Schrijfwedstrijd, door Grijze...

By GrijzeWolf

4.7K 323 642

Hallo! - Sorry, we zitten vol! - Dit is een schrijfwedstrijd, zoals er vele zijn. M... More

Uitleg
Inschrijven
Deelnemers
Warming up
Opdracht 1
Opdracht 1: highxtea - wolf
Opdracht 1: CuriousGirl2509 - konijn
Opdracht 1: I_Am_Riley - bosduif
Opdracht 1: _JustAUnicorn_ - kat
Opdracht 1: juliadorgelo - Hippogrief
Opdracht 1: writing_stories_now - weerwolf
Opdracht 1: stippenmeisje - kameleon
Opdracht 1: NikitaRent - hond
Opdracht 1: femkeleestboeken - kat
Opdracht 1: Beccie321 - ...
Opdracht 1: Mimim1000k - Afrikaanse olifant
Opdracht 1: AnneH_02 - dolfijn
Opdracht 1: thisking12 - witte tijger
Opdracht 1 ~ Uitslag ~
Opdracht 2
Opdracht 2: Beccie321 - Helhond
Opdracht 2: NikitaRent - Feniks
Opdracht 2: CuriousGirl2509 - Ki-Lin
Mededeling
Opdracht 2: highxtea - Centaur
Mededeling
Reminder
Mededeling
Opdracht 2: Mimim1000k - Nimf
Opdracht 2: juliadorgelo - eenhoorn
Opdracht 2: AnneH_02 - Pegasus
Opdracht 2: thisking12 - Elf
Opdracht 2 ~Uitslag~
Opdracht 3
Opdracht 3: highxtea - Weerwolf
Herinnering
Opdracht 3: CuriousGirl2509 - Avontuur
Opdracht 3: AnneH_02 - Romantiek
Opdracht 3: Mimim1000k - Fantasy
Opdracht 3: BooksxbyNikita - Fantasy
Mededeling
Sorry!
Opdracht 3: thisking12 - Romantiek
Opdracht 3 ~Uitslag~
Opdracht 4
Opdracht 4: CuriousGirl2509
Opdracht 4: Beccie321
Herinnering
Opdracht 4: AnneH_02
Opdracht 4: BooksxbyNikita
Belangrijke vraag!
Opdracht 4 ~Uitslag~
Opdracht 5
Mededelingen
Prijzen
Opdracht 5: CuriousGirl2509 - Idee 5
Herinnering en mededeling
Opdracht 5: Beccie321 - Idee 6
Opdracht 5: BooksxbyNikita - Idee 1
Opdracht 5: AnneH_02 - Idee 4
Opdracht 6
Opdracht 6: BooksxbyNikita - Elle
Opdracht 6: CuriousGirl2509 - Lisa
Herinnering
Opdracht 6: Beccie321 - Lisa
Opdracht 6: AnneH_02 - Elle
Finaleopdracht 7
Finaleopdracht: Horror - BooksxbyNikita
Finaleopdracht: CuriousGirl2509 - Historische fictie
Finaleopdracht: AnneH_02 - Paranormaal
Finaleopdracht: Beccie321 - ChickLit
Uitslag
Dankwoord
Nog een wedstrijd?

Opdracht 3: Beccie321 - Weerwolf

34 4 4
By GrijzeWolf

Dit is het tweede Weerwolf-verhaal, door Beccie321 :

-------------------------------------------------------------------------------------------------

"HOE KON JE DIT DOEN BITCH?! Ik dacht dat we vrienden waren! Ik wil je

NOOIT meer zien!"

De woorden van Kyra dwalen door mijn hoofd. "Ik dacht dat we vrienden waren!" herhaal ik. Ze moest eens weten. Waarom beschuldigt ze mij ervan dat ik de pups van de Luna heb vermoord? Dat zou ik nooit doen... Ik verteldehaar mijn verhaal, maar ze geloofde me niet. Ze dacht dat ik loog. Ze dacht dat ik haar, en de hele pack, verraadden had. Ik zie nog goed voor me wat er écht gebeurd was...

Ik aai over het kleine hoofdje van één van de pups. Het zal nog wel even duren tot ze in hun menselijke vorm kunnen veranderen, maar ik vind ze juistschattig zo. De pup knaagt een beetje aan mijn hand. Ik glimlach. Hij is zo speels. Ik pak de bal en gooi hem een eindje verderop. De pup rent erachter aan. Ik verwachtte dat hij terug zou komen, maar dat deed hij niet. "Pup. Pup,kom hier." zeg ik paniekerig. Ik loop de kamer uit en zoek naar de plek waar ik de bal had gegooid. Daar ligt de pup aan de bal te knagen. Ik glimlach, en veeg het zweet van mijn voorhoofd. Ik moet er niet aan denken dat deze pupsiets zou overkomen. 

Ik aai de pup over zijn bol. Hij draait zijn hoofd naar me toe, maar hij kijkt nietzoals ik dacht dat hij zou kijken. Zijn gezicht staat verschrikt, alsof hij bang voor iets is. "Je hoeft niet bang te zijn, kleintje." stel ik hem gerust. Hij kalmeert niet, maar kijkt naar de puppykamer, waar ik net nog zat met hem. Volgens mij probeert hij mij ergens heen te brengen. Ik volg hem, en kom weer uit in de puppykamer. Op het eerste moment zie ik niet dat er iets aan de hand is, maar daarna merk ik dat de pups niet meer rondrennen en spelenzoals ze hiervoor hadden gedaan. Ze liggen uitgeput, nog amper ademend. Zweet begint van mijn voorhoofd naar beneden te druppelen. Wat is hier gebeurd? "KYRA! KYRA, KOM SNEL!" roep ik. Ze komt direct naar me toe en vraagt aan mij wat er aan de hand is. "Ik liep dus weg om die ene pup met debal te halen, en toen ik terug kwam was dit gebeurd." zeg ik nerveus. "Ik zal de brokken laten onderzoeken." zegt ze in paniek

Een uurtje later komt ze terug. Haar uitdrukking staat niet zoals ik had verwacht. Ze kijkt me vol woede en haat aan. "HOE KON JE DIT DOEN BITCH?!Ik dacht dat we vrienden waren! Ik wil je NOOIT meer zien!"


En zo begon mijn leven als Roque. In mijn eentje dwalend door dichtbegroeide bossen, bloedhete woestijnen, enorme besneeuwde bergen. Ik weet niet waar ik heen wil gaan, maar ik wil nooit op dezelfde plek blijven. Ik wil me NOOIT meer hechten aan een bepaalde plek, of aan bepaalde mensen. Ik kan ze toch niet vertrouwen. Ironisch, hè? Ze dachten dat ze mij niet konden vertrouwen, maar eigenlijk is het andersom. Ik kan hen niet vertrouwen. Ze geloofden mij niet, en hebben mij uit de pack gestoten. Nog nooit is me zoiets ergs overkomen, ze lieten mij gewoon aan mijn lot over.


"Ik dacht dat we vrienden waren! Ik wil je NOOIT meer zien!" Het schiet weer door mijn hoofd. Snel schud ik het weg. Ik moet hier niet meer aan denken, ik moet positief blijven. In een snel tempo verplaats ik me door een groot weiland heen. 's Nachts had ik in de verte lichten gezien, misschien kan ik daar ergens eten krijgen. Ik heb al een aantal dagen rauwe muizen moetenvangen, en geloof me, die zijn niet lekker.


Ik heb al dagen niet meer geslapen, maar ik negeer mijn vermoeidheid. Ik moet nu niet gaan rusten, ik moet zo snel mogelijk een verblijfsplaats vinden.


Na een klein kwartiertje kom ik eindelijk aan bij de plek waar ik lichten had gezien. Er hangen herkenbare vlaggen van een clan, maar ik kan de naam niet meer herinneren. Ik kijk rond en zie veel kleine gebouwen, en één grote.Dat is waarschijnlijk het clangebouw. Opeens voel ik een hand op mijn schouder. Ik schrik me kapot. "Wie..." probeer ik te zeggen, maar ik wordt onderbroken. "Geen zorgen, ik kom in vrede." Zegt de persoon, die aan zijn stem te horen een jongen is. "Ik ben Sky, zoon van de clanleider. Ik herken je niet, wie ben jij?" vraagt hij. Hij klinkt vriendelijk, dus ik besluit te beantwoorden. "I-ik ben Lyna." Hij knikt. "En tot welke clan behoor jij?" Ik slik, en kijk verschrikt om me heen. Wat nou als ze me gevangennemen? Ik had hier nooit moeten komen. Ik wil weg rennen, maar Sky pakt mijn arm vast."Ben je een roque?" vraagt hij. Ik weet niet waarom, maar ik besluit antwoord te geven. "Mijn clan heeft me uitgestoten. Ik werd vals beschuldigd." mompel ik terwijl ik naar de grond kijk. Hij knikt begrijpelijk. "Dat moet vast moeilijk geweest zijn. Kom maar mee, ik heb een verblijfplaats voor je. Je mag hier de komende dagen wel blijven, als je niets ergs uitvoert natuurlijk." hij knipoogt.Ik rol met mijn ogen, maar volg hem wel. Hij leidt me naar het clangebouw en wijst een kleine kamer aan. "Daar is een kledingkast, en daar schoenen, en de badkamer is tegenover jouw kamer. De kantine is links, de tweede deur, daar mag je altijd eten halen. Mijn kamer is de vierde kamer rechts, je mag altijd naar me toe komen voor vragen, als je wel aanklopt." legt hij uit. "Rust maar uit. Morgen, na het ontbijt, moet ik je wat vragen stellen. We kunnen hier namelijk niet zomaar mensen binnenlaten en laten verblijven." vertelt hij. Ik knik begrijpelijk.


Nadat hij de kamer uit is gelopen, laat ik me op het bed vallen. Ik besluit me even op te frissen in de badkamer, en schone kleren aan te doen. Daarna ga ik in het bed liggen en val ik in slaap.

"Ik dacht dat we vrienden waren! Ik wil je NOOIT meer zien!" herhaalt zich weer in mijn droom.

Ik wordt wakker, en besluit meteen te gaan ontbijten, ik heb veel trek namelijk. Bij de kantine pak ik een bord met 2 boterhammen met kaas. Ik loop daarmee terug naar mijn kamer.

Terwijl ik bezig ben aan mijn tweede boterham, klopt er iemand op de deur. "Binnen." zeg ik met volle mond. Sky loopt naar binnen, en gaat naast me zitten. "Goedemorgen, lekker geslapen?" Ik knik, terwijl ik eigenlijk vreselijk heb geslapen. Sinds ik uit mijn clan werd gezet, blijven die zinnen door mijn hoofd dwalen. "Ik dacht dat we vrienden waren! Ik wil je NOOIT meer zien!"


"Laten we beginnen met de vragen. Uit welke clan kom je?" vraagt Sky. "Fuzion. Welke clan is dit?" Sky kijkt bedenkelijk. "Stealth." Ik snap nu waarom hij zo bedenkelijk keek. Stealth is de vijandige clan van Fuzion. Ze zijn aartsvijanden, om het maar zo te zeggen. Blijkbaar merkt Sky dat ik bang ben. "Je mag hier wel blijven hoor, je hoort immers niet meer bij die clan." zegt hij. Aan de ene kant maakt mij dat opgelucht, maar aan de andere kant nog banger. Het gesprek gaat nog een halfuur door, over dingen die gebeurd zijn en algemene regels van de clan. Aan het einde zegt hij nog één ding. "Als nieuwe mensen in de clan willen komen, hebben ze een proeftijd van één week. Daarna mogen ze kiezen of ze willen blijven of niet, en daarna kiezen wij of we het aanbod accepteren of niet. Je zou het kunnen proberen, als je wilt natuurlijk. Je zou bij ons kunnen horen." Daarna gaat hij weg en laat hij me alleen achter met een moeilijk aanbod, zal ik het doen of niet? Ik ben uit Fuzion gezet, maar mijn hele familie en al mijn 'vrienden' zitten in die clan. Ik wil ze niet verraden...


Na een aantal uur te hebben nagedacht over de vraag, besluit ik in ieder geval de proeftijd te blijven. Daarna kan ik wel beslissen of ik in de clan wil gaan of niet.


Één week later. Ik heb een goede band opgebouwd met de clanleden, en ook met Sky. Sterker nog, ik ben verliefd op hem. Ik durf het niet aan hem te vertellen, ik ben bang dat hij me ook zal afwijzen, en me uit de clan zal gooien. Ik was immers al vrienden met Kyra vanaf mijn geboorte, maar ze vertrouwde mij nog steeds niet.Ik sta tegenover alle leden van de clan. Sky stelt de vraag waar ik afgelopen week elke minuut over na heb gedacht. "Wil jij, Lyna, voormalig lid van Fuzion, behoren tot de clan Stealth?" Ik heb hier goed en lang over na gedacht, en heb eindelijk de keuze gemaakt. "Ja." zeg ik vol trots. Iedereen begint te juichen en Sky omhelst me. Na de knu>el vraag ik aan hem of hij even mee wil komen. "Ja, natuurlijk." Hij volgt me naar mijn kamer. "Ik ehm... Moet je iets vertellen." Sky luistert aandachtig. "Ik ben verliefd op je." zeg ik.Er komt een grote lach op zijn gezicht. "Ik ook op jou!" Hij slaat zijn armen om me heen en geeft me een kus. Mijn wangen worden rood. Ik ben nog nooit zo blij geweest.


De volgende ochtend sta ik op van mijn bed en loop ik richting de uitgang van het clangebouw, ik kan wel wat frisse lucht gebruiken. Eenmaal buiten hoor ik geschreeuw. "WAAR IS ZE??!!" Over wie zouden ze het hebben? Toch niet over mij? Ik begin angstig te worden en transformeer in mijn wolvenvorm. Ik ren zo snel als ik kan over een marktplein. Een geluid achter me stelt vast dat er iemand achter me aan zit. Ik blijf zo hard rennen als ik kan, maar ben niet snel genoeg. Ik wordt in een steegje gedreven. Daar verander ik weer in mijn menselijke vorm. De wolf tegenover me ook. "Lyna, ik ben zo blij om je te zien! Het spijt me, we hadden je moeten vertrouwen! Jack was de moordenaar, hij had gif in de brokken gestopt. Kom alsjeblieft weer terug naar huis?" zegt de persoon voor me. Kyra... Ik ren naar haar toe en omhels haar."Ik heb je gemist." zeg ik. "We hadden je nooit uit de clan moeten zetten." zegt ze terug. "Kom, we gaan naar huis." zegt ze blij. Ze wil al weglopen, maar ik blijf staan.

"Ik blijf hier."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Commentaar:

Al vanaf de eerste alinea had ik heel veel zin om het hele stuk te lezen, omdat ik echt wou weten hoe het écht gelopen was, wie de pups wel had voormoord. Ik vond het alleen wel erg, omdat je het stukje met die ene pup zo schattig en lief beschreven hebt. Duss en vraagje, is die ene pup ook dood, die pup die achter de bal aanging?

Alles wat er opgegeven was komt er goed in voor, het is er heel leuk in verwerkt. 

De spelling is goed, alleen hier en daar een paar kleine typfouten.

O ja, ik hoop dat de alinea's goed zijn, toen ik het op Wattpad zette, waren alle alinea's weg, dus ik heb zelf wat moeten puzzelen, laat maar weten!

x GrijzeWolf




Continue Reading

You'll Also Like

111K 6.3K 52
(Dit verhaal gaat ooit herschreven worden) Overal over de hele wereld krijgen tieners die zestien zijn geworden een brief waarin staat of ze meedoen...
80.6K 1.1K 28
Laura doet een opleiding met haar beste vriendin Lieke. Doordat Laura ook één van de beste vrienden van Koen is, is ze vaak bij de bankzitters thuis...
Day By Day By Maritsx_

Mystery / Thriller

132K 2.3K 25
Vol angst kijk ik hem aan. Elke stap die hij naar voren neemt, zet ik weer naar achteren. De duivel zichzelf zie je gewoon in zijn ogen. Vol met haat...
25K 23 5
Een verhaal om lekker van te genieten