•10•

10.9K 507 67
                                    

Herkese merhaba!

Geçen bölümden sonra nasılsınız?

bölüm şarkısı: Sezen Aksu, begonvil.
*

"Yeni bir yavru sahiplendim biliyor musun?" dedim konuyu değiştirme amaçlı, "Öyle mi?" dedi bana katılarak. "Gel istersen üst katta, henüz çok küçük olduğu için özel olarak ilgileniyorum." dedim hüzünü dağıtan motive sesimle.

"Tabi çok isterim, hemen diziyle ilgili bir şey paylaşıp geliyorum." dediğinde gülümsedim ve beklemeye başladım. E adam bilmiyor evi ne yapayım?

"Hemen bitiyor." dedi beş dakika sonra, "Story mi paylaşıyorsun?" dedim ilgisiz bir sesle. Başını salladı.

"Dizinin reklamı için şart ayrıca ekip arkadaşlarımızda etiketliyor ayıp olur sonra." dedikten sonra telefonu kilitleyip cebine koydu: "Bitti!" dediğinde genişçe gülümsedim.

"Nasıl başladın oyunculuğa?" diye sordum klasik soruyu, sevinçle anlatmaya başladı.

"Aslında sanki bunun için yaratılmış gibi hissediyordum ve bunu istediğim içinde adımlarımı ona yönelik attım. Tiyatrolar, kitaplar, resimler, müzikler hep benim için çok farklıydı ve bende farklı olabileceğim bir işi icra etmek istedim." dedi ciddi bir sesle. Düşüyorum ona biri tutmasın artık düşmek istiyorum!

"İşini güzel yapıyorsun." dedim gülümseyerek," sevdiğinde beli." diye ekledim.

"Evet çok seviyorum, aslında seni de ilk gördüğümde oyuncu sanmıştım." dedikten sonra duraksadı. "Sahi sen ne iş yapıyorsun?" diye ekledi.

Beni ilk gördüğünde oyuncu mu sanmış? Beni! ilk! gördüğünde! pijamalarla! oyuncu! sanmış! Allah'ım daha ne kadar şoke olabilirim..

"Oyuncuya benzer bir yanım yoktu aslında, pijamalarlaydım." dedim hafifçe gülerek, kaşları çatıldı.

"Her zaman şık giyinmiyoruz ya." dediğinde başımı salladım.

"Doğru söylüyorsun, stilistim ben." dediğimde şaşkınlıkla bana bakmasıyla kahkaha attım.

"E hadi gel tanıştıralım seni yavruyla." dedim ve üst kata adımladım. O da peşimden, "Şaşırdım sahiden." dediğinde gülüşüm arttı.

"Fark ettim." dediğimde güldü, "Ama sana uymuş." dediğinde ciddiyetle baktım.

"Gerçekten mi?" dediğimde başını salladı.

"Sektörden tanıyorsundur birilerini, kimlerle çalışıyorsun?" dediğinde sorgular gibi bakıp önüme döndüm.

"Sizin setten biriyle çalışmıyorum, şu an çalıştığım kişiler ise Beren Gök, Deniz Aktan, Çağatay Demir, Selen Günaydın gibi gibi." dedim gülerek şaşkınlıkla baktı bana.

(Kitapta geçen her ünlü gerçek hayatla bağımsızdır.)

"Baya da ünlü isimlerle çalışıyorsun." dediğinde gülümseyip başımı salladım.

"Bu da benim Kırlangıç'ım." dedim hüzünle karışık mutlulukla. "Baksana çok tatlı." deyip eğildim ve Kırlangıç'ı kucağıma aldım.

"Evet öyle," dedi Kırlangıç'ı severek. "Çok minik." diye ekledi.

"Hadi beraber inelim annem." dedim kucaklayarak. Ardından aşağı indik, yan yana oturmuş dizisini izlemeye başladık, Asil bacağımın altındaydı, Kahve ise Asil'in hemen hanında yatıyordu. Kırlangıç kucağımdayken sol köşeyle göz göze geldik. Gözlerim hafifçe dolduğunda televizyondan çalan şarkıyla hızla doğruldum.

"Kapatır mısın?" dedim titreyen bir sesle. Asil Merih televizyonu kapatıp yanıma geldi, "Ne oldu iyi misin?" diye sorduğunda kendimi sıktım.

"Sadece yalnız kalabilir miyim biraz?" dediğimde elini omzuma atıp sıvazladı.

"Tabii ki ama bir şey olursa hemen seslen olur mu?" dedi ilgili bir sesle. Başımı salladım. Evden çıkmalarıyla ile telefona sarılmam bir oldu, uzun zamandır tuşlamadığım o numarayı tuşlarken ellerim titredi, göz bebeklerim titredi.

İçim titredi.
*
Bölüm sonu!

Size sürprizlerimin bitmeyeceğini söylemiştim.

ÜNLÜ||YARI TEXTİNGWhere stories live. Discover now