SEDMO POGAVLJE

3.8K 168 18
                                    

Ian P.O.V

Od kada mi se Sky raspala u rukama imao sam potrebu istražiti njezin život. Saznao sam od njezinih najbližih kolega da je odrasla bez majke te da joj je prije dvije godine umro otac i upravo to je bio razlog njezinog preseljenja u New York. Ne mogu ni zamisliti kroz što je sve morala prolaziti, ja sam osoba koja je cijeli život okružena luksuzom,ljubavlju i prijateljima, tako da upravo u ovom trenutku nikada nisam bio zahvalniji na svemu što mi je pruženo.

Nakon što sam Sky ostavio pred njezinom zgradom htio sam joj reći da ukoliko je potrebno mogu ostati sa njom, no ona nije dopustila da dovršim rečenicu i pobjegla bez da se okrenula, nije da je krivim imala je težak dan.

Vrativši se na posao nisam mogao prestati misliti na nju, inače nisam baš osjećan muškarac ali vidjevši nju tako povrijeđenu nešto me stegnulo u prsima. Nakon par sati odlučio sam joj poslati poruku i provjeriti kako je, nema ništa krivo u tome, ja sam samo šef koji se brine za osjećaje radnika, tješio sam se tom misli.

Tokom dana uhvatio sam samog sebe kako stalno gledam na mobitel u nadi da ću njeno ime vidjeti na zaslonu, no nisam bio te sreće. Kako je vrijeme sve više odmicalo to sam se ja počeo više brinuti. Misleći kako možda ne provjerava mobitel, odlučio sam je nazvati no od Sky nije bilo ni glasa.

U jednom trenu odlučio sam krenuti do njene zgrade i uvjeriti se da je dobro, no na pola puta sam se zaustavio i shvatio kako ne znam u kojem je stanu i da li me uopće želi vidjeti, ipak njeno ne odgovaranje na pozive i poruke je isto odgovor zar ne? Ili je možda jednostavno samo zaspala?

Mrzio sam kada nisam imao odgovore na pitanja, kada sam se ponovno vratio u bolnicu otišao sam do Lise bolničke tajnice, i pitao je koga mogu kontaktirati da ide provjeriti gospođicu Addams, ona mi je dala broj Harper osobe koja joj je bila navedena za hitne slučajeve. Kada sam nakon dugačke smjene došao kući odmah sam nazvao broj te se samo nakon par sekundi javio ženski glas:

-"Halo?" Upitala je zbunjujuće

-" Dobra večer, znam da je kasno i oprostite na smetnji. Ian De Loughtry pri telefonu, ali zovem u vezi Sky."

-"Molim, što se dogodilo?! Gdje je Sky!?"
Harper je rekla prestrašenim glasom.

-"Ne brinite sa gospođicom Sky je sve u redu, barem u fizičkom smislu, ali brinem se za nju, mislim.. hoću reći, svi se brinemo za nju...

Počeo sam zamuckivati pa prešao rukama preko lica i kose pa nastavio

"Joe, njezin pacijent kojeg je liječila dvije godine, iznenadno je preminuo, te je Sky to jako potreslo, cijeli dan se ne javlja i ne odgovara na poruke.

Skinuo sam kravatu, bacio je na krevet i došetao do prozora, gledajući u predivan pogled, sve se činilo tako mirno, sve osim mene.

-"Gledajte, možete li ju ići provjeriti i javiti mi da li je sve u redu sa njom, zbilja se jako brinem.

Nisam želio da moje riječi shvati krivo pa sam brzo nakon toga dodao.

-"Svi koji znaju Sky jako se brinu i pitaju kako je."

Na drugoj strani linije čuo sam šuškanje i zapuhanu Harper kako odgovara:

-"Hvala što ste javili, ipak niste toliki šupak kao što se činite, javim vam se čim provjerimo kako je Harper.

Nakon toga linija se prekinula.

Sky P.O.V.

Cijeli dan Lucy, Harper i James proveli su samnom, pokušavajući me utješiti, što im je na neki način i uspjelo jer sam znala da nisam sama u svemu ovome.

Kada su kasnije tog dana otišli, odlučila sam se otuširati i naručiti si Mc Donalds'
Nakon samo par minuta začula sam zvono svojih vrata, te se začudila kako je dostava tako brzo došla. Još uvijek u ručniku i mokre kose lagano sam otvorila vrata tek toliko da mogu uzeti hranu, no ispred vrata nije bila dostava, već Owen koji je u rukama nosio pizzu i malog plišanog medvjedića.

-"Hej, znam da možda nije najbolje vrijeme, no čuo sam što se dogodilo i jako mi je žao zbog svega, pa sam pomislio da bi ti dobro došlo društvo."

Iskreno htjela sam biti sama, na miru u svome krevetu, ali sada kada se Owen već potrudio doći nisam imala srca odbiti ga. Zaboravivši činjenicu da sam još uvijek u ručniku pozvala sam ga unutra, a dok je prolazio kroz vrata ja sam trčeći prema sobi viknula

-"Samo trenutak molim te."

Večer mi je prošla ugodno, pojeli smo večeru, gledali filmove i pričali. Owen je bio brižan i pun razumjevanja. No sve je to palo u vodu kada sam na ekranu svog mobitela ugledala Ianovo ime, točnije njegovu novu poruku:

19:02 *
-"Dolazim za pola sata, ukuliko mi ne kažeš broj svog stana zvoniti ću svima u tvojoj zgradi dok te ne pronađem. Vidimo se."

Tek tada shvatila sam da mu nisam odgovorila niti na jednu poruku, te mi je sada ostalo smislit plan kako se rješiti Owena u manje od pola sata...

Pozdrav ljudićii! Još jednom puno Vam hvala što čitate. Želimo Vam ugodan ostatak dana/večeri što god bilo kada ovo čitate!
Jeste li pogledali After we collided? Ako niste trebate! Ako jeste recite nam svoje mišljenje! 🌠
Xoxo
V&M💙

Savršena tajnaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum