Opdracht 1: stippenmeisje - kameleon

56 5 9
                                    

Hier is de inzending van stippenmeisje :

-------------------------------------------------------------------------------------------

Vroeg in de ochtend werd ik wakker. Het was nog donker. Na een tijdje te hebben rondgekeken zag ik wat insecten. Ik besloot dat zij mijn ontbijt werden. Ik pakte de insecten behendig met mijn tong. Wat smaakten ze toch verrukkelijk! Rustig liep ik door het regenwoud. Ik wandelde door kleine plassen (en dronk ervan) en ving nog een paar vliegjes.

Ergens in de middag werd mijn wandelingetje bruut verstoord door luid gekraak ongeveer een vijftal kilometer achter me. Het bleken mensen te zijn. Ze hakten bomen om. Zo vlug als ik kon was ik er weg. Waarom moesten die stomme rotmensen ook alles vernielen?! Ik liep snel door naar een ondiepe afgrond. Daar stonden zo goed als geen bomen. Daar zouden die mensen nooit naartoe gaan.

In de late namiddag was ik al kilometers verwijderd van mijn slaapplaats van de dag daarvoor. Ik zag een paar soortgenoten van me. Één van hen leek wat op één van mijn zoontjes. Ik wist het niet zeker. Het was niet zo dat de andere kameleons in groepjes stonden. Wij zijn meer van die dieren die appart leven. Wat niet wilde zeggen dat we soms niet samen waren. Ik keek wat rond en communiceerde met de anderen op onze kameleon - manier. Het leek gezellig te worden. Tot de arend kwam, onze vijand. Ik bibberde erop los en vermomde me snel. Ik nam de kleur aan van de boomstam achter me. Hopeloos keek ik toe hoe een paar van mijn soortgenoten werden meegesleurd, waaronder mijn misschien - zoon. Na een paar minuten was de arend weg. We besloten om allemaal een andere weg op te gaan.

Het was avond, hoewel het nog licht was. Ik besloot alvast een slaapplek te zoeken. Tot ik iets hoorde... Het was geritsel. Ik verstijfde van angst. Ik kon niks doen. Mensenhanden pakten me vast.

En zo leef ik nu. Als een huisdier voor die rotmensen. In een kleine - veel te kleine - kooi.

--------------------------------------------------------------------------------------

Commentaar:

Ik vind dit een leuk verhaal, dat ook nog eens aan de eisen voldoet!

Het lijkt wel alsof je zelf een kameleon bent - nee, grapje - , zo goed heb je dit verhaal geschreven met leuke details en je hebt ook gedacht aan de problemen die kameleons in het wild echt hebben.

Verder zie ik niet meteen spellingsfouten, al is de zinsbouw bij twee zinnen soms een beetje raar. Ik ben ook fan van de laatste zin, die in t.t. geschreven is! Dat is gewoon zo... (ik wou zeggen "kameleon-achtig", maar dat is het niet XD) dat is echt leuk, ik wete niet goed hoe ik het moet uitleggen!

Nog een paar dagen wachten op de uitslag, 24 augustus komt eraan!

x GrijzeWolf

Schrijfwedstrijd, door GrijzeWolfWhere stories live. Discover now