Ztráta 1.část

385 27 9
                                    

Myslela jsem, že tohle byl jen další kritický úsek mého života a všechno bude zase jako dřív. Donnie se zavřel v laboratoři aby mohl v klidu pracovat na retromutagenu, který by mi vrátil mojí lidskou podobu. Jenže já si nebyla jistá kým doopravdy jsem. Jsem víc jako člověk, nebo mě život v podzemí natolik poznamenal, že jsem se lidem odcizila a jsem mutant? Vzala jsem si dobrovolně noční hlídku a během noci jsem došla k rozhodnutí, že jsem se jako člověk cítíla víc zranitelná a slabá. Běžela jsem do doupěte oznámit Donniemu moje rozhodnutí a vyslechnout si pár vyčítavých poznámek od Leonarda, protože na město začaly dopadat první sluneční paprsky a všichni se z hlídky vrací ještě za tmy. Leo už jistě stál u turniketů a čekal až se vrátím aby mi vynadal a udělal dlouhou přednášku o spolehlivosti a zodpovědnosti. Slunce se mezitím vyhouplo vysoko nad obzor, ale já se ještě nevrátila.

O 5 MĚSÍCŮ POZDĚJI

,,Dobrý den doktore Stockmane. Jsem rád, že jste si udělal čas."

,,Bzzzz. Můj časss je velice cenný Jacku. Bzzzz. Tak co je tak důležité že jsem musel přerušit své plány na chycení té krysy a jeho žáků?"

Baxter Stockman? Ten vědec, který zmutoval v mouchu a pracuje přímo pro Trhače? Tak to nedopadne dobře. Jack se nesnažil skrýt svoje nadšení.

,,O to právě jde doktore Stockmane! Přišel jsem na způsob, jak vyřešit problémy s tou zmutovanou havětí co běhá venku a pokaždé překazí činnost foot clanu."

,,Bzzzz. Trpělivost misssstra Trhače není nekonečná. Bzzzz. Potresstá každého, kdo selže."

,,Dávka retromutagenu je připravená k použití na náš testovací subjekt. Jeden z vašich robotických myšounů najde ty želvy a s pomocí holoprojekce jim předáme vzkaz, že vězníme jednoho člena jejich rodiny a oni sem přijdou. S pomocí footbotů je shodíme do támhleté šachty a tím se spustí moje past."

V následujícím tichu se s tlumeným hučením dal do pohybu prostorný výtah, kde mě ten pošahanej vědec vězní už několik měsíců. Výtah s cuknutím po chvilce zastavil, Jack svojí čipovou kartou otevřel dveře a zlomyslně se pousmál.

,,Ta tvoje partička mutantů si pro tebe dnes v noci přijde Isabello. Jaká škoda, že se nikdo z nich nedožije zítřejšího rána. Celé měsíce jsem vytvářel látku, která by tě proměnila zpět v člověka. Pak ti dám možnost naposledy vidět tvojí mutantí rodinu a ty je sem přilákáš jenom tím že žiješ. Bohužel pří tvé záchraně zemřou."

,,Jestli ublížíš Donniemu nebo komukoliv z mé rodiny, tak přísahám že tě zabiju!"

Jack přísně přivřel oči a napřáhnul se k úderu. V druhé ruce držel injekci plnou záhadné bílé látky. Retromutagen rozhodně nemá takovou barvu.

,,Já z tebe ten vzdor dostanu..."

Následovala rána do nosu, která mě poslala do bezvědomí.

Jsem zase v mojí lidské podobě, takže to byl asi nějaký jiný druh retromutagenu. Stockman se do laboratoře vrátil s několika roboty, které vyrobil na svojí ochranu. Musel jít někam pryč v době, kdy jsem byla mimo. Podíval se mým směrem a křídla se mu radostí zatřepala.

,,To je úžasssné. Bzzzz. Ona je těhotná!"

Zarazil se a tázavě se podíval na Jacka, kterému ihned došlo co ten pohled znamená. Okamžitě rukama gestikuloval, že s tím nemá nic společného.

,,Doktore Stockmane, podle mého odhadu je Isabella přibližně v sedmém měsíci a otcem toho dítěte je pravděpodobně ten mutant Donatello. V mutantí podobě to na ní nebylo vůbec vidět..."

Dveře laboratoře se otevřely a všem ztuhla krev v žilách hrůzou.

,,T-T-Tygří Dráp!"

Vyjekl Jack a couvnul dál od nově příchozího mutanta. A jsme v háji... Tygří Dráp při pohledu na mě naznačil něco, co jen vzdáleně připomínalo úsměv a evidentně ho moje přítomnost potěšila.

,,Mistr Trhač mě pověřil, abych hlídal poslušnost a loajalitu všech kteří pro něj pracují. Všechno odstartovala událost před pěti měsíci, kdy se zde přítomná Bella začala pohřešovat a Trhač byl na seznamu podezdřelých na prvním místě. Nechtěl jsem želvám nějak ulehčovat práci s hledáním, ale mojí prioritou bylo najít toho kdo za tím vším stojí. Stockman má na sobě už dlouho připevněné odposlouchávací zařízení kvůli problémům s jeho poslušností a tak jsem se dozvěděl o vašem plánu zničit želvy. Slíbil jsem toho únosce odstranit a já své slovo držím."

Vytáhnul svojí mačetu a vrazil jí Jackovi přímo do srdce. Odhodil bezvládné tělo do rohu laboratoře a dal Stockmanovi pokyn aby spustil svojí část plánu. Tygří Dráp mi přikázal ať se posadím za Jackův pracovní stůl. Mám dojem že nechce aby bylo vidět moje břicho. Jeden robot nás začal snímat červeným paprskem a v paprsku od ostatních robotů se uprostřed laboratoře objevilo několik známých postav.

,,Donnie..."

Tygří Dráp zavrčel ať jsem zticha a otočil se k želvám.

,,Docela mě překvapilo, že se Stockmanovi a Jackovi Carterovi dařilo tak dlouho Bellu držet v tajnosti před Trhačem. Kdyby se o ní dozvěděl, byla by dávno mrtvá. Jacka jsem zabil, takže není nikdo kdo by se o ní staral a proto předávám její osud do vašich rukou. Dnes v noci se jí můžete pokusit zachránit a riskovat své životy, nebo během zítřejšího rozbřesku zemře."

Donnie vypadal jako kdyby uvažoval nad nejlepším způsobem jak zabít Tygřího Drápa, ale při poslední větě dostatečně zpozorněl. Výhružně zavrčel.

,,Jestli Belle něco uděláš..."

Dráp ho ani nenechal dokončit větu.

,,Já na ní sáhnu jen jedinkrát a to v okamžiku kdy s prvním paprskem slunce ukončím její život. Jenže rozsudek smrti jsi jí podepsal ty sám. Můj mistr na ní chtěl otestovat mutagen a pak jí odstranit jako nepohodlného svědka. Jenže jak všichni víme, vše bylo jinak. Kdyby jenom utekla a zmizela z New Yorku, Trhač by jí přestal hledat, protože nebyla nebezpečná. Jenže zvolila si život mezi mutanty. Když zmutovala a začala bojovat proti foot clanu, Trhač si nepřál nic jiného než zabít vašeho mistra a všechny ninji které Hamato Yoshi trénoval. Jenže čistá mutantí krev byla pošpiněna. Jestli se to dozví mistr, Bella bude první na seznamu lidí, které je třeba zabít. Pokud Bellu dnes v noci zachráníš, budeš muset tvoje dítě před foot clanem schovat."

,,M-moje dítě???"

Dráp odkopnul stůl a vychutnával si reakci všech. Mikey překonal šok jako první a oči se mu znatelně rozšířily. Leo tikal pohledem mezi mnou, Donniem a Raphem. By mě zajímalo co si teď Leo s Raphem myslí. Rozhodně je to pro ně dost veliké překvapení. Donnie zalapal po dechu, dopadnul na kolena a nedokázal zadržet slzy. Tygří Dráp se zasmál.

,,Nedoufej Donatello, že získáš tvojí holku bez boje. Budu bojovat s úmyslem tě zabít!"

,,To já taky!"

Zavrčel Donnie takovým tónem, který jsem u něj ještě nikdy neslyšela. Něco mezi nehorázným vztekem a hlubokou zoufalostí. Momentálně nemohl dělat nic. Tygří Dráp naznačil Stockmanovi ať mě zase odvede do výtahu a ukončil s želvama komunikaci. Schoulila jsem se do rohu a pohladila svoje břicho.

,,On si pro nás přijde až se setmí."

,,Želvy!!!"

Vřísknul Stockman a rozpoutal se boj.

,,Bello!"

,,Donnie! Jsem tady dole v tom výtahu!"

Po malé chvilce se zase ozval jeho hlas.

,,Stockman rozbil ovládání výtahu. Vydrž, dostaneme tě ven!"

,,O tom pochybuju."

Zavrčel za ním Tygří Dráp. Shodil Lea do propasti a zaútočil na Donnieho.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Pátý NinjaWhere stories live. Discover now