Capitolul 16

12.2K 805 83
                                    

  Nu puteam să neg. Mă lovise vestea că el are o iubita ca un fulger. Dar de ce-mi mai pasă?

   Îmi petrecusem toată ziua acolo, deja aproape apunea soarele. Mă îndrept din nou spre casă, speram că părinții nu-mi vor simți prezența. Dar de fapt mi-o simțise, dar probabil au vrut să mă lase singură. Eram într-o stare foarte proastă, ochii roșii, cearcăne, părul în toate părțile. De data asta arătam mai rău decât fusesem de obicei.

  Când ajunsesem și am intrat în casã crezând că am scăpat, când am intrat pe vârfuri în cameră și închid ușa în urma mea, o suprind pe mama stând pe patul meu plângând cu un ursuleț de-al meu de pluș în brațe. Aceasta imagine mă terminase cu totul. Mă simțeam ca un monstru. Când eă mã văzu, se ridică fără să-mi zică nimic și mă ia în brațe sărutându-mi creștetul capului de nenumărate ori.

  — Mi-am făcut griji, vorbi mama încet de parcă eram un străin și nu voia să mă deranjeze.

— Iertați-mă, rostesc și eu la fel de încet cu lacrimi în ochi și mă duc spre baie.

— Știu că psihic nu ești bine, dar fizic cum te simți? Ești foarte palidă și...

— Mă simt moartă, mamă.

— E din cauza lui?

Tãcusem.

— Te pot ajuta cu ceva?

— Nimeni nu mă poate ajuta.

  Și cu acestea mă duc în baie, auzind-o pe mama spunând " nu sunt atat de sigură" , probabil avea de gând sã pregătească cea mai bună cină din lume, sau o ieșire la restaurant ca o familie fericită dau alte lucruri simple dar drăguțe cu care mama ne mai surprindea pe mine și pe tata din când în când..dar nu și acum. 

  Fără să mă mai dezbrac dau drumul la apă și închid ochii încercând să mă liniștesc. Stau așa ore bune după care hotãrãsc că am cheltuit prea multă apă pe ziua aceea așa că m-am dus în pat.

   Simt că am dormit o veșnicie, adormisem fără pernă și cu capul aplecat pe marginea patului de mă durea gâtul destul de tare, un picior într-o parte, celălalt în cealaltă parte. Plescăi de două ori involuntar după care mă șterg la gura deoarece simțisem cum îmi curgea saliva. Mă șterg de salivă apoi casc dar de proasta ce sunt mă înec. În acel moment aud un chicotit și deschid ochii ușor. Fix în fața mea dau de acea căldură, de data asta, de care îmi era dor și voiam să-i revăd, dar în același timp îi uram.

   — Ce naiba...?

  Adormită mă ridic în fund strângandu-mi pătura în jurul meu. Era Vlad. Mă ciupisem de fund pe ascuns sub patură ca nu cumva să mă vadă să mă asigur că nu visez. Nu visam.

  — Ce mama naibii cauți aici?

  Îmi trecuse prin minte groaznica idee că mama ar fi capabilã de o așa nebunie, dar după mă gândesc că el niciodată nu ar veni. Nici de l-ar chema Papa Pius.

  — Voiam să te vizitez doar.

    Se așternuse tăcerea. Pe lângă faptul că nu-mi mai păsa că se uita amuzat de apariția mea " senzuală " , nu puteam să nu mă gândesc la imaginea lui și mai senzuală cu ochii roșii și goi.

  — De ce ai vrea sã vizitezi o tipă idioată ca mine? Acum ceva timp eram idioată, ce s-a întâmplat acum?

  Era putin nedumerit, chiar confuz, dar nu aveam de gând să mă las păcălită.

ResentimenteWhere stories live. Discover now