JEDANAESTO POGLAVLJE

3.4K 152 24
                                    

Budilica je zvonila dva sata prije dogovorene večere, otvorivši oči još uvijek nisam bila svjesna što se to danas točno dogodilo, ali znala sam da je bilo odlično i da me svaki mišić na tijelu boli, boli od užitka.

Ian se probudio iz popodnevnog sna malo poslije mene pa me uhvatio za obraze i rekao povlačeći me još bliže sebi:

-"Mislim da možemo puno bolje iskoristiti ostatak dana, zar baš moramo ići na večeru s ljudima koji nam uopće nisu toliko bitni."

Spustila sam mu lagani poljubac na usne te se brzo dignula. Hodajući gola prema kupaonici, pokupila sam kofer sa šminkom i haljinu koju mislim obući danas te mu rekla:

-"Rado bih ostala u sobi, ali znaš i sam da moramo ići. To je poslovna večera i moramo impresionirati naše kolege, ipak ovdje smo novi i trebamo ostaviti dobar dojam ovih deset dana što smo tu."

Nakon što sam mu poslala zračni poljubac, nadajući se da će shvatiti važnost ove večere, zatvorila sam vrata kupaonice. Sa druge strane vrata čula sam Ianovo negodovanje i mrmljanje, nisam se obazirala na to, dapače bilo mi je neizmjerno smješno čuti ga tako čangrizavog.

Sat vremena nakon mog tuširanja, šminkanja i oblačenja napokon sam bila gotova. Stala sam ispred ogledala gledajući samu sebe u oči, misleći u sebi kako je ovo sve sigurno samo moja mašta, san iz kojeg se još nisam probudila.

Stavila sam kosu u punđu, pustivši par neurednih pramena da vise, na očima sam imala laganu šminku, dok su mi usne bile krvavo crvene, kao i haljina s dubokim prorezom te štikle od deset centimetara.

Duboko sam udahnula i otvorila vrata. Ian je sjedio na krevetu, odjeven u plavo odijelo, gledajući u mobitel. Nikada me nitko nije privlačio kao on, poželjela sam odgoditi glupu večeru, glupa predavanja i provesti ostatak tjedna u ovoj sobi, u ovom krevetu, samo s njim.

Nakon par sekundi podigao je pogled odmjerivši me od glave do pete, a zatim rekao dignuvši se s kreveta:

-"Jebote Sky...Mislim da neću moći izdržati ovu večeru...Izgledaš jebeno sexy. "

Izgovorio je to s divljenjem u očima, što je potaklo moje samopouzdanje, kada sam došla do njega i uhvatila ga za kravatu, čvrsto sam je stisla. Moju blizinu Ian je iskoristio u svoju koristi Uhvativši me za guzicu krenuo me poljubiti, na što sam se ja ne tako rado pobunila:

-" Ne, ne, zar ne vidiš ruž na mojim usnama?... Nema ljubljenja dok ga ne skinem..."

pogledala sam na sat i nadodala:

"...Ali i ovako moramo krenuti."

Namrštio se i nerado me pustio. Uzela sam torbicu sa stolice te smo krenuli prema autu. Putem do auta njegova ruka bila je cijelo vrijeme nisko na mojim leđima, otvorio mi je vrata te smo krenuli prema restoranu.

U autu je prevladavala iznenađujuće ugodna tišina, jedino što se moglo čuti bio je radio koji je puštao glazbu. Znali smo kada dođemo na večeru da moramo biti strogo poslovni, te da se moramo praviti kao da se nikada ništa nije desilo. Ipak sve ovo moglo bi nas koštati posla, ne znam za njega ali teško će mi biti ne gledati u njegovom smjeru i ne misliti o tome što će biti kada se vratimo u sobu.

Ispred restorana dočekali su nas Liam, dr. Kinsey i još petero kolega, zajedno smo ušli i smjestili se za naš stol. Sjedila sam pokraj Liama i mlade medicinske sestre Sare koja je bila veoma draga i ljubazna, dok je Ian sjedio nasuprot mene.

Večera je mirno prolazila, prvo smo nazdravili, pojeli predjelo i glavno jelo, te se nakom par čašica više počelo i plesati pošto je ovaj restoran imao veliki podij i live band. Već smo svi malo popili i Liam me je s prebačenom rukom preko mog sjedala pitao da li bi plesala sa njim, na što sam ja pristala. Falilo mi je zabave, smijeha, opuštanja, no ubrzo požalila svoju odluku ugledavši Ianov izraz lica koji nije bio zadovoljan mojim pristankom. Kipio je od bijesa. Podignuo je svoju čašu sa viskijem i iskapio ju do kraja gledajući Liama kako me vuče za ruku do plesnog podija.

Nisam si mogla pomoći ali moj pogled stalno je bježao na Iana, Liam mi je privukao pozornost nagnuvši mi se do uha postavivši mi pitanje:

-"Sky razmišljao sam i htio sam te upitati ako bi htjela otići na spoj sa mnom? ...Mislim da našoj vezi nismo dali dobru priliku te da smo odustali bez da smo se potrudili. Možda bi mogli provesti par dana zajedno pa vidjeti ako će se stare iskre probuditi, iako ti moram priznati da mi nikada nisi upotpunosti izašla iz glave. "

Ostala sam u šoku, Liam je bio dobar čovjek, ali između nas nije bilo iskre, barem ne s moje strane, uvijek smo bili bolji prijatelji nego ljubavnici. Ne želeći ga povrijediti pokušala sam se neuspješno izvući, te se lagano odmakla od njega:

"Slušaj Liame... stvarno si mi drag, ali samo kao prijatelj.... mislim da je to jedino što mi možeš biti... nemoj me krivo shvatiti, ali Vrlo sam zauzeta s poslom i zbilja mislim da nešto više od prijateljstva između nas ne bi funkcioniralo, nije tada, vjeruj mi ne bi ni sada."

Pogledala sam prema našem stolu gdje Iana više nije bilo, pa vratila pogled na razočaranog Liama:

" Stvarno mi je žao... Želim da ostanemo u dobrim odnosima... Molim te ispričaj me moram ići do toaleta."

Užurbanim korakom sam krenula do wc-a koji se nalazio na drugoj strani restorana. Morala sam se maknuti dalje od buke, cijela ova situacija bila mi je previše. Prolazeći kroz hodnik, osjetila sam ruku na ramenu koja me je praktički ugurala u prazan ženski wc. Kada sam se okrenula vidjela sam Ianov iziritirani pogled i njegovu ruku kako zaključava vrata....

8k🤯🤯
Xoxo
V&M 🌌💙

Savršena tajnaDove le storie prendono vita. Scoprilo ora