Capitolul 64

1K 91 34
                                    



- Ți-am repetat de zeci de ori, Jeff îmi este prieten și atât, bine? Credeam că ai încredere în mine, dar se pare că m-am înșelat.

Vlad își lasă privriea în jos și-și trece mâna nervos prin părul ciufulit complet, se vedea clar că era agitat și panicat. Nu voia să o rănească pe Raluca... Însă nici pe Evelina.

- Și eu credeam că pot avea încredere în tine. Însă m-am înșelat și eu. Te pupi cu toți idioții!

- Poftim? Toți? Serios? pufni Raluca nervoasă, înroșindu-se îm obrani din cauza nervilor. La naiba, Vlad, ce te-a apucat!? Știi cât de mult te iubesc! Știi foarte bine. În loc să fii gelos degeaba, mai bine te-ai gândi cum îl aducem pe Mario teafăr și nevătămat din mâinile lui Ramon.

El își plimba ochii de la ea, la Valentina ce se îndepărtase în liniște de ei. Își mușcă buza de jos și îi evită privirea Ralucăi:

- Am deja un plan.

- Te ascult.

- Nu-ți va plăcea. Dar vom avea grijă să nu pice.

- Spune, odată, Vlad!

Acesta oftează panicat. Raluca îi observă cum brațele îi tremură ingrijorator și cu mici rețineri se apropie de el. Îi prinde mâinile într ale sale și încearcă să schițeze un zâmbet. Însă Vlad își retrage mâinile imediat și se întoarce cu spatele la el, prefăcându-se ocupat de a zgâria varul de pe perete.

- Ale în schimbul copilului.

- Ce?! Nu! Clar, nu!

- Paul a fost de acord. La fel și ea. Ramon ține la ea, nu îi va face rău. Și avem totul bine pus la punct pentru a-l păcăli.

Raluca nu știe la ce să se gândească mai mult: la faptul că Vlad adoptase un comportament rece în jurul ei, sau au pus la cap un plan idiot în care Ale e momeală. De ce nu anunță autoritatile?

- Nu e mai ușor să anunțati autoritățile? se trezește Raluca să vorbească după câteva minute de liniște. Vlad trage aer în piept încă cu spatele la el.

- Ne are la mână.

De fapt, pe mine mă are la mână. Îmi pare rău, Raluca...

- Cu ce?

Însă Vlad nu îi putea răspunde. Se preface că răspunde la telefon, deși Raluca avea o vagă idee că nu-l sunase nimeni, ci pur și simplu a vrut să scape de ea. S-ar fi dus după el, însă Valentina se îndepărtase deja destul de mult, așa că va trebui să gaseasca un alt moment în care îi va vorbi.

Se îndepărta de ea. Dintr-odată, prea busc. Iubirea nu-ți trece peste noapte. Simte că-l pierde, se simte departe de el și îi simte lipsa acelui Vlad.

Durera din piept era enormă.


* * *


- S-a întâmplat ceva, Raluca?

Mama sa observă îngrijorarea de pe chipul ei, cât și fața palidă și ochii roși de la plâns ai Valentinei.

Avea să o țină pe Valentina la ea până totul avea să se aranjeze. Mama sa acceptase imediat, cu tatăl mersese puțin mai greu deoarece voia cam multe detalii, dar a acceptat până la urmă. Sper să nu fie nevoie de mult timo,spera ca Valentina să-și țină copilul în brațe din nou.

Raluca încuviințează din cap, mâncând ultima bucată de șunca din farfurie, însă Valentina tot ce făcuse de 20 de minute era da înfingă furculița în bucata de șuncă.

ResentimenteWhere stories live. Discover now