Capitolul 22

12.3K 734 22
                                    

      O nouă zi. Afară era la fel de frig, dar Ralucăi nu-i păsa. Ajunse la școală, se grăbi ca nu cumva să se întâlnească cu Vlad. Intrase în clasă cu privirea în jos, pregătită să se pună la locul ei, lângă Miruna, doar că locul ei era ocupat de altcineva. Se oprise la timp.  Nu știam dacă să mă pun cu Alex, fiind singurul loc liber sau cu ea. Alex statea  cu două banci in spatele ei, citind o carte. În locul meu statea un tip, care o supara pe Miruna, aparent. Îi vorbea urat si o strângea de mână, însa ea tăcea și-l asculta. Băiatul acesta era la fel de inalt ca Vlad, era brunet si avea ochii verzi din ce putusem să observ. Preferam să nu mă holbez prra mult, nu voiam probleme cu nimeni.

    Cine era? Nu-l mai vazusem niciodată. Și ce avea cu Miruna, de obicei ea era peste toată lumea cu gura înainte, ce se întâmpla între cei doi? Oare era vreun fost de-al ei? Eu stateam in spatele lor punandu-mă lângă Alex, privindu-i concentrată. Chiar dacă nu era treaba mea, era foarte ciudat. Miruna Mondragon în această situație. Cum se poate acest lucru?

— Hei, Raluca!  zice Alex dar eu încă eram concentrată pe cei doi, încercând să aud măcar puțin din ce vorbeau.

— Bună, Alex, zic  cu ochii ațintiți pe cei doi, iar el observa.

— Ramon! spune dintr-odată Alex iar eu îmi sucesc imediat privirea spre el de data asta.

— Ramon? Cine e Ramon?

— Nu-l știi? În ce lume trăiești?

   A depresivilor? Departe de voi? Acelor paraleli cu lumea"?

— Cine e? întreb, fiind foarte atenta la el de data aceasta. Chiar nu am auzit de niciun Ramon.

— Păi e a 11-a. De fapt, trebuia sa fie a 12-a dar un an a fost suspendat din școală, murmură Alex parca fiindu-i frică să nu-l audă el.

— Suspendat? De ce?

— Deoarece el este exact ca și Vlad, un întepat. S-au bătut cei doi mai demult timp. Dar Vlad a știut cum sa dea vina pe Ramon, e bogat si deștept. Acum a revenit la școală, vom avea cu toții un Iad, mai rău decât l-am avut cu Vlad.

   — De ce? spun, vrând câte mai multe detalii și fiind foarte curioasă.

   — Gașca cu care umblă Vlad era de fapt gașca lui Ramon, doar că după ce ei s-au bătut iar Vlad a câștigat și el a fost sispendat, grupul l-au " venerat",, să zic așa, râse Alex șters și slab, și a rămas gașca lui. Doar că acum, lucrurile cred că se vor schimba puțin. Acum a devenit din nou gașca lui Ramon, nu mai e a lui Vlad.

—  Și...acum că s-a reîntors, l-a înlocuit așa, pur si simplu, pe Vlad?

— Da. Dar eu cred că grupul stă cu Ramon de frică. Ei au fost prieteni, toți,  inclusiv și Vlad. Erau o familie. Erau ca fratii. Vlad e așa din cauza lui.

— Vorbești la trecut. Deci nu mai sunt prieteni, zic eu și mă cufund în gânduri.

— Nu. Și nu e din cauza bătăii dintre ei, ca ei se bateau foarte des. Dar a doua zi îi vedeai mereu împreună și glumind. E totul foarte complicat, mă întreb cum va fi de acum în colo atmosfera între cei doi, probabil super amuzant.

ResentimenteWhere stories live. Discover now