Capitolul 70

9.4K 722 242
                                    

   
      — Spuneți repede, nu stau mai mult de 60 de minute, spune Raluca cu un aer arogant, privindu-i pe rand in ochi. Oh, uite, deja au trecut 5,mai aveti 55 de minute.

   Tensiunea dintre ei era foarte mare. Însă Raluca trebuia sã joace un teatru perfect. Nu trebuia sã le arate că o doare. În niciun caz nu trebuia sa le arate slabiciunea ei fata de Vlad, caci Evelina ar putea lovi acolo.

       — În primul rând, Raluca, sparge gheața Vlad, iar ea își îndreaptă numaidecat privirea către ea, vreau să știi că eu te iubesc. Te iubesc din tot sufletul meu. Și da, după cum ți-am zis și la tine, Evelina este sora mea. Este o soră vitregă.

      — Și de unde până unde, mă rog? spune Raluca iritată, iar Evelina mijee ochii spre ea.

      — Ți-am mai zis de problemele tatălui meu. Ți-am zis că a înșelat-o pe mama și atunci poate nu-mi înțelegeai supărarea, însă toata ura ce am simtit-o față de el a fost de la faptul că a lasat-o pe acea femeie insarcinata. Femeia l-a cautat, dar tata a refuzat-o, a fost un laș și nu și-a asumat. Ei bine, Evelina a crescut, l-a căutat și ea, însă tata nu prea a aceptat-o. În fond, ne vedeam cu ea când tata o mintea pe mama că vrea sa petreaca timpul cu mine și mergeam la cabana de pe plaja, sau la casa de vacanta dintr-un alt oras mai indeparttat. Acolo, eu si Evelina, petrecand foarte mult timp împreună, ne-am cunoscut mai bine.

     — Cati ani aveati? spune Jeff, iar Raluca clatina din cao ca fiind o intrebare bună.

     — Eu aveam 16, iar ea 14. Ei bine, eu deja ma drogasem cu mult timp în urmă, chiar de un an faceam asta, si de asemenea am tras-o si pe Evelina dupa mine. Am influentat-o groaznic de mult, iar cand plecam si ea se ducea la mama ei, la orasul sau natal, cauta sa faca rost. Însă nu prea erau bani, asa ca s-a imprumutat de la niste tipi, tipii aceia luau bani de la camatari și de la acest lucru s-a ajuns la o problema majora cu camatarii. De aceea m-am simtit responsabil, nu numai ca sa ma duc sa o ajut, ci sa o si integrez in familie, caci ma amcina acest lucru de la bun început.

      — De ce m-ai parasit? întreabă din nou Jeff, privind-o bland pe Evelina, nici măcar cu putina rautate.

      — Erai in pericol daca stateai cu mine, iubitule. Și-mi pare rau, imi pare extrem de rau ca am făcut asta, însă erai in pericol si nu mi-as fi iertat niciodată daca ai fi patit ceva din cauza mea. Îmi cer scuze cata de tine insa nu cred ca mai conteaxa, dar nu voiam sa afli ca iubita ta e o drogata si ca pe urma ei sunt camatari si alti nebuni. De aceea am plecat.

     — De ce i-ai zis să stea departe de mine cand i-ai spus sa te ajute? întreabă Raluca imediat cum ea termina de vorbit cu Jeff, si blondina isi muta imediat privirea catre Raluca.

      — Eram sigura ca Vlad tine la tine. Il aveam pe Ramon care m-a asigurat. De aceea a trebuit sa te indeparteze,caci daca il bagam si pe el in asta, puteai fi si tu in pericol, însă mai mult era si el. Iar daca patea ceva...

       Se oprește din vorbit cand Raluca închide ochii vizibil obosita si usor socata din cauza acestora. Își preseaza degetele pe tâmple și își îndreaptă privirea spre Vlad cand acesta îi vorbește din nou:

      — Iubito, măcar spune-mi dacă mă crezi.

      — Nu-mi mai spune " iubito". Nu sunt iubita ta.

       Evelina pufnește, lăsându-se pe spatele scaunului, iar Jeff tace mâlc, privind-o pe blondă continuu.

           — Ai ceva de zis, Evelino? se revoltă Raluca, iar ea face ochii mari de uimire.

   Bineinteles ca nu se astepta ca sa fie atacata. Tocmai de Raluca.

          — Da, am. Dacă nu ținea la tine, nu se îndeparta de tine, puștoaico.

         — Dacă ținea la mine, îmi spunea adevarul. Mă făcea să înțeleg. Nu mă mintea și nu-mi frângea inima in sute de bucatele, ai înțeles? Așa că nu te baga între noi pentru ca nu știi absolut nimic.

     — Eu i-am cerut să nu-ți zică. De fapt, i-am cerut să nu zică nimic nimanui. Pentru că era ceva personal și era și-n avantajul familiei Mondragon. Deci nu face  pe desteapta cu mine, eu doar am vrut să te ajut.

      — Nu am nevoie de ajutorul tău. Altcineva are, spune Raluca și face semn spre Jeff, ce are mâinile în cap.

      Acesta ridică privirea spre Raluca, apoi si-o îndreaptă spre Evelina. Ochio îi erau vizibil triști.

       — Jeff nu mai are nevoie de mine. Deja te are pe tine.

      Raluca mijește ochii spre blondina și încearcă sa înțeleaga ce tocmai vorbește Evelina. Poate ca ea și Jeff au făcut un timp un cuplu, însă niciunul dintre ei nu aveau sentimente profunde unul față de celalalt. Iar amândoi, s-au folosit reciproc. Raluca pentru a-l uita pe Vlad, iar Jeff pe Evelina.

       — Poftim? Jeff ține la tine, Evelina. E culmea sa apari aici după ce te-a așteptat atât de mult timp și să spui mizeriile astea. Ești penibilă.

     — Formați un cuplu, mârâie Evelina.

     — Am format, răspunde prompt Jeff.

      — V-ati sarutat, spune și Vlad și i se putea vedea clar vena umflata de pe gat, din cauza nervilor.

      — O foloseam să o uit pe Eve, spune Jeff, privind-o pe Raluca.

     — Iar eu să te uit pe tine, Vlad. Deci...totul a fost o prostie.

      — Putem vorbi între patru ochi? întreabă Evelina, privindu-l pe Jeff, iar el încuviințează fără să mai ezite.

     Se ridică de la masă și ies afară din local. Se opresc în fața localului și încep o conversație aprinsa...probabil cu multe reprosuri.

     În schimb între Raluca și Vlad, s-a lasat tacerea. Nimeni nu mai sufla o vorba, fiecare se uita oriunde numai la celalalt nu.

        — Îmi pare rău pentru tot, iubito.

       — Nu sunt iubita ta.

       — Ba da. Pentru mine mereu vei fi. Chiar daca  nu ma vei ierta si ne vom casatori, ii voi explica sotiei mele ca tu esti iubita mea. Daca vrea sa ma asccepte astfel, bine. Dacă nu, sa se duca naibi. Oricum nu voi mai iubi vreodată pe cineva cum te iubesc pe tine.

       — Cât ți-a luat să faci un discurs? întreabă Raluca, privind spre cei doi de afara ce par a se certa grav.

       — Nu l-am făcut dinainte, iubito. Am spus acum. Ce am simțit.

      — Pe cine alegi, Vlad?

      — Poftim?

     — Eu sau Evelina? Pentru că dacă vom mai fi vreodată împreună, eu nu accept vipera asta sa fie mereu lângă fundul tau, clar? Nici nu vreau sa o mai vad vreodată după ziua de azi.

    — Nu pot să aleg între soră și iubita, Raluca. Nu fi ridicolă.

     — Atunci, spune Raluca și se ridică, nu mai avem ce discuta. O seară frumoasă în continuare.

    — Raluca! Nu pleci nicăieri, spune Vlad și se ridică de asemenea, punandu-se în fața sa. Ceea ce faci e o prostie.

    — Am zis să alegi, Vlad. Eu sau Evelina. E simplu. Spui un nume și gata, am terminat tot bâlciul.

    

  

ResentimenteWhere stories live. Discover now