Nepovedený pokus 2.část

192 17 16
                                    

Moje noční toulání nezůstalo bez následků, protože nějaký bezdomovec pod vlivem drog a alkoholu řekl novinářům o obří želvě, která v noci skákala po střechách. Pochopitelně mu nikdo z lidí neuvěřil, ale jeho vtipné svědectví se stalo nejčtenějším článkem na internetu. O pár hodin později se na první příčce objevil článek o narůstající aktivitě zločinců. Trhač se musel cítit v ohrožení, když posílal svoje hlídky i ve dne.

Každopádně Tříska nařídil Leonardovi, aby se stal mým stínem a hlídal každý můj krok. Když Leo spatřil dvě prázdné lahvičky na Donnieho stolku, bylo mu hned jasné že jsem uskutečnila svůj plán. K mému úžasu na to neřekl jediné slovo. Tiše se posadil a s bolestným výrazem sledoval svého bratra. Nakonec přerušil to tíživé ticho.

,,Hodně mutantů mělo pochybnosti o tvojí loajalitě. Sensei jim musel slíbit, že o naší existenci nikomu neřekneš. Pak tě Trhač zmutoval v želvu, ale ty jsi byla celý život člověkem a nevěděla jsi co obnáší život mutanta. Sensei si s ostatníma musel promluvit a ujistit je, že se o tebe postará. Jenže teď je to hodně vážné a nevím jestli se panu Třískovi povede všechny přesvědčit. Všechny jsi nás ohrozila."

Takže Tříska mi celou dobu kryl záda a já mu ještě udělám takovou podpásovku, že přes jeho zákaz opustím základnu a ještě se nechám vidět člověkem.

,,Co se stane když se mu to nepovede?"

Tu otázku téměř neslyšně zamumlám. Leo vydal zoufalý povzdech.

,,Nejspíš budou trvat na tvém odchodu z města... A jestli se z toho Donnie dostane, tak ti zakážou se s ním vidět..."

,,N-nemůžou mi zakázat..."

Samým rozrušením nejsem schopná dokončit větu. Vidím v jeho modrých očích náznak porozumění?

,,Nikoho nebude zajímat, že jsi to udělala pro záchranu jednoho z nás. Oni jsou toho názoru, že jsi se už neměla vracet do New Yorku a Donnieho zdravotní stav tuhle situaci taky moc neulehčuje. Každopádně ti můžou nařídit opustit město a zakázat kontaktovat osobu, kterou miluješ. Láska pro ně není dost silný argument, protože většina z nich neví jaké to je někoho milovat."

Poslední větu řekl s nádechem smutku v hlase. Neposlušné slzy zaplnily jeho oči a hledaly si cestu ven. Leonardo sklonil hlavu abych mu neviděla do obličeje, jako kdyby se styděl za své emoce. Vycítil moji zvědavost, která mu dodala odvahu pokračovat.

,,Jmenovala se Elisabeth. Omylem přišla do styku s mutagenem a ten jí proměnil v ještěrku. Když jsem jí našel, celá promrzlá se vyděšeně schovávala v hromadě odpadků. Zamiloval jsem se, ale ostatní mutanti vnímali lásku jako slabost. Využili mé nedávné nepřítomnosti a odvedli Liz pryč. Prý jí někdo odvedl podobným portálem, jako má Donatello ve své laboratoři. Při pátrání po Elisabeth si Raph prožil své první milostné vzplanutí. Y'Gythba byla velice uznávaná válečnice, na kterou jsme narazili při průzkumných misích portálem. Salamandrijci jsou humanoidní mloci, kteří se na té planetě vyvinuli jako lidé tady na Zemi. Každopádně její odvaha v boji okouzlila Rapha natolik, že s ní strávil několik nocí. On nemohl zůstat na její planetě a ona nemohla opustit svůj lid, který musela chránit. Jenže náš portál přestal fungovat a ten, kterým odvedli Elisabeth byl zničen."

Možná by Leo pokračoval dál ve vyprávění, kdyby ho nepřerušilo důrazné odkašlání. Tříska se vrátil! Nejsem daleko od hranice infarktového stavu, protože z jeho vážné tváře nejde nic zjistit. Musím odejít? Můžu zůstat? Rezignovaně se zvedám ze židle a nakláním k Donnieho hlavě, abych ho mohla naposledy políbit. Nevím, jestli ho ještě někdy uvidím. Netuším, jestli to vůbec přežije. Při dotyku našich rtů se mu zrychlil srdeční tep. Vnímá moji přítomnost? Od dveří se znovu ozývá naléhavé odkašlání, které přerušilo veškeré moje myšlenky.

,,Já vím, jdu si sbalit svoje věci."

Tříska mě pevně chytil za vrchní okraj krunýře a znemožnil mi udělat další krok dopředu.

,,Musel jsem je hodně přemlouvat, aby jsi mohla zůstat ve městě. Prozatím zůstaneš v našem doupěti pod dozorem mých synů. Zároveň máš zákaz přiblížit se k Donatellovi do doby jeho odpojení od přístrojů a já musím vymyslet trest, který by vyrovnal tvůj prohřešek vůči utajení mutantů. Leonardo tě doprovodí do tvého pokoje."

,,Hai sensei"

Nemůžu si dovolit vzdorovat, protože se Tříska za mě zase přimluvil. Teď už se asi nepřiznám, že jsem mu včera večer nalila jednu lahvičku do čaje, aby se mu vyléčil poškozený zrak. 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Pátý NinjaМесто, где живут истории. Откройте их для себя