Capitolul 51

10.5K 754 261
                                    





       A patra zi fără Vlad. Totul era un dezastru.

        Raluca sări ca și arsă din pat când primi mesaj de la Paul să le cheme pe Ale și Roxana și să se întâlnească toți la o cafenea. Nu știa cu ce le era de folos Roxana, dar nu-i mai păsa. Deși a rămas vu ideea că-l urăște pe Vlad din toată inima ei, că-l consideră cel mai mare bădăran și nenorocit om de pe pământ.

        Imediat cum Ale și Roxy vin la ea, se îndreaptă către cafeneaua unde Paul îi spuse prin mesaj. Acolo se aflau și Robert cu Sorin. Spera să aibă un plan bun, altfel ar înnebuni știind-o pe Valentina lângă Vlad.

         Ale îi salută pe Robert și Sorin și-l îmbrățișă mai mult prietenește pe Paul. Roxana murmură un ,, bună " șters și așteaptă să se așeze toți. Băieții s-au ridicat la venirea noastră, dar pe Raluca nu o mai interesa actele lor de gentelmani sau altele, voia doar să afle planul. De aceea fără să-i salute se așează înaintea tuturor pe scaun, între Roxy și Ale, și așteaptă să audă planul băieților. 

        Cei trei observa dispoziția Ralucăi așa că nu au mai lungit-o. Paul este primul ce începe să vorbească:

       — Îți zic din prima, Raluca. Planul nosteu nu este de a o înfunda pe Valentina într-o celulă.

        Raluca tace și trage aer în piept. Așteaptă să  continue, înainte să-l strângă de gât:

      — Noi am avut multe probleme de-a lungul anilor din cauza lui Vlad și Ramon. Doar ca tot Vlad ne-a scos din rahaturi, Ramon ne lăsa acolo. Plus că Vlad e ca un frate pentru noi, spuse Robert în timp ce tragea cu ochiul la chelnerița ce se îndreptă spre masa lor cu un carnețel în mână. De aceea vom face orice să-l ajutăm...

    — Perfect! Haideti să-i facem ceva Valentinei! răcnește Raluca nervoasă.

     — ...dar pe o cale dreaptă, termină Robert și comandase de la chelneriță o cafea tare, iar ceilalți îi urmă exemplul.

    Ea nu comandase nimic, tot ce voia era convingerra lor că-l va ajuta pe Vlad.

    — Voi drepți? pufnește ea cu un aer ironic și își dă ochii peste cap. Ați uitat ce erați să-mi faceți acum ceva timp? Serios?

    — Nu ne băga în aceeași oală, Raluca, murmură Sorin dintr-odată. Nu știi despre ce vorbești, nestiință trebuie lăsată înăuntrul nostru. Calmează-te, va fi bine. Îl vom ajuta pe Vlad, bine?

      Raluca tace și își îndreaptă privirea către Paul din nou.

    — De fapt, începu el să vorbească răgușit, ceea ce vrem să facem nu e nimic scos din context, dar măcar nu vom face nicio porcărie. Și nu, nu are nicio legătură cu Valentina, ea nu are nicio vină, Raluca. Valentina e doar o victimă! O victimă a lui! Din cauza lui este astfel, dar văd că nu știi nimic despre asta.

    — Spune odată ce vreți să faceți.

      — Unul dintre noi îl va lua pe Vlad la el, vorbi Sorin în timp ce ia o gură din ceașca cu cafea adusă de chelnerița ce îi făcea ochi dulci lui Robert și invers. Și îl voi lua eu. Părinți mei îl cunosc și oricum au fost multe dăți în care stătea la mine zile consecutive. Oricum, voi vorbi și cu părinții, le voi spune că are o problemă cu părinții și nici la apartament nu mai poate sta. Astfel, va fi 24 din 24 sub ochii mei.

   — Și nu va fi izolat, murmură Paul puțin distras de Ale, ce se plângea de părul ei buclucaș - lui i se părea drăguț, pe Raluca o enerva orice în acel moment. Va ieși cu noi. Noi nu consumăm droguri și de băut bem cu măsură.

ResentimenteWhere stories live. Discover now