ČETVRTO POGLAVLJE

4.5K 193 14
                                    

Kada sam se ujutro probudila prvo što sam ugledala bio je ček na mom noćnom ormariću, ček koji je potpisao Ian, muškarac koji me umalo stajao života te me nakon toga uspješno podmitio sa deset tisuća dolara. Muškarac koji je sada moj novi šef...
Nakon te pomisli ispustila sam ljutiti uzdah i rekla si:
"Bravo, Sky stvarno bravo, prodala si se za par tisuća dolara, život ti očito ne znači puno..."
Tako ljutita digla sam se iz kreveta i konačno odlučila današnje jutro posvetiti popravku motora, nakon što je mehaničar pristao doći po moju smrakanu vespu i odvesti je, rekao je da šteta nije toliko velika kao što se čini te da će biti gotova kroz dva tjedna.
Kada sam čula tu vijest, odmah sam nazvala Harper, Jamesa i Lucy da im priopćim sretne vijesti. Nisam im točno znala reći kada ćemo se ponovno vidjeti, ali bila sam sigurna da će to biti uskoro. Ukratko sam im ispričala nove događaje i iznenađenja na što je James odgovorio da "New Yorška šupčina ne zna s kim ima posla." Te ako budem imala problema sa njim da mu slobodno poručim da ga James šalje na mjesto gdje sunce ne sija.
Razgovor s njima znatno mi je popravilo raspoloženje te sam mogla opušteno krenuti na posao nadajući se da će današnji dan proći bez bliskog susreta mene i mog novog šefa.

Pri ulasku u bolnicu, do mene je odmah dotrčala Tessa i uzbuđeno rekla:
"Nećeš vjerovati što se dogodilo."

"Dobar dan i tebi, Tessa." Rekla sam sarkastično, inače Tessa je najveća tračerica ove bolnice tako da sam znala da te vjesti mogu biti bitne samo njoj."

"Sky, jesli li znala da je naš novi šef pravi švalerčina." Rekla je tihim ali u isto vrijeme
kreštavim glasom. Potom nastavila.

"Saznala sam da je imao brojne afere sa udanim ženama, koje su nedavno izašle na vidjelo, te su ga upravo zbog tog razloga i ugleda najbolje bolnice u americi odlučili premjestiti ovdje u našu bolnicu, gdje puno ljudi ne zna za to, no direktor ga mora držati pod stalnim nadzorom, jel možeš vjerovati?"

Iskreno sve ove informacije nisu me začudile, Ian je bio svjestan svog izgleda i vraški je to koristio, no žrtvovati svoju karijeru zbog par afera nije bio pametan izbor. Samo sam hladno prošla uz Tessu i dobacila.

"Po svemu sudeći naš novi šef ne uči iz vlastitih pogrešaka što me ne čudi, a nesretnice koje trče za njim nisu niti svjesne koliko su očajne..."

Taman kada sam završila rečenicu, Tessa je problijedila i širom otvorila oči, taman kada sam krenula upitati što se dogodilo, iza sebe sam začula strogi glas novog šefa.

"Gospođice Sky! moj ured, odmah!"...

....

Oh ne, ne! nije moguće odlično, ma stvarno super još i to. Svemir stvarno nije na mojoj strani, nakon njegove naredbe brzim korakom uputila sam se prema svlačionici, mojim mislima vladao je kaos, bila sam sigurna da ću upravo sada ovog trena dobiti otkaz, samo me čudo može spasiti.
Nakon presvlačenja, glavom mi je prošla misao kako ovo može biti zadnji put da se oblačim u svoju bolničku uniformu, nakon toga nervoznim korakom krenula sam prema njegovom uredu.

Došla sam ispred njegovih velikih crnih vrata koja se nikad prije nisu činila ovako strašna, duboko sam udahnula i pokucala.

"Naprijed!"
Čuo se njegov iziritirani glas.

Ušla sam u ured tiho, pognute glave i krajičkom oka ugledala Iana kako stoji ispred uredskog stola i gleda me svojim oštrim i intenzivnim pogledom. Tada mi se obratio ozbiljnim tonom:

"Gospođice Addams, sjednite."

Ne dajući mu priliku da išta kaže krenula sam sa ispričavanjem

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.


Ne dajući mu priliku da išta kaže krenula sam sa ispričavanjem.

"Gospodine De Loughty, zbilja mi je ža..."
No prije no što sam uspjela dovršiti rečenicu, Ian me prekinuo tihim ali strogim glasom.

"Ovdje glavnu riječ vodim ja, sve što se dogodilo prijašnjih dana u ovoj bolnici ne postoji, riješili smo to onaj tren kada sam vam ispisao ček, sjećate se? Ovo je vaše radno mjesto i ja sam vaš šef, sviđalo se to vama ili ne, i upravo zbog toga ukuliko vas još jednom čujem da pričate o meni ili mom privatnom životu bit ćete suspendirani."

Nakon njegove izjave, nisam progovorila ni riječi. Zadovoljno je kimnuo glavom i sarkastično me upitao:

"A sada, gospođice Sky, imate li još što za nadotati ili ste gotovi sa svojim babskim pričama?"

Na njegovo pitanje samo sam odmahnula glavom i nastavila posramljno sjediti.

"Nadam se da ste svjesni da je ovo jedina prilika koju ćete dobiti od mene, nemojte da se ovo ponovi, slijedeći put neću biti ovako blag, vjerujte mi." Dok je završavao rečenicu došao je do vrata, otvorio ih i poručio:

"Slobodni ste, ali pazite, pozorno vas pratim."

Brzinom munje i bez riječi izletila sam iz njegovog ureda i krenula prema WC-u, u želji da se osvježim, kada sam došla do umivaonika drhtavim rukama umila sam lice, kako bi me hladna voda vratila u stvarnost. Prizor kada sam se pogledala u ogledalo bio je strašan, sva boja sa mog lica je nestala, dok su mi oči bile pune suza.

Nakon deset minuta kada sam napokon malo došla k sebi, krenula sam sa novim radim danom, svjesna da me njegove oči svuda prate.

NADAMO SE DA VAM KRAĆI NASTAVCI NE SMETAJU, TRUDIMO SE SVAKI DAN NAPISATI BAREM DIO, IPAK TRENUTNO RADIMO DVOKRATNO TAKO DA NAM JE TEŽE POSVETITI SE DUŽIM NASTAVCIMA. NADAMO SE DA SHVAĆATE! 🌠

XOXO
V&M💙

Savršena tajnaWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu