Nečekaná spolupráce

105 10 5
                                    

Asi si dovedete představit tu paniku mezi Foot clanem, když jim mohutný požár zlikvidoval pár budov, které byly klíčové pro úspěšné ovládnutí města. Jednalo se o rozlehlé skladovací prostory, ve kterých si Trhač schovával nedávno nakoupené zbraně a různou bojovou techniku. Svedlo se to na únik plynu a následnou explozi nebezpečných látek. Překvapivě nikdo nepátral po skutečnosti, proč nočním New Yorkem otřásá série výbuchů a požárů. Nikdo v tom nehledal naplánovaný útok. Jen Trhač znal pravdu, ale nevěděl kdo za tím stojí. Donesla se mu informace o totálním rozpadu rodu Hamato. Bohužel se k němu dostala i zpráva o Donnieho smrti. Chudinka Isabella se prý nesmířila se smrtí své životní lásky a opustila město. Docela bych chtěla znát jméno toho informátora, protože já už před Trhačem utíkat nebudu.

Docela mi vyhovuje, že Raph podniká své vlastní mise proti clanu Foot. Jeho drobné zásahy bohužel neměly takový ochromující efekt, jako Donnieho bomby. Už mi jen chybělo vyhodit do vzduchu utajenou továrnu na speciální typ ninja robotů. To by mohlo Trhače dostatečně paralizovat, než provedu finální útok na jeho základnu. Problém byl, že ta továrna je celkem dobře hlídaná.

,,Nemůžeš Trhačovi jen tak vyhlásit válku a jít sama do boje."

Ozval se za ,mnou známý hlas.

,,R-Raphe?!"

Raphael si vychutnával můj zaskočený výraz a posadil se na kraj střechy, jako kdyby se nic nestalo.

,,Říkal jsem si, jaký blázen jde sám proti Trhačovi. Neboj se, nikomu o tobě neřeknu. Teoreticky to nemám komu říct, protože jsem se všema přerušil komunikaci. Nesouhlasil jsem s jejich rozhodnutím odpojit Donnieho od přístrojů. Nemohl jsem se na ně dívat s vědomím, že za jeho smrt nesu odpovědnost... Vyprovokoval jsem ho, aby si ublížil... Chci napravit svojí chybu."

,,Ty víš že Donnie...?"

Stále nedokážu vyslovit to slovo. Nedokážu nahlas říct že zemřel. Skrytá bolest v srdci mi to stále nedovoluje. Nechci si připustit, že už tu není. Raph sklesle sklonil hlavu.

,,Při meditaci jsem cítil zvláštní pocit prázdnoty. Jako kdyby se zpřetrhalo pouto s někým, koho znám celý život. Byla jsi s ním až do poslední minuty?"

Zavrtím hlavou.

,,Ne. Nechtěně jsem na sebe přitáhla pozornost člověka a i když se jednalo o totálního ožralu, znamenalo to nepředstavitelný problém pro komunitu ostatních mutantů. Pan Tříska jim sice vysvětlil, že nás to neohrozilo, ale stejně jsem musela přijmout trest. Musela jsem zůstat v doupěti pod dozorem a s Donniem se rozloučit až po odpojení. Jenže jsem v sobě nenašla sílu vidět ho jak už nedýchá. Utekla jsem jako zbabělec. U Třísky ta regenerační látka zabrala okamžitě do druhého dne, ale u Donnieho bylo nejspíš pozdě."

Raph chvilku nevěděl co říct. Pak se zamyslel a konečně promluvil.

,,Kdyby jsi neměla tu vylepšenou regenerační schopnost, tak už s námi dávno nejsi. Po narození tvého syna ti to zachránilo život. Ta látka co jsi vyrobila, byl evidentně slabý odvar toho co máš v sobě. Je to součást tvých genů, které nelze stoprocentně izolovat."

,,Hraješ si na Donnieho, že říkáš takové inteligentní věci?"

,,Ne, četl jsem výsledky tvého vyšetření. Proto Rockwell na nějakou dobu odešel, protože nevěděl jakou úspěšnost bude mít ta látka získaná z tvé krve. Nechtěl nám dělat zbytečné naděje na Donnieho uzdravení."

,,Takže raději se vytratil pryč a nechal všechno na nás. To je fakt zodpovědný přístup! Na úrovni hluboké meditace jsem komunikovala s Donniem. Měl prý strašné bolesti a chtěl odejít aby se už netrápil. Když jsem ho naposledy políbila, rozbušilo se mu srdce rychleji než normálně. Takže mě stále vnímal a já s ním nemohla být..."

Raph mi položil ruku na rameno.

,,Tak se postaráme o to, aby jeho smrt nebyla zbytečná."

Teenage Mutant Ninja Turtles: Pátý NinjaTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang