Finaleopdracht: Horror - BooksxbyNikita

20 3 3
                                    

Geniet voor de laatste keer deze wedstrijd van de schrijfkunsten van BooksxbyNikita!
--------------------------------
Ik zat op mijn iPad het laatste nieuws te checken. Het was echt mega saai. Waarom gebeurde er nou niks spannend in Amerika.
Ik zette de televisie aan en pakte een doos Pringles. Yes, Pretty Little Liars. Ik zette de televisie nog wat harder en mijn vader gilde vanuit de keuken: 'Zet de televisie eens wat zachter!'
'Ja pap,' schreeuwde ik terug.
Plotseling voelde ik de iPad onder mij trillen. Vanuit mijn ooghoek keek ik naar de plek waar die lag en ik kon mijn ogen echt niet geloven.
Donald Trump krijgt macht in handen in Amerika.
Mijn mond zakte open van verbazing.
'Pap, die zak aardappelen van een Trump heeft de macht in handen,' gilde ik.
Mijn vader kwam vanuit de keuken en pakte de iPad op. Hij las het hele bericht en ik zag hoe de kleur uit zijn gezicht trok.
Rokend van woede schreeuwde hij: 'Die schoft wil gaan bouwen op het gebied waar mijn betovergrootvader een huis wilde kopen, je kent het verhaal wel Livia. Hij heeft al onderhandelingen gesloten met Nederland en die gaat er akkoord mee.'
Ik kende het verhaal inderdaad maar al te goed. Mijn betovergrootvader wou het landgoed "de Griffioen" kopen maar diezelfde nacht was er een orkaan gekomen die het huis had verwoest. De doden vonden rust, maar het spookte daar nog steeds.
'Jij moet gaan Livia, ik kan het niet aan,' zegt mijn vader kalm.
'Maar pap, je kunt niet van mij dwingen dat ik naar Nederland terugga. Ik hoor hier thuis, niet in Nederland.'
'Toch zal je moeten gaan Livia, het spijt me. Ik heb al twee vliegtickets geboekt. Je mag iemand meenemen, maar pas op voor de doden. Ik was graag zelf op onderzoek gegaan, maar je weet hoe ik ben.'
Voor ik ook nog maar iets kon zeggen had mijn vader mij al mijn kamer ingeduwd om mijn koffers te pakken. Grr soms haatte ik hem echt.
De enige die mee zou willen gaan was Eleonore Griep. Zij was mijn bff en ook nog eens de enige die ook was betrokken met het spookhuis. Ik besloot haar op te bellen.
"Hey Eleonore, ik moet je even spreken," galmde ik door de telefoon.
"Je belt precies op tijd Livia, ik begrijp namelijk helemaal niks van Wiskunde. Jij wel? Zou je me kunnen helpen?
"Nee, Eleonore, daar bel ik niet voor je. Donald Trump wil gaan bouwen op landgoed "de Griffioen" en jij en ik moeten daarom terug naar Nederland. Ik zie je over een half uur op het vliegveld. Doei!"
"Oke, ik pak zo snel mogelijk mijn spullen in. Tot straks!"

'Hehe, daar ben je eindelijk slome. We moeten vertrekken!' Schreeuw ik.
Snel hobbelt ook Eleonore achter mij aan en we zijn nog net op tijd in het vliegtuig.
De hele reis vraag ik me af wat ik er aan kan treffen. Ik geloof niet in spoken en geesten en dat soort flauwekul, maar toch was het een beetje eng om straks daar te zijn.

In het hotel aangekomen in Nederland klapte ik mijn laptop open en opende Wattpad. Ik schreef verder aan mijn verhaal over spoken en vampiers, iets wat ik gruwelijk vond om over te schrijven.
Eleonore lag al te slapen, ze had een Jetlag en dacht dus dat het al nacht was.
Ik besloot ook maar te gaan slapen. Morgen was het namelijk zo ver, we zouden naar het landgoed "De Griffioen" gaan.

'Wow,' stamelde Eleonore.
'Ik had toch wel iets meer verwacht dan een stapel planken,' bromde ik.
Eleonore lette niet op mij en ging vrolijk door met het spelen van archeoloogje.
'Dit is echt fascinerend om te zien, er ligt hier gewoon een heel huis onder de grond,' ging Eleonore verder.
'Eleonore, kap. Er ligt onder de grond alleen wat planken, meer niet. Wedden? Het is hier echt niet zo bijzonder hoor,' zei ik pissig.
Ik pakte mijn koffer en daar in zaten alle benodigheden om dingen op te graven. Ik gaf een schep aan Eleonore en die begon gelijk als een ongelijk projectiel te graven. Ik schudde mijn hoofd en ook ik ging graven.

Er viel toch meer te vinden dan ik dacht. Eleonore ad al een juwelenkistje gevonden en ik had al een deel van de trap opgegraven.
Toen ik stuitte op een deur en die eruit haalde schrok ik mij een hoedje.
Ik trok wit weg.
Je zou denken dat lijken alleen uit botten bestaan, maar dit was een compleet intact lichaam. Er zat nog vel omheen en alleen de kleur was onnatuurlijk.
Eleonore was gaan eten en die was er dus niet, dus ik moest het zelf maar gaan uitvissen.
Voorzichtig pakte ik de hand op van de man en voelde aan zijn pols. Tot mijn grootste verbazing klopte die nog. Mijn ogen werden groot van verbazing en ik werd steenkoud. Ik werd vast zometeen wakker.
Plotseling sperde de man zijn ogen open en bloedrode ogen kwamen tevoorschijn. Ik gilde keihard en liet de man zijn pols los.
Ik wilde weg rennen maar de man greep mijn pols al vast. Hij trok mij naar zich toe en fluisterde met zijn vieze adem in mijn oor: 'Laat de doden met rust en al helemaal dit terrein, begrepen?' Siste hij.
'Laat me met rust, vuile schoft,' zei ik doodkalm.
In mijn ooghoek zag ik Eleonore verschrikt staan.
'Eleonore, help me!' Gilde ik.
Ze rende naar mij toe maar de enge man greep mijn keel met beide handen vast.
'Een stap dichterbij en ze gaat eraan,' siste hij.
Ik zag de tranen in Eleonore's ogen staan en er stonden ook tranen in mijn ogen.
'Laat me gaan of jij gaat eraan schoft,' gilde ik.
'Nog een woord,' siste de man.
'Schoft,' siste ik terug.
Hij kneep steeds harder in mijn keel. Mijn luchtpijp versmalde steeds meer en ik kreeg het gevoel dat ik stikte. Ik probeerde naar lucht te happen, maar dat lukte niet.
'Neeeeeeee,' schreeuwde Eleonore nog, maar het was te laat.
Zwarte vlekjes begonnen voor mijn ogen te dansen en ik werd weggesleurd.
Ik zag dat ik steeds verder in een hoek werd gedreven en ik verwijderde ook steeds meer van Eleonore.
Het laatste wat ik om me heen hoorde was:
"Je bevindt je nu onder ons, onder de doden."
-------------------------------
Commentaar:

myvs002:
Allereerst, Nikita, het was jammer dat je de woorden onderlijnd hadden in plaats van vetgedrukt.

Het verhaal was erg knap gemaakt en heel origineel. Goed gedaan! Ik vond wel dat het af en toe wat snel ging, alles ging snel voorbij, waardoor ik af en toe het verhaal niet meer compleet volgde. Maar al met al heb je een mooi stukje neergezet!

writing_stories_now:
De opdracht was om het verhaal modern te maken met hetzelfde stukje tekst, maar om eerlijk te zijn vond ik dat je er totaal van afgeweken bent. Je hebt er totaal iets anders van gemaakt, wat het voor jou ook nog eens moeilijker heeft gemaakt! Verder had Grijzewolf duidelijk vermeld dat de opgegeven woorden in het dik gedrukt moesten staan, dus niet onderlijnd!

Je hebt je goed aan het minimum en maximum woorden gehouden, en de woorden heb je op een leuke manier verwerkt (vooral die van Donald Trump was leuk!) Ik heb ook geen spellingsfouten gevonden, wat natuurlijk heel goed is. Verder vond ik het verhaal wel erg origineel, ookal week je wel van de opdracht af. 

GrijzeWolf:
Ik moet toegeven dat ik teleurgesteld ben dat je je niet echt aan de opdracht hebt gehouden, maar daar heeft writing_stories_now al meer over gezegd.

Het is ook zeker een horrorverhaal, maar ik miste de spanning en het griezelige gevoel dat je over het algemeen bij horror krijgt. Zoals je zelf al zegt, ligt dit genre je minder goed dan anderen.

Maar, buiten dat is het wel een goed verhaal! De woorden zijn er creatief in verwerkt, ook al zitten ze allemaal nogal dicht bij elkaar. Ook je spelling en grammatica is in orde! Goed gedaan!

Schrijfwedstrijd, door GrijzeWolfWhere stories live. Discover now