Opdracht 4: Beccie321

32 4 5
                                    

Hier is de inzending van Beccie321 :

---------------------------------------------------------------------------------------

Pov. +^€$£(÷;

Met mijn hart in mijn keel druk ik op enter. *Sollicitatie voltooid* staat er op mijn scherm.

Ik moet terug naar die locatie, die 'Sister Location'. Ik moet mijn dochter vinden.

Ik verberg mijn gezicht in mijn handen. Ik heb mijn dochter al jaren niet gezien... Ze verdween die ene dag. Bij Sister Location...

Ik stap in mijn auto en rijd naar de locatie van mijn nieuwe baan toe. Nadat ik de sollicitatie had ingevuld werd ik meteen gebeld. De persoon achter de telefoon zei dat ik vanavond kon beginnen, geen specifieke tijden: Ik ben vrij wanneer ik klaar ben met alle taken.

Ik loop naar binnen via de personeelsingang en kom meteen terecht in een lift, die al jaren verlaten lijkt. Er is een luchtschacht recht voor me, en een grote rode knop er naast. Alles is vies, en overal zijn spinnenwebben, maar het kan me vrij weinig schelen. Ik ben hier met maar twee doelen: Mijn dochter vinden, en die robots een lesje leren. 

Ik hoor een stem vanuit de speakers boven mij komen. Hij zegt iets over de regels enzo, niet veel bijzonders, ik weet hoe dit werkt. Ik ben hier eerder geweest...

De stem verteld dat hij een robot is, en dat hij is geprogrammeerd is om dit te vertellen. Hij vraagt naar mijn naam, en een digitaal toetsenbord verschijnt voor mij. Het is niet meer in de beste staat, denk ik, want het scherm schudt en ik kan nauwelijks de letters lezen. Ik probeer te typen. "P, U, R, P." Terwijl ik nog aan het typen ben verdwijnen de toetsen.

"Ik zie dat je wat problemen hebt met het toetsenbord. Ik snap wat je wilde typen, en zal het voor je verbeteren. Bedankt voor het vertellen van je naam, Eggs Benedict."

Ik zucht, dat was niet wat ik wilde typen... Terwijl ik nog over het rare computersysteem nadenk vertelt de computer dat ik op de rode knop moet drukken, om de lift te laten stoppen. Ik doe wat hij zegt, en, verrassing: de lift stopt! Verder zegt de computer dat ik door de luchtschacht voor me moet kruipen, om zo in het gebouw te komen. 

De schacht is pikkiedonker, en overal om me heen hoor ik geluiden.

"Beweging gedetecteerd, luchtschacht 1."

Ik schrik me dood, maar later besef ik dat het systeem MIJN bewegingen heeft gedetecteerd. Ik kruip verder en probeer, tevergeefs, de geluiden te negeren.

Na een tijdje kruipen kom ik eindelijk aan in het gebouw. Dit ziet er nog enger uit dan de lift, en de luchtschacht. Het is heel donker, maar ik kan zien dat er 2 grote ramen zijn, links en rechts. Onder elk raam is er een luchtschacht, en ook in het midden van de muur voor mij. Voor de ramen staan panelen met 2 knoppen erop: Een blauwe knop met een lampje erop, en een rode knop met een bliksemschicht erop.

"Laten we even door jouw taken lopen. Achter het linkerraam is de ruimte van Bolora, de danseres. Laten we kijken of ze op haar podium staat! Druk de lichtknop die voor het linkerraam staat in."

Ik druk op de knop. Licht wordt door de ruimte van 'Bolora' geschenen, maar op een leeg podium na zie ik geen rare robotdanseres.

"Zo te zien heeft Bolora er geen zin in vandaag, laten we haar motiveren met een gecontroleerde schok. Druk op de knop met de bliksemschicht erop."

Moet ik dit echt doen? Straks maak ik die robot boos... Ze hebben mijn dochter zonder reden meegenomen, ik kan me niet voorstellen wat ze dan zouden doen als ze boos zijn...

"Druk op de knop met de bliksemschicht erop." zegt de stem nogmaals.

Dit keer luister ik naar wat hij zegt. Ik druk op de knop en zie een soort bliksemschichten in mijn ooghoek.

"Controleer nu opnieuw of Bolora op haar podium staat."

Ik druk op de lichtknop. Dit keer staat de danseres op haar podium, met een paar poppen erbij die meedoen. De poppen hebben geen gezichten en doen precies na wat Bolora doet, ik krijg er de kriebels van!

De stem legt uit dat ik nu precies hetzelfde moet doen bij de rechterkamer, de ruimte van Funtime Foxy. Ik doe wat hij zegt, en na een 'gecontroleerde schok' staat ook Funtime Foxy op zijn podium.

"Ga nu door de middelste schacht. Dit zal je naar de ruimte van Baby brengen. Je moet hier wederom kijken of Baby er is, en haar mogelijk een gecontroleerde schok geven om haar te motiveren."

Ik kruip door de donkere, enge schacht naar 'Baby's ruimte'. De schacht is luid en zorgt voor veel echo. Ik vraag me af of de geluiden die ik hoor van mij komen, of van iemand, of iets, anders.

Na een tijdje kruipen kom ik aan in het territorium van Baby en check ik, zoals het systeem mij vertelde te doen, de lichten. Baby is er niet, en zoals bij Bolora en Funtime Foxy moet ik volgens de stem een gecontroleerde schok geven om haar te 'motiveren'. Ik druk op de knop, en check daarna de lichten. Ze is er nog steeds niet? De rillingen lopen over mijn rug.

"Laten we nog een gecontroleerde schok proberen."

Ik druk, vol met twijfels, de knop nogmaals in. Daarna controleer ik de lichten, ze is er nog steeds niet...

"Laten we nog een gecontroleerde schok proberen."

Hoe lang moet ik dit nog doen? Hoe lang moet ik die robots nog boos maken?

Ik druk, voor de derde keer, op de knop. Daarna check ik, wederom, de lichten. Ze is er nog steeds niet!

"Goed werk Baby, we wisten dat we op je konden rekenen!" zegt de stem.

Wat?!! Baby was er helemaal niet!

"Dit waren al je taken voor vandaag. Wij willen onze werknemers niet te.... overwelmende taken geven voor hun eerste nacht, anders zouden ze misschien niet terug komen. Ga terug door de schachten en ga daarna met de lift weer naarboven. Geniet van een beetje vrije tijd!"

Ik doe wat hij zegt en sta na een paar minuten verbaasd buiten het gebouw. Baby was er helemaal niet... En de taken waren zo simpel en kort... Ik snap er niks van. Ik besluit maar te doen wat het systeem zei: Genieten van een beetje vrije tijd!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Commentaar:

Allereerst wil ik even zeggen dat ik niet echt alles snap in het verhaal, zoals de "Sister Location"  enz., maar misschien komt dat omdat ik niets ken van Five Nights at Freddy's. En ik snap ook niet echt waarom er bij de POV vanboven dan die tekentjes staan.

Ook vind ik dat het niet echt bij een van de opgegeven genres hoort, maar misschien heeft het wel wat van Mysterie, of had je zelf een ander genre in gedachte?

Wel is het mooi, vlot geschreven. Je kunt heel goed je woorden kiezen zodat de zinnen mooi worden, dat is echt een talent!

Spelling is zoals altijd oké!

x GrijzeWolf


Schrijfwedstrijd, door GrijzeWolfKde žijí příběhy. Začni objevovat