...

2K 102 18
                                    

Kada sam otvorila oči prvo što sam vidjela bio je krevet na kat u sobi za odmor na kojemu sam ležala. Naglo sam se podigla u sjedeći položaj i ugledala mladu medicinsku sestru koja me je bojažljivo gledala i sramežljivo rekla:

" Doktorice Addams trebali bi ste leći, doktor De Loughtry mi je praktički zaprijetio da Vas moram držati u ovoj sobi i paziti na Vas. Ne želim da Vam se išta dogodi, a i ja bi mogla onda nastradati zbog toga."

U glavi mi se pojavila slika poruke "... tek počinje.", što bi to tek počinjalo? Na kraju poruke je bio sitan potpis sa slovom O. Prva osoba koja mi je došla na pamet bio je Owen. Da, on je bio luđak i pratio me, no nije valjda sposoban ubiti nedužnu osobu? Zbog čega? No opet to se desilo mojoj pacijentici i ostavljena je poruka, previše slučajnosti! Trebamo pregledati sigurnosne kamere i tako vidjeti tko je toliko bolestan da bi tako nešto napravio.

"Kako se zoveš?"

Upitala sam medicinsku sestru koja je sjedila nasuprot mene i gledala me velikim plavim očima.

"Bella."

Čula sam za nju, došla je prije par mjeseci i još se uči svemu, ipak je na početku svoje karijere i sve joj je novo.

"Divno ime Bella, a sad slušaj ovako, znam da je doktor De Loughtry jedan od šefova ove bolnice, ali kao što si do sad čula, on se voli praviti važan i naređivati drugima. Stoga zanemarimo što god je on rekao jer me nema prava držati u ovoj sobi i lijepo nastavimo sa svojim radom kao što smo do sad. A ti se ništa ne brini, ja ću srediti sve s njim ipak je on moj nadređeni i nema prevelikih prava tebi išta govoriti. "

Digla sam se na noge i Bella je napravila isto.

" Jeste li sigurni da meni neće biti ništa ako Vas pustim? Čula sam da doktor zna biti vrlo strog. "

Uputila sam joj lagani smješak.

" Naravno, vjeruj mi, sredit ću sve... Samo da te pitam koliko sam bila u nesvijesti?"

Bella pogleda na svoj ručni sat.

" Dvadeset i devet minuta točno. "

Uhvatila sam kvaku vrata i počela otvarati.

" Hvala t... "

No prije nego što sam uspjela otvoriti vrata netko ih s druge strane čvrsto odgurne. Naravno, Ian. Pogleda mene, pa Bellu.

"Hvala što si ju pazila, a sada se možeš vratiti na posao."

Ton s kojim joj se obratio nije bio nimalo ugodan. Već sam se navikla na nježnog i dobrog Iana da sam zaboravila kako se ponašao prema meni prije. Nije ni čudo što su ljudi počeli sumljati u nas.

" Što radiš na nogama?? "

Podigla sam obrve i odgovorila mu.

"Stojim."

Bella se tiho nasmijala, na što joj je Ian uputio ozbiljan pogled, a ona je istrčala iz sobe. Nisam čekala da mi odgovori.

"Trebamo pogledati kamere! Imamo ih po svuda, jedna je valjda uhvatila nešto. Jesi li vidio poruku? Što ako je Owen? Što ako sam ja kriva jer se ovo dogodilo?"

Kimnuo je glavom.

"Upravo policija gleda kamere, i ima ih po cijeloj bolnici, boje se da ubojica nije slučajno još tu... Zato sam ponajprije i došao. Traže tebe da dođeš pogledati nešto, navodno si se susrela s ubojicom."

Susrela s ubojicom? Molim? O čemu oni to?

Primijetio je moj zabrinut pogled, pa je nastavio:

"Ajde idi vidjeti što žele i o čemu se radi. Ovako nećemo nikad saznati."

Pozdrav ljudići! Hvala Vam što čitate i pratite Iana i Sky, puno nam to znači.💙

Zbog nadolazećih blagdana uzeti ćemo malu stanku i sljedeći nastavak će izaći tek sljedeće godine. No to je ipak za tjedan dana tako da će to brzo proći i vratiti ćemo se pisanju. 🎁

Želimo Vam sretne blagdane! Mir, sreću i veselje. Uživajte sa svojim obiteljima i čuvajte zdravlje! 🎄☃️🎄

Xoxo🌌
V&M💙

Savršena tajnaWhere stories live. Discover now