Opdracht 1: I_Am_Riley - bosduif

67 3 2
                                    

Het verhaal van I_Am_Riley :

------------------------------------------------------------------

Uifje het Bosduifje

'Kijk er zit een duif in de boom!', riep iemand. Diezelfde persoon had me net wakker gemaakt met z'n gekrijs. Het was een man, met twee kinderen die hij Rune en Maya noemde. Die jongen, Rune, heeft me zelfs een belachelijke naam gegeven lees maar.

'Oh, een bosduif! Die noemen we Uifje!', riep de jongen toen hij kwam kijken.

'Wat is dat voor een grappige naam, Uifje het bosduifje.', antwoordde het meisje.

'Heeft ze een nest?', vroeg iemand die waarschijnlijk hun moeder was. 

'Ik denk het wel, want ze zit er al de hele tijd.', antwoordde de vader.

Ik besloot ze gewoon te negeren, mensen zijn niets voor mij. Mijn eitjes staan op openbreken dus ik heb wel betere dingen te doen. Eerst eten zoeken en dan zorgen dat mijn eitjes warm en veilig zijn. 


Snel vloog ik de lucht in iets verderop zag ik dat de tuin van de buren vol wormen zat. Snel stak ik er drie in mijn bek en vloog naar mijn nest, waar gelukkig nog steeds 3 eitjes lagen. Het was aan de zon te zien al middag en snel at ik ook de heerlijke wormen op.

Toen ik klaar was ging ik verzitten want mijn eieren hadden bewogen, ik denk dat er eentje hoestte, en zaten niet meer lekker. 


Ik viel in slaap en werd tegen de avond wakker van het gekrijs van iets dat ik maar al te goed kende. Een arend cirkelde boven mijn hoofd. Mijn eerste gedachte, de eieren, ik moet ze beschermen. Met mijn vleugels maakte ik van het drietal een driehoek die ik onder me verstopte. Ik wilde net mijn vleugels uit spreiden om de arend bang te maken toen ik beneden me een luidde klap hoorde.

'Zit Uifje er nog?', vroeg de jongen.

'Ja, ik kan haar zien van hier!', antwoordde het meisje.

'Dan is het goed.', nadat hij dit zei gingen ze weer naar binnen.


Toen ik omhoog keek merkte ik op dat de arend weg was. Probleem opgelost, maar ik bleef nog een paar uur op uitkijk tot ik uiteindelijk in slaap viel.

-----------------------------------------------------------------

Commentaar:

Het verhaal voldoet aan de eisen.

Ten eerste vind ik de naam van je dier erg leuk! Er staan niet veel spellingsfouten in, dat is ook goed!

Oh, en nog even een vraagje: maken duiven echt een driehoek met hun eieren of heb je dat verzonnen? Ik vind het in elk geval een leuk detail (rijmt😆)

x GrijzeWolf 

Schrijfwedstrijd, door GrijzeWolfWhere stories live. Discover now