Opdracht 1: CuriousGirl2509 - konijn

90 2 1
                                    

Dit is de inzending van CuriousGirl2509 :

----------------------------------------------------------------------------

Mijn verhaal gaat over een konijntje genaamd Punky. Hij is twee jaar en woont samen met zijn familie in het bos. Op een dag krijgt Punky de taak om één dag in het bos te overleven zonder dat andere konijnen hem helpen, hij moet zich namelijk net zoals elk konijn bewijzen voor zijn groep.

Punky wordt langzaam wakker door het gestamp van de leider, Haasje. Punky komt overeind en weet wat hem nu te doen staat. Hij moet vandaag één dag overleven zonder groep. Haasje pakt hem op met zijn voortanden en loopt met hem een eindje bij de rest van de groep vandaan. Daar dropt hij Punky en loopt weer terug naar de groep. Punky kijkt om zich heen en vraagt zich vol enthousiasme af wat het mooie bos allemaal te bieden heeft. Hij heeft geen flauw idee dat het bos eigenlijk heel erg gevaarlijk is voor kleine, weerloze konijntjes net als hij. Vrolijk en zonder enige angst huppelt Punky het bos rond, opzoek naar eten. Hij snuffelt wat in het rond en ruikt dan de heerlijke geur van gras. Vrolijk huppelt hij verder naar het gras, daar begint hij van het gras te eten.

Niet ver bij Punky vandaan is een grote sterke wolf. Hij is net als Punky door zijn groep een dag alleen gezet. Hij moet net als Punky een dag overleven in het bos. Hij merkt de geur van Punky op en sluipt stilletjes naar hem toe.

Punky die nog steeds zonder angst op het grasveldje zit te eten hoort opeens geritsel, dan ziet hij dicht in zijn buurt een enorme poot. Hij schrikt op en kijkt omhoog. Hij piept hard bij het zien van de wolf en begint dan super hard te rennen. Gelukkig voor Punky is er dichtbij een klein holletje waar hij in kan rennen. Punky rent het holletje in en gaat heel erg naar achteren zitten zodat de wolf niet bij hem kan komen. De wolf gaat met haar klauw het holletje in, maar kan tot haar ergernis niet bij Punky in de buurt komen. ze geeft het op en loopt weg. Punky, die ondertussen in slaap was gevallen wordt wakker en komt het holletje uit om te kijken of de kust veilig is. Hij ziet dat de wolf nergens in de buurt is dus hij gaat weer rustig gras zitten te eten. De avond valt en Punky kruipt weer het holletje in. Hij is blij dat hij het overleeft heeft en dat hij morgen weer terug kan naar zijn familie en de rest van de groep. Met deze gedachte valt hij weer in slaap.

---------------------------------------------------------------------------------

Commentaar:

Je verhaal voldoet aan de eisen, dat is al goed ;-D.

Je hebt een diertje hebt gekozen dat heel bekend is, maar je hebt er een heel leuk verhaal over gemaakt waarbij je je fantasie hebt gebruikt!

Je hebt een originele naam gekozen die wel past bij een konijntje.

Ik vind het ook nog eens knap dat er geen enkele spellingsfout in je verhaal staat! Dat is zeker al een heel goed pluspunt!

Ik ben blij dat je meedoet aan de wedstrijd! Je komt je score te weten op 24 augustus, als iedereen zijn stukje heeft ingezonden!

x GrijzeWolf


Schrijfwedstrijd, door GrijzeWolfWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu