Dopis na rozloučenou

128 12 4
                                    

Donnie vyrobil speciální bombu, která by mohla ukončit boj s Trhačem. Zároveň vytvořil několik menších výbušnin, které můžou clanu Foot pěkně uškodit. Všechno jsem z doupěte odnesla do mého nového úkrytu v podzemí. Nemůžu se vrátit do toho strarého baráku, kde jsem dříve přežívala. Naštěstí se dají najít malé místnosti, sloužící personálu při výstavbě metra nebo kanalizace. V jedné takové místnosti, jsem se schovala před veškerou hrozbou. V doupěti zůstal jen můj dopis na rozloučenou.

Pane Třísko, Leo, Raphe a Mikey,

omlouvám se za svůj odchod, ale započala jsem cestu ze které už není možnost vrátit se zpátky. Ztratila jsem příliš mnoho a nechci sledovat, jak někdo další umírá. Nejsem dost silná, abych dokázala bez Donnieho jen tak žít... Zemřel zbytečně, jestli se Trhačovi nikdo nepostaví. Už se nechci jen schovávat a žít v neustálém strachu, kdy ten šmejd zabije dalšího z mých přátel.

Kdybych Mikeymu řekla že odcházím, nepustil by mě. Kdybych řekla panu Třískovi, že se hodlám postavit Trhačovi, také by to nedovolil. Jenže co jste celé ty roky dělali? Schovávali jste se a Trhač ovládnul celé město. Roky zbytečného boje, protože jste přestali bojovat a on si vzal co chtěl. New York nikdy nebyl bezpečné město, ale s příchodem Trhače se to zhoršilo. A teď si může dělat co chce, protože mu v tom nikdo nezabrání. Beru si vybavení z Donnieho laborky, nějaké zbraně a pár kousků trvanlivého jídla. Než zahájím finální útok, všechno vrátím po našich spojencích. Teda až na ty Donnieho bomby. Nechci vás ohrozit svým jednáním a nechci aby někdo z vás bral zodpovědnost za mé činy. Trhač musí nést následky za to, co všem proved. Snad mi to časem odpustíte. Mám vás ráda

Isabella

Pan Tříska mi mnohokrát vysvětloval, že bojovat kvůli pomstě není správné. Pokaždé mi dával Trhače jako odstašující příklad. Ten šel nejřív za pomstou, ale časem se pomsta změnila v touhu po moci. A pak se touha po moci změnila v posedlost zabít každou překážku, která mu stála v cestě. A Hamato Yoshi byl největší překážkou v jeho životě.

Hamato Yoshi, byl Trhačův nevlastní bratr. Trhač, dříve znám jako Oroku Saki, byl vychován rodem Hamato. Jenže v sobě držel určitý temperament, který hraničil s touhou být nejlepší bojovník ze všech. Už v té době se neštítil používat zakázané techniky boje, aby získal převahu nad protivníkem. Sakiho jednání bylo pochopitelně v rozporu s pravidly ninjů. Často byl za své skutky trestán Yoshiho otcem, který si u mladého bojovníka dokázal získat respekt. Možná by se horlivý ninja nestal Trhačem, kdyby se on a Yoshi nezamilovali do stejné dívky. Saki vyvolal boj o její srdce, ale při boji mezi ně vstoupila krásná Tang Shen a nešťastnou náhodou schytala Sakiho smrtící úder. Nehodě nešlo zabránit. Oroku Saki si z hořící budovy odnesl ošklivé popáleniny a začal si říkat Trhač. Hamato Yoshi přežil díky mohutnému trámu, který ho ochránil před plameny, odletěl do New Yorku začít nový život a po nehodě s mutagenem se proměnil v krysu, která vychovala želví bratry ze zverimexu. Jsou jako noc a den. Krutý sadomasochistický maniak, který touží po nekonečné moci a proti němu milující otec, který si chce vybojovat mír pro svojí rodinu. Už to trvá příliš dlouho. Musím to ukončit.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Pátý NinjaWhere stories live. Discover now