiatul distrus se vindecă pe zi ce... More

Prolog
Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul 29
Capitolul 30
Capitolul 31
Capitolul 32
Capitolul 33
Capitolul 34
Capitolul 35
Capitolul 36
Capitolul 37
Capitolul 38
Capitolul 39
Capitolul 40
Capitolul 41
Capitolul 42
Capitolul 43
Capitolul 44
Capitolul 45
Capitolul 46
Capitolul 47
Capitolul 48
Capitolul 49
Capitolul 50
Capitolul 51
Capitolul 52
Capitolul 53
Capitolul 54
Capitolul 55
Capitolul 56
Capitolul 57
Capitolul 58
Capitolul 59
Capitolul 60
Capitolul 61
Capitolul 62
Capitolul 63
Capitolul 64
Capitolul 65
Capitolul 66
Capitolul 67
Capitolul 68
Capitolul 69
Capitolul 70
Epilog
Mulțumiri!
Q&A
Memes
Instagram!

Capitolul 22

12.3K 734 22
By BiancaBalaban

      O nouă zi. Afară era la fel de frig, dar Ralucăi nu-i păsa. Ajunse la școală, se grăbi ca nu cumva să se întâlnească cu Vlad. Intrase în clasă cu privirea în jos, pregătită să se pună la locul ei, lângă Miruna, doar că locul ei era ocupat de altcineva. Se oprise la timp.  Nu știam dacă să mă pun cu Alex, fiind singurul loc liber sau cu ea. Alex statea  cu două banci in spatele ei, citind o carte. În locul meu statea un tip, care o supara pe Miruna, aparent. Îi vorbea urat si o strângea de mână, însa ea tăcea și-l asculta. Băiatul acesta era la fel de inalt ca Vlad, era brunet si avea ochii verzi din ce putusem să observ. Preferam să nu mă holbez prra mult, nu voiam probleme cu nimeni.

    Cine era? Nu-l mai vazusem niciodată. Și ce avea cu Miruna, de obicei ea era peste toată lumea cu gura înainte, ce se întâmpla între cei doi? Oare era vreun fost de-al ei? Eu stateam in spatele lor punandu-mă lângă Alex, privindu-i concentrată. Chiar dacă nu era treaba mea, era foarte ciudat. Miruna Mondragon în această situație. Cum se poate acest lucru?

— Hei, Raluca!  zice Alex dar eu încă eram concentrată pe cei doi, încercând să aud măcar puțin din ce vorbeau.

— Bună, Alex, zic  cu ochii ațintiți pe cei doi, iar el observa.

— Ramon! spune dintr-odată Alex iar eu îmi sucesc imediat privirea spre el de data asta.

— Ramon? Cine e Ramon?

— Nu-l știi? În ce lume trăiești?

   A depresivilor? Departe de voi? Acelor paraleli cu lumea"?

— Cine e? întreb, fiind foarte atenta la el de data aceasta. Chiar nu am auzit de niciun Ramon.

— Păi e a 11-a. De fapt, trebuia sa fie a 12-a dar un an a fost suspendat din școală, murmură Alex parca fiindu-i frică să nu-l audă el.

— Suspendat? De ce?

— Deoarece el este exact ca și Vlad, un întepat. S-au bătut cei doi mai demult timp. Dar Vlad a știut cum sa dea vina pe Ramon, e bogat si deștept. Acum a revenit la școală, vom avea cu toții un Iad, mai rău decât l-am avut cu Vlad.

   — De ce? spun, vrând câte mai multe detalii și fiind foarte curioasă.

   — Gașca cu care umblă Vlad era de fapt gașca lui Ramon, doar că după ce ei s-au bătut iar Vlad a câștigat și el a fost sispendat, grupul l-au " venerat",, să zic așa, râse Alex șters și slab, și a rămas gașca lui. Doar că acum, lucrurile cred că se vor schimba puțin. Acum a devenit din nou gașca lui Ramon, nu mai e a lui Vlad.

—  Și...acum că s-a reîntors, l-a înlocuit așa, pur si simplu, pe Vlad?

— Da. Dar eu cred că grupul stă cu Ramon de frică. Ei au fost prieteni, toți,  inclusiv și Vlad. Erau o familie. Erau ca fratii. Vlad e așa din cauza lui.

— Vorbești la trecut. Deci nu mai sunt prieteni, zic eu și mă cufund în gânduri.

— Nu. Și nu e din cauza bătăii dintre ei, ca ei se bateau foarte des. Dar a doua zi îi vedeai mereu împreună și glumind. E totul foarte complicat, mă întreb cum va fi de acum în colo atmosfera între cei doi, probabil super amuzant.

— Atunci? spun, nepăsându-mi ce spunea în continuare. Care e cealaltă cauză care i-au despărțit pe bune?

— Din cauza Valentinei. O fată care-l înșela pe Ramon cu Vlad. Cum de nu știi toate astea? Credeam că toți le știu.

   Nu și eu, idiotule. Eu abia am venit în liceu acum ceva timp, nu-i știu istoria. Totul venea foarte repede. Tipul încă era lângă Miruna, profesoara nu mai apărea, parcă ținea cu el.

— Și Vlad știa? Că de fapt fata îl înșeală pe prietenul lui?

— Da, știa. Acum să vedem ce-or ieși. Ramon și Vlad, ei se urăsc foarte mult, presupun, cel putin așa am rămas cu impresia. Iar gasca stă cu Ramon. De ce? Nu știu. De fapt, am zis. De frică, presupun. Ramon poate fi extrem de periculos, stai departe de el.

— Vlad i-a lăsat, presupun. Dar mă rog. Ce treabă are el cu Miruna? spun din nou pregătită să-l storc de orice informatie pe care o știa.

—   Păi Ramon știe că Vlad are o slabiciune față de surorile lui. Și Ramon, înainte să se certe cu Vlad, a fost iubitul Mirunei, după ce s-au certat cei doi, Ramon a început sa se poarte foarte urat cu ea.

—  Cum adică urât?

— Cum e Vlad. Adică o bătea, îi vorbea urât, o înșela. Era un zvon acum ceva timp că a și forțat-o să întrețină relații cu el. Dar ți-am zis, e doar un zvon.

   Vlad și Ramon. De ce Raluca îl vedea pe Vlad o persoana bună, dar simte că cei doi seamãnă destul de mult? Toate informatiile o șocau extrem de tare.

   — Acum că s-a întors în școală și în oraș, deoarece a fost plecat din oraș cât a fost suspendat, o hartuieste pe Miruna, din cate văd.  Vezi ca lui îi cam plac "boboacele" , asa ca stai departe de el, spune Alex amuzat dar se încruntă imediat când o văzu pe Raluca serioasă.

   — Dar nu e corect să se poarte așa cu ea! 

     — E o scorpie, Raluca. Ai uitat e ti-a facut? Eu nu mă bag, totuși. El e a 11-a deși trebuia a 12-a, bineînțeles, iar eu a 9-a. De fapt, el e de o varsta cu Vlad. Și oricum nu-mi pasă ce se întâmplă cu familia Mondragon, nu-i îndrăgesc.

     Dar când să-i răspunda lui Alex, Ramon o ia pe Miruna de par și o trage afară, ea plângând. Toți se uitau spre cei doi și nimeni nu face nimic. Urăsc, oamenii. Ea se ridică imediat fără să țină cont de nimic și se duce dupa cei doi.

    — Unde te duci? Raluca, o cauti cu lumânarea, țipă Alex din urma ei.

     — La baie, murmură deși nici nu era sigură daca a mai auzit-o.

     Imediat îi orinse din urmă. Îi urmărea cu privirea cu grijă să nu fie observată de unul dintre cei doi.  Ramon o duce pe Miruna în baia fetelor în timp ce Miruna țipa. Își strânge pumnii de nervi când el o lovește cu palma peste față. Urasc oamenii, Doamne, mă jur! E un ... Își face uraj să se apropie și se apropie să se uite mai bine  ce se întâmplă. Ramon o dezbrăca pe Miruna, dar ea se impotrivea. Se uita la ei și era foarte speriată, înghețase, trebuia să facă ceva. Indiferent de cum este, nimeni nu merita asta și până la urmă e sora lui Vlad. Iar em tine enorm la ea, știu asta.

In oglinda din fata lui Ramon, îi puteam vedea privirea de obsedat. Miruna vede înghețată acolo și gândul să-l chem oe Vlad zburã imediat, fi făcut o prostie.  Fac ochii mari și îi fac semn nu spună nimic, deși nici ea nu știam ce fac. Nu știam ce fac și cum fac, nu voiam am probleme cu Ramon, viața mea s-ar neneoroci și mai tare, dar nu o puteam lăsa, vreau o ajut,  nu voiam își bata joc de Miruna. Iau un mop greoi și ma indrept spre el, mopul era tot ce găsisem la disperarea mea de o ajuta. Când ridicasem mopul să-l lovesc își ridica privirea de drogat in oglindă și-mi văzu chipul. Încremenesc, ce era de făcut acum?

  

 

Continue Reading

You'll Also Like

29 0 5
despre aceasta poveste,pot spune doar ,ca e fix ce trebuie
100 5 4
Într-o lume întunecată și plină de secrete,Addison Smith și Nick Ward se încolțesc într-o poveste de iubire interzisă. Cu suflete răvășite și atracți...
158K 8.2K 58
|| Dramă || Dragoste || Ficțiune || La vârsta de optsprezece ani, când majoritatea fetelor se bucură din plin de viață, Meredith își năștea fii...
209K 13.3K 42
- Cum ai putut să faci asta? Ești un nenorocit! începu ea să îl lovească. Ai ucis atâția oameni nevinovați! De ce? îi era scârbă de el. Ești un crim...